Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2015-06-11 14:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
iedomājoties par kristietības nākotni tuvākajos simts gados
man liekas, ka viņu nonesīs no zemeslodes virsmas - un pat ne tādi tur garlaicīgi ateisti, kā vūdijs allens vai nobela laureāts bioķīmiķis džuliuss akselrods (jāpaskatās wiki - tas nav tētis obamas akselrodam?), bet paši kristieši, kuriem beidzot zajebjot šī pro-death filozofija
tāpēc, ka jūsu filozofijā nav nekā no pro-life, viss ko jūs gribat, ir tikai ahujenna dzīve pēc nāves
un nevajag izlikties, ka jūs gribat kaut ko citu
mēs ne tas, ka neticam dievam, mēs pirmkārt neticam jums


(Ierakstīt jaunu komentāru)

many faced god
[info]saka_taisniibu
2015-06-11 15:54 (saite)
Diez vai. Ļaudis tieši tāpat kā tu šobrīd runāja gan romiešu laikos, gan reformācijas laikā, gan apgaismībā, gan 19. gs. un, kā redzam, vēl šodien.
Turklāt, kas tā par selektīvu uztveri, no kurienes tai aug pēdas? Kristietība ir daudzslāņaina. Svētais Gars caur dažādiem cilvēkiem dažādi runājis. Tagad paņem, dārgais, piemēram, Jāņa evanģēliju, un paskaties, cik reizes tur ir pieminēta dzīvība. Nāve ir grēkā un grēcīgā miesā, Kristus un caur Kristu dzīvība ir iespējama tepat un tūlīt, uz vietas. Ne velti viņi tur daudz rakstīts, ka Valstība pavisam tuvu jau pienākusi. Ne velti tur ir tik daudz uzmanības veltīts tam, kā Kristus dziedina visādus spitālīgos, neredzīgos, slimos, pieceļ no gultas, un dažus pat atdzīvina uzreiz uz vietas. Dzīvība, vecīt. Psalmos, piemēram, nemitīgi runā par dzīvību. Pats Tetragrammatons YHWH etimoloģiski izsaka "būt", "esība", "dzīvojošais", "esošais". Un vēl bezgalīgi daudz detaļu un nianšu, arī tīri kristīgajā praksē, nevis vienkārši rakstos, kuru dēļ ir grūti iedomāties vēl prolaifīgāku padarīšanu par kristietību. Tu te vienkārši reproducē kaut kādu nīčeānismu, kurš kristīgajā civilizācijā redz nihilismu un dzīvības apstiprinošo spēku noliegumu, lai gan, re, ne velti viņam uzsvars un polemika ar kristietisko civilizāciju, un to, kā cilvēki paši misinterpretē kristietību, pašā Antikristā par kristietības kodolu ir citas, daudz interesantākas refleksijas.
Ak, pagāni grib visas baudas un dzīves priekus, vīnus, jaunus zēnus, gladiatoru cīņas, utt.? Nu, kristieši saka, ka tā reāli ir vienīgā īstā slimība uz nāvi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: many faced god
[info]martcore
2015-06-11 16:07 (saite)
"kurš kristīgajā civilizācijā redz nihilismu un dzīvības apstiprinošo spēku noliegumu, lai gan, re, ne velti viņam uzsvars un polemika ar kristietisko civilizāciju"
---------------------------------
es neteiktu,ka uz zemes valdītu tas, ko tu sauc pa kristīgo civilizāciju, tas viss attiecas tikai uz to, ko tu izdomā pēkšņi saukt par saviem brāļiem un māsām. es tikpat labi varu par sevi teikt,ka piederu zinātnes civilizācijai, ja vien no tā būtu kāda jēga - tur okupēt jēdzienu "civilizācija" savā labā.

ja jums nebūs to visu dzīves prieku, kurus tu minēji - es uzskatu, ka tad cilvēkam ir jāpārgriež sev vēnas septiņu gadu vecumā. jo tad no dzīves nav nekādas jēgas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: many faced god
[info]saka_taisniibu
2015-06-11 16:14 (saite)
Nīčes laikā bija izplatīts uzskatu par triumfālo kristietisko civilizāciju, kas valda un drīz uzvarēs teju visur pasaulē, par ko arī stāsts.
---------------------------
in Christianity, it's not what you do, it's HOW you do it

plus, vēl kristietība tiešām piedāvā pārvērtēt mūsu pieņēmumus, vai viss tas, ko mēs klasiski uzskatām par dzīves baudām, tiešām ir dzīves baudas, nevis gadījumā kaut kāda verdziska sekošana visādām muļķībām, citiem, miesiskām iekārēm, utt. saprotams, ka pie dzīves baudām pieradušie romieši kristiešus uzskatīja par barbariem, deģenerātiem, nāves pielūdzējiem, utt.

Reku, no vēstules galatiešiem, abu pušu pretnostatījums:

"Bet zināmi ir miesas darbi: tie ir netiklība, nešķīstība, izlaidība,
20 elku kalpība, buršana, ienaids, strīdi, nenovīdība, dusmas, ķildas, šķelšanās, ķecerība, skaudība, dzeršana, dzīrošana un tamlīdzīgas lietas, par kurām es iepriekš saku, kā jau esmu senāk sacījis: tie, kas tādas lietas dara, nemantos Dieva valstību. Bet Gara auglis ir: mīlestība, prieks, miers, pacietība, laipnība, labprātība, uzticamība, lēnprātība, atturība."

Un vienkārši ir sanācis tā, ka par dzīves priekiem un jēgu kristieši uzskata tos otros.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: many faced god
[info]martcore
2015-06-11 16:19 (saite)
jebkas noved pie zināma hedonisma
tava ticība dievam taču arī sniedz tev kaut kādu baudu, ne tā? nav taču tā, ka tev no šīs ticības kļūtu tikai sliktāk?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: many faced god
[info]saka_taisniibu
2015-06-11 16:21 (saite)
nu ja, kristieši nenoliedz baudu, vienkārši ir fake baudas, kas nav baudas un vairāk kalpo for the detriment of human race, vairojot ciešanu apburto loku

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: many faced god
[info]martcore
2015-06-11 16:31 (saite)
es neesmu pārāk izglītots šajā ziņā
bet KO kristieši izprot ar baudu? es zinu, ka jūs noliedzat, teiksim, pārmērību ēdienā vai cita sievas iekārošanu,it kā nevarētu uz ielas iekārot neviena sievu, alkoholu (apšaubāmi) un narkotikas (bībeles rakstīšanas laikā cilvēki laikam nepazina, kas tas ir). vēl?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: many faced god
[info]saka_taisniibu
2015-06-11 19:45 (saite)
kristietībā svarīga ir miesas disciplīna, to uzsver gan Pāvils, gan evanģēlijos, spriežot pēc Kristus un viņa sekotāju rīcībām, tas ir izsecināms, tikai ar vienu nosacījumu - tu ar miesas disciplīnu, gavēšanu, utt nenopelni vietiņu pie mielasta galda valstībā, teoloģiskajā žargonā, tu nevari izpelnīties pestīšanu un taisnošanu dieva priekšā, pielienot ar šādiem visādiem darbiem. vienkārši miesas disciplīna uztur tādu kā modrību, tur savāktībā (neļauj izplūst), tīri pragmatiskos nolūkos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: many faced god
[info]kautskis
2015-06-11 17:53 (saite)
Many faced, indeed.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: many faced god
[info]saka_taisniibu
2015-06-11 19:40 (saite)
visi jau gribētu, lai Tas Kungs būtu viegls, skaidrs un uzskatāms kā prezidents Bērziņš vai dabas likumi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: many faced god
[info]begemots
2015-06-11 21:13 (saite)
tas tā diezgan augstprātīgi pret tiem dabas likumiem...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]saka_taisniibu
2015-06-11 16:03 (saite)
"viss ko jūs gribat, ir tikai ahujenna dzīve pēc nāves"

nē, kristietiskā prakse ir te, tūlīt, uz vietas, šajā dzīvē, šī dzīve ir vienīgā iespēja dzīvot un lietot to dzīvību, kuru Kristus ir izcīnijis Golgātā, un kura nu ir dota, dāvāta pilnīgi visiem, neko nešķirojot. grūti iedomāties vēl prolaifīgāku noskaņu, kā to, kurā tev ir dota tikai viena vienīga iespēja, un tikai viena vienīga dzīve, kurā šo iespēju izmantot.

"ne tas, ka neticam dievam, mēs pirmkārt neticam jums"

jā, protams, tu pareizi dari, ka skaties uz reālajiem kristiešiem un viņu ikdienas praksi un mijiedarbību, nevis uz neredzamo Dievu, jo "pēc augļiem tev būs spriest", un kristieši ir aicināti liecināt pasaulei par savu patiesību un ticību caur mīlestības darbiem un kalpošanu cilvēcei, un tiešām, ļoti bieži mums nākas vilties kristiešos, un patiesi, vilšanās ir ļoti skarba, jo kristietības latiņa ir uzstādīta tik augstu, un tad visi skatās, kā tiem svētuļiem izdosies, un ja kaut kas neizdodas, tad visi brēc un rāda ar pirkstu un saka fui, "I said so", utt., taču pajautā sev pats, cik ļoti, skatoties uz kristiešiem, tu tiešām redzi un ņem vērā visu, ko redzi, vai gadījumā tur arī nav kaut kāds cherry picking, vai gadījumā tur nav kaut kas, ko esi palaidis garām, un, nedaudz pavērojis, tu pasteidzies izdarīt slēdzienu visnotaļ priekšlaicīgi,

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2015-06-11 16:11 (saite)
kāda starpība, kāda ir prakse
ja viss domāšanas setings ir vērsts uz dzīvi pēc nāves

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saka_taisniibu
2015-06-11 16:19 (saite)
jā, kristietībā ir īpatnējs laika mods, tu esi tagad, te, ar vienu kāju pasaulē, un ar vienu kāju ārpus tās, plus, vērstība, kustība "lai nāk tava valstība", proti, tā nāk. nu bet ko, tas ir kosmoloģiskais uzskats viņiem, ka viss, ko tu sev redzi apkārt, kaut kādā nākotnes punktā obligāti beigsies, iznīks, tiks sagrauts, pār kuru pacelsies tā neiznīcīgā pasaule. jā, kristieši gaida pasaules galu, un tas balstās rūgtā viņu pārliecībā/atziņā, ka pasaule, lai vai cik skaista un patīkama nebūtu, tomēr ir piesārņota, nepilnīga, samaitāta, tajā valda grēks, nāve, sātans, utt, tāpēc arī gaidāma pasaules iznīcība un tādas pasaules nākšana, kurā tas viss vairs nebūs, "un kā pēdējais ienaidnieks tiks satriekta nāve"
normāli, kas tur slikts un nihilistisks, es to sauktu par rūgtu reālismu ar cerību uz dziedināšanu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2015-06-11 16:24 (saite)
vienkārši iznāk,ka jūs neesat nekādi dzīvības kareivji
viss tas, ko mēs (jūs ieskaitot boldā) esam savārījuši, būs jālabo mums pašiem, kamēr jūs skaitīsiet kapa malā savus pantus. lieliskas perspektīvas un skaists jaunas draudzības sākums

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saka_taisniibu
2015-06-11 19:49 (saite)
lol, kristieša uzdevums ir vākt tos sūdus, piemēram, jau vēsturiski ir svarīgi liturģijas lūgšanu daļā ne tikai aizlūgt par atraitnēm un bāreņiem, bet, piemēram, reāli, aizejot no dievkalpojuma, arī taisīt tos bāreņu namus, sociālās aprūpes, utt, tie krusti amerikāņu filmās slimnīcās, vai bāreņu namos pie sienas nav tikai dekorācija vai for fun

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2015-06-11 16:31 (saite)
uz ahujennu dzīvi pēc nāves iziet katoļi, viņiem lielākais notikums dzīvē ir bēres

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2015-06-11 16:35 (saite)
[zvērināts katolis mode on]
mums tur rituāli latīņu valodā. nākamreiz ņemšu līdzi jaku ar kapuci

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?