Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2009-05-25 23:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:pardomas

Man vienkārši patīk, kad cilvēki mēģina pieiet lietām kaut nedaudz analītiski, taču [info]hesse savā ierakstā to ir spējusi tikai daļēji.

Diezgan vienkārši ir pateikt, ka ceļi ir slikti un vainīgs pie tā ir Ainārs. Patiesībā mēs mierīgi varētu vainot arī Gerharda kungu, jo viņš taču ir satiksmes ministrs!
Bet tad varam paskatīties latvijas autoceļu datus:

Liekas neviena satiksmes ministra laikā tā īsti tie autoceļi nav uzturēti pienācīgā kārtībā. Mēs pat varam paskatīties, ka viena no TB/LNNK ekonomikas plāna izstrādātāja, R.Zīles kunga, laikā šie ceļi tikai uzturēti diezgan nožēlojami - ap 100 atjaunotiem kilometriem. Hmm, bet liekas, ka Zīles kungs pie tā nav vainīgs, jo vainīgs ir tikai viens X.

Statistika par pēdējiem gadiem gan nav pieejama tādā īsti normālā formātā. Ok, varam no šiem 2009. gada datiem saskaitīt, ka šobrīd ir plānots remontēt ap 400km seguma, kas tāpat nav pietiekami.
Liekas, ka man ir problēmas ar domāšanu un kāds man no šiem datiem varētu palīdzēt izdarīt secinājumu, ka pie visām autoceļu problēmām vainīgs ir tikai viens cilvēks.
Es tiešām ceru, ka kāds inteliģents cilvēks, man varētu izskaidrot, kāpēc šie autoceļi ir šādā stāvoklī un varbūt varētu norādīt vainīgo personu!

P.s. Ņemot vērā, ka lasīju burvīgu komentāru par to, ka arī autoceļu fondu varētu likvidēt, tad tiešām varētu nākamajos gadus pie jaunajiem satiksmes ministriem redzēt patiešām strauju remontdarbu palielināšanos līdz 1000km, lai mūsu autoceļi būtu teicamā stāvoklī! :D

P.p.s. Mācīsimies domāt racionāli, lai mūsu tautas inteliģences līmenis tomēr lēnām spētu pacelties. Un nemēģināsim vainot kādu par to, ka kaut kas nav izdarīts, bet tā vietā izdarīsim to labāk, lai parādītu, ka tas tomēr ir iespējams.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2009-05-26 17:09 (saite)
smieklīgi, ka tu to Šlesi aizstāvi kā savu papu... neviens jau nesaka, ka pirms viņa bija labāk un neviens neiedrošinās teikt, ka pēc viņa būs labāk... vienkārši smieklīgi, kā cilvēks ar tukšiem solījumiem un agresīvām kampaņām var sakult biezpienu tik daudzu pauros... atceries, puika, Gudri dirst nav malku cirst! ir pilnīgi loģiski, ka cilvēks, kas neko labu nav izdarījis 4 gadus savā amatā dirnot, ar lecīgu kampaņu saņems daudz vairāk kritikas un pretreakcijas, nekā tāds, kas nodirnējis tos pašus 4 gadus klusām aizvāksies...

Skatos, tev patīk grafiki, še tev viens:

Image

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2009-05-26 17:33 (saite)
Redzi, es nevienu necenšos aizstēvēt. Bet dažiem liekas, ka var mierīgi formulēt savu viedokli un ka tas ir vienīgais pareizais. Uz mēģinājumiem demonstrēt kādus faktus, tiek atbildēts, ka tie nav objektīvi, uz aicinājumu parādīt objektīvākus, tā arī nekas prātīgs netiek atbildēts.
Es pat nezinu vai tas ir smieklīgi vai jau drīzāk nožēlojami apgalvot, ka ministrs 4 gadu laikā neko labu nav izdarījis. Ja būtu vairāk mācījies, tad saprastu, ka neeksistē absolūts labais vai sliktais, no kā seko, ka kaut ko labu Ainārs ir izdarījis. Ja Tu nespēj ieraudzīt neko labu, tad skaidrs ir viens, tur var sēdēt jebkurš, bet tas tāpat tiks nolikts, ka neko labu nav izdarījis. No kā seko nākamais jautājums - vai atradīsies kāds, kurš gribēs tur iet darboties cilvēku labā, kas vēlēk viņu vienkārši nodirsīs?

Jā, man patīk grafiki, bet šis nav atbilstošs grafiks. Uztaisi labāk tabulu ar trim kolonām - solījums, reālā situācija, izpildīts/neizpildīts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?