Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2016-05-03 11:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
«Ir konkrēta, pilnvarota persona, kura darbojas tavā vietā. Tu viņu pilnvaro principā, ja tu gribi to bankas kontu, tu viņu pilnvaro, un viņš tur darbojas,» raidījumam atklājis kāds taksists, kas darbu Baltic Taxi pametis nesen un kuram arī bijis savs mikrouzņēmums. «Jā, visus maksājumus, visu viņš pārskaita. Licences viņš tai mašīnai pērk, kas ir tā pilnvarotā persona. Viņš visu dara. Viņam (šoferim) nekas nav jādara, viņam ir tikai jāaizbrauc un jāparaksta dokumenti.»
xxx

un?
tas taču vairs nav "tavs" konts, tas ir "mikrouzņēmuma" konts, kāpēc lai tu nevarētu pilnvarot grāmatvedi rīkoties ar mikrouzņēmuma kontu?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rasbainieks
2016-05-03 15:00 (saite)
tāds uzstādījums, teiksim tā, neatbilst biznesa reālijām. kuram būtu jāņem mani darbā tādā ķēdītē, kuras vienā galā ir asv korporācija, kura pērk manus pakalpojumus caur vairākām aģentūrām, kuras mani pārstāv, un otrā galā ir mana saimnieciskās darbības vienība, kas reģistrēta latvijā un maksā nodokļus latvijā? vai, teiksim, zolīds tulks frīlanceris strādā ar kādu konkrētu aģentūru – ko tad, tai aģentūrai viņu darbā būtu jāņem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2016-05-03 15:27 (saite)
Kritēriji ir vairāki nevis tikai 1 klients. Šāds pašnodarbinātais visdrīzāk strādā pats savās mājās uz sava datora. Un ja viņam kādu darbu negribas ņemt, tad viņš var to neņemt.

Bet ja aģentūras noteikumi ir tādi, ka jāstrādā cieti 5/7 no 9 līdz 5 un nekādas atrunas, tad gan to varētu kvalificēt kā darba attiecības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2016-05-03 15:35 (saite)
nu, pēc tā, ko jūs ar str te rakstāt, kritērijs ir viens. un atgādinu vēlreiz, tas "pašnodarbinātais" tikpat labi var būt reģistrējies arī kā sia vai jebkā citādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2016-05-03 15:43 (saite)
Vot nezinu, kādi likumi ir tieši Latvijā. Bet nu vispārīgi doma ir līdzīga daudzās valstīs. UK tas ir populārāk, jo šeit pašnodarbinātajiem līdz 64K£ gadā nekādu lielo grāmatvedību neprasa. Bet nu tāpēc ir aktuāli notestēt, vai nenotiek vienkārši darbinieku pārformēšana par pašnodarbinātajiem. Viņas Majestātes ieņēmumu dienests jau pie pašnodarbināto reģistrācijas prasa, vai strādāsi tikai ar 1 klientu, un ja jā, tad prasa papildu datus par šīm biznesa attiecībām.

Jā, interesanti, ka Latvijā par ārzemju darījumu uzreiz liek reģistrēties PVN. Anglijā tā nav, bet ar dažām ES valstīm bez PVN nevar sastrādāties, jo pēc šo valstu likumiem tas nav iespējams. Lai gan principā ES direktīvas to neprasa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?