tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2012-02-24 17:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Atmiņu flašbaks.
Mājturības stundas skolā man bija mocības. Par laimi, vecāmamma bija dzīva un varēja izlīdzēt ar cimdu, zeķu adīšanu. Klasesbiedrene uztamborēja sedziņas, es savukārt uztaisīju viņai mājasdarbu mūzikā - bija jāsacer librets.
Vai arī nodarbojos ar daiļdiršanu, piemēram, bija jāauž prievīte un manējā bija kādus 8cm gara ar uzrakstu 'Peta'. Teicu audzinātājai, ka tā ir prievīte manam kaķim. Kaķi sauca Beta, bet man tur kaut kas nočakarējās un B sanāca kā P, bet - who cares, kaķis tāpat lasīt nemāk.
Bija jāizšuj spilvendrāna. Manējā bija apmēram 20x20cm un izšūta, teiksim tā, līdzībās runājot, Arial fontā ar burtu lielumu 26. Un ne jau tur kaut kāda glezniņa ar gulbīšiem vai kaut kādu citu huiņu. Man bija četrstūris un tad apkārt joslas citā krāsā, lai pārak daudz nav jāčakarējas griežot tos diegus nost un atkal verot citas krāsas diegu adatā. Ne, ne, ne. Man viss bija racionāli.
Vai arī - šuvām lupatu zvērus. Es uzšuvu čūsku, kurai atira vēders izstādes laikā.
Herbāriju kartiņām es parasti uztaisīju iepriekšējā vakarā.
Lauku skolā bija pat virtuve mācībam. Atceros, ka vienīgais, ko es tur gatavoju, bija omlete. Vairāk neko neatceros, jo visu šausminošāko es laikam no atmiņas esmu izdzēsusi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

sāpīga tēma
[info]nord
2012-02-24 17:49 (saite)
vissāpīgākais bija tas, ka puiši taisīja savas taburetes vai urba caurumus turpat uz vietas, pārējo laiku esot brīvi kā putni, kamēr mums visur līdzi bija jāvalkā tas pretīgais mājturības maisiņš, kuram regulāri mainās pretīgais saturs + jādara liela daļa mājās, bieži vien pa nakti (ja rīt jānodod iekavētais).
man tā netaisnība joprojām ir trauma - tā pretīgā sajuta, ka sēdi un stundām dari huņu, kamēr blakus kabinetā cilvēki mācās darīt reālas lietas, kuras viņus nākotnē padarīs neaizvietojamus + aizvien dziļāk slīgst stulbos steriotipos par "sieviešu/vīriešu darbiem".

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: sāpīga tēma
[info]mazeltov
2012-02-24 19:09 (saite)
Ojã,tã bij sãpe par džeku darbmãcíbas spožumu un mãjturības postu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2012-02-24 18:04 (saite)
Mana vecāmamma nemācēja adīt (toties mācēja izšūt caurās vīles un rišeljē), tāpēc to nolādēto zeķu pāri un cimdu pāri man nācās uzmunsturēt pašai.
Bija riebīgi, jā.
Gandrīz tikpat ļoti, kā vemt pēc divu kilometru krosa.
Lielisks piemērs, kā skola sačakarē lietas, kuras īstenībā varētu cilvēkiem izrādīties noderīgas un iepriecinošas.

(Atbildēt uz šo)


[info]mena
2012-02-24 22:31 (saite)
Man personīgi daudz lielāka trauma bija visādi burkānu un zīļu vīriņi uz visadiem ražas svētkiem mazajās klasītēs. Jo es nebiju gājusi bērnudārzā, un mani vecaki dzīvoja svētā pārliecība, ka tas viss man pašai arī jātaisa, un tad nu es kaut ko munstierēju, kamēr parejiem vecaki kā no bērnudārza laikiem uztrennejušies, tā arī skolā turpināja radoši izpausties, un tapēc rezultāti, protams, bija nesalīdzināmi. Tapēc tāda mājturība nieks vien bija, jo jau biju pieradusi, ka neviens manā vietā neko nedarīs. Bez tam, kaut kadus diegu galus man bija daudz mazāk žel cūkot, nekā ēdamas lietas.

(Atbildēt uz šo)


[info]spilvens
2012-02-24 22:47 (saite)
Man bija slinkums cimdus adīt, mana vecmamma vienu noadīja, es otru. Manējais bija 100x glītāks un protams, ka skolotāja domāja, ka es adīju to neglīto :D
Ar pārējo cīnījos pati, ir šādi tādi rokdarbi, kas man patika un patīk vēl tagad paknibināties. Bet tā mājturība man ar diezko nepatika, jo tur bija arī visādi briesmīgi teoriju gabali par mājsaimniecību, uzturmācību, galda klāšanu, ja parezi atceros. Tas gan bija briesmīgi un ļoti garlaicīgi.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?