Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2006-07-18 21:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vissmieklīgākais stendžas rakstā man šķiet tas, ka viņš runā par patērētāju sabiedrības īpatnībām tā, it kā būtu stundu atpakaļ ar kosmoskuģi ieradies no Oriona zvaigznāja, un tagad kā citplanētiešu bērns ar lielām, zaļām acīm saka: "čuvaki, nu kā tad tā?!", ja tajā pašā laikā ir skaidrs, ka viņš ir izlasījis par šo pašu patērētāju sabiedrību daudz vairāk grāmatu nekā mēs visi te kopā ņemti


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kemune
2006-07-18 23:10 (saite)
ir neliela nianse starp postpadomju patērētājiem un rietum- vai ziemeļeiropas patērētājiem

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2006-07-18 23:16 (saite)
da nu, man bija baigi žēl jau sākumā, ka viņš iesaistījās politikā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2006-07-18 23:49 (saite)
šķiet, ka kautkādā brīdī sāk likties, ka nupat iesi, darīsi, mainīsi...tad saproti, kur esi nonācis un ja pietiek poņas, atzīsties sev ka patiesībā meklēji vēl vienu apliecinājumu savām spējām, varēšanām, līderim sevī un kam vēl tik ne.

bērnudārza audzinātāja, kura bērniem parāda praktiski, ko nozīmē maizi izcept, kas ir lini, ka kartupeļi neizaug rimi kastēs, ir lielāks darītājs par pravieti, kas ienes skaidrību par baciļu patiesajiem perēkļiem. Dirst jau visi gudri, bet kad jārubī, tas sākas teorijas un koncepcijas, aptaujas un histogrammas. Vot tak vo, nah.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2006-07-18 23:19 (saite)
grāmatas - tas vēl tā, bet nebūtu patērētāju sabiedrības - un nebūtu nekāda zooma, un staigātu Ēriks ar pliku kulofānu, kaļot uzsaukumus medniekiem un ēdamo sakņu vācējiem Salacas krastu smukajos iežos.

Nu ir jau tā, ka Landanas metro braucēji ir vairākas reizes pozitīvāki un izpalīdzīgāki par vietējo trolejbusu maršrutu pastāvīgajiem abonentiem, nu varbūt izņemot peak hour letarģiju, kura pasargā metro braucēju psihi no pārlieku lielās tuvības.

Kad bāleliņi vairākās paaudzēs pie lielveikalu silēm būs atkopušies pēc krievu zaldāta varas akta, tad arī mēs kādam no salām liksimies pozitīvi un jauki cilvēki. Domājams, ka jau tagad krietna daļa 3. pasaules bēgļu Latviju asociētu ar paradīzi un vietējos ar labsirdīgiem enģeļiem, ja vien citur vēl nebūtu pieejami taukāki kumosi un treknākas zostes. Kad Latvija kļūs par sociālu valsti, tad ikviens šeitan gribēs palikt un saņemt sapratīgu pabalstu, no kura varēs pārtikt. Tas protams, ja pa to laiku globālā ekonomika vspār nepieliks punktu pabalstu saņēmēju kopienām visā pasaulē.

Var jau pirst par pozitīvismu, bet kamēr viena daļa sabiedrības iztiek vai mēģina iztikt, bet otra mēģina izdomāt, ko tādu lai vēl pamēģina, runas par pozitīvismu arī paliek tukšas runas. Vajag realizēt stingru politiku, kas ļautu veidoties stabilai ekonomikai kurā vidusslānis būtu...nu, cik ? 50% ? jeb 80% ? naudasmaisi arī būtu kā tagad - pāris %. Un cilvēki kļūtu smaidīgāki, jo paēdušais (bet ne pārrijies) kas zin, ka vakarā ēdīs un rīt ēdīs un parīt aizbrauks ekskursijā uz to pašu Igauniju vai Somiju, nebūs jāaicina biedrībās kurās domā pozitīvi. Viņš vienkārši būtu pozitīvāks par mikriņa vadītāju, kurš dienām pilotē un kaimiņieni kura par simts latiem ģībuļo pie kases aparāta.


Atcerējos - nāk pretī divi veči, no sarunas saprotu, ka mikriņu vadītāji. Viens dalās - "nu i razbil pasažiru jebaļņik". Lai Ēriks pasauc viņus un iegroza pozitīvo domu vektoru. Skaidrs, ka cilvēki ar vidējiem un augstiem ikmēneša ienākumiem ir pateicīgāka auditorija. Tikai interesanti, vai pozitīvisms tiks ģenerēts ar kaudzi, tā lai visiem ir ko just, vai tā, noslēgtai patērētāju kopienai ? Un kādā veidā tas pārnestos uz visiem slāņiem ? Gandrīz vai sagribējās iestāties, lai šito noskaidrotu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2006-07-18 23:39 (saite)
tā ir - runa iet par to pašu košanu rokā, no kuras ēd.
un neapmierinātība, ka tā roka ir tik nošmulējusies, skaudīga un nervoza

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2006-07-19 10:48 (saite)
es ar pozitīvismu saprotu savstarpējo attiecību kultūru un "zaļo" domāšanu (nest činārus kabatā līdz tuvākajai atkritumu tvertnei). pat ja pīpējot depresīvi domāju par bezjēdzīgu dzīvi nepareizā sistēmā idiotiskā sabiedrībā ar sev neceļamu finansiālu saistību slogu. pozitīvismam ir saistība ar estētiku. pasaule nav vainīga, ka es tāds frustrēts.
Pat ja man skauž, riebjas, dusmo, tracina, es gribētu atstāt aiz sevis līķu kalnus mākslinieciski iedvesmojošās pozās un krāsās; un daiļu savu līķi. Tā, lai tur varētu saskatīt kāds kaut ko arī pozitīvu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2006-07-18 23:26 (saite)
Ir vēl cita tehnoloģija. Redz, zvaigžņoti-strīpainajā ne visi ir laimīgi. Bet Tibetā, kur pat aramzemes nav, par naftu nerunājot, un ķīnieši šauj stilbos, teju visi ir laimīgi. Lasīju, ka nabagi ziedojot naudu tempļiem, ja gadoties tikt pie naudas. Un žēlojot bagātos. Aizbrauc viesnīcu īpašnieks mersī, nabagi saka - grūti viņam būs nākamajā dzīvē, tagad nedalās, un piedzims par ubagu, žēl viņa.

Tas gadījumam, ja kāds pieņemtu, ka tikai nauda un plēvē ietīta paika padarīs visus pozitīvākus.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?