savigākās restorānu ziņas |
[Feb. 19th, 2015|02:45 pm] |
vakar beidzot uztaisīju proper Tom Kha Gai! izrādās visu mūžu esmu taisījusi tikai variācijas, jo liku klāt ingveru, bet tas tur nedrīkst bāzt savu degunu pat tuvumā! Tā kā doooriņš atveda man kalnu ar svaigu galangalu tad ar to arī viss sākās! ja nu kādam interesē: vispirms izvāra buljonu no vistas (ar kauliņu un ādu) pieliekot tikai zivju mērci, kad tas viss ir viris ap 40 min pievieno maisiņā sarīvētu galangalu, sadragātu citronzāli, sbaurzītas laima lapiņas, ja liek klāt vistas fileju tad to pievieno tagad, uz ļoti lēnas uguns kādas 10 min, tad pievieno cokosriekstu pienu un čilli (vēlams svaigu), ja liekas ka vajag vēl ziveni pievieno arī to, vēl kādas 15 min tas viss lēnām, bez burbuļa sēž uz uguns, pēc tam griež nost uguni un pievieno laimu, ja liekas ka mazliet nav izlīdzinātas garšas pieliek palmu cukuru (zupai ir jābūt asi/saldi skābai, līdzvērtīgās proporcijās), servē ar svaigu korinardru, pēc tam norij mēli un sten dīvānā. Voilà! |
|
|
Comments: |
| From: | zin |
Date: | February 19th, 2015 - 03:13 pm |
---|
| | | (Link) |
|
skan riktīgi labi! (noteikti garšo vēllabāk)
o, jā! es visu laiku nevarēju saprast kāpēc man nav tās tīrās garšas taj zupai:)
Tūliņ Unpijs tevi teju vai nīdīs.
From: | unpy |
Date: | February 19th, 2015 - 03:53 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Da nu, šeit jau aprakstīta kaut kāda mūžīgās jaunavības eliksīra recepte vai kas tamlīdzīgs, kam ar ēdienu nav ne mazākās saistības, tas taču uzreiz skaidrs. Un pret visa veida pūšļotājiem un citiem šamaņiem jāizturās ar zināmu cieņu, šitie tomēr ļaunatminīgi ļautiņi, var pieburt kādu bezlaulības vainagu, milzīgu kārpu uz deguna vai abus kopā.
| From: | snorke |
Date: | February 19th, 2015 - 06:29 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tu nelieto galangalu ??
o, forši, ja tiek pie svaiga galangala, es reizēm izlīdzos ar pastu burciņā. Garša nudien atšķiras.
nu pasta ir alternatīva, bet es savā stulbumā vienmēr vēl liku klāt mazliet ingvera
jā, jā un vēlvienreiz jā galangaliņš ir jāizstrādā, es paredzu arī šajā mājsaimniecībā tomku vakarā (un kad pie čili ingvera vietā pieliek galangalu, arī ir ļoti kruta)
| From: | mufs |
Date: | February 19th, 2015 - 03:31 pm |
---|
| | | (Link) |
|
noslīku savās siekalās...
yes! tā mēs jūs visus piebeigsim
pievieno maisiņā nozīmē garšvielas maisiņā vāra un tad izņem draziņas? Vai rīvē maisiņā?
ievieto to visu garšvielu maisiņā, ko pēc tam izķeksē no zupas un ir tīrs stafs, jo sarīvētā substance ir diezgan cieta un neēdama
man liekas, mazliet polikarbonā†u rīvējums kā piedeva piedotu kaut ko | |