Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2013-02-02 10:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
aplūkosim situāciju no kristietības ētiski morālās pozīcijas
tātad dots: pēc apokaliptiska pasaules gala vientuļas salas krastā izpeld pēdējie cilvēki uz zemeslodes - divi džeki un viena džuse

uzreiz atmetīsim šo "viņi rīkosies cilvēces interesēs", kas no formālās loģikas viedokļa ir absurds, jo cilvēce šobrīd - tie ir viņi paši, tātad viņi rīkosies savās interesēs, nevis kaut kādas citas, vairs nepastāvošas cilvēces vārdā

kaut kā ir jārisina emocionālās un fiziskās tuvības jautājums

a) neviens nekniebjas ne ar vienu, bet visi slavē dievu. labs, bet gaužām nestabils variants, jo kādreiz taču tas apniks un sāksies citi varianti.
b) viens džeks pārgriež rīkli otram džekam, izmet līķi okeānā un iet kniebties ar džusi, tādējādi izveidojot minētajām ētiski morālajām pozīcijām pieņemamu sabiedrības pamatšūniņu.
c) abi džeki un džuse izveido zviedru ģimeni. vispār jau variants laikam ir iespējams tikai tādā variantā, ja visi ir zviedru ģimenes kategoriski atbalstītāji, a tāda iespēju sakritība ir mazticama, kā rezultātā mēs ātri vien nonāksim pie varianta bē
d) džeki vālē viens otru, džuse apvainojusies sēž pludmalē. ko lai saka - vispacifistiskākais variants (bet vispacifistiskākie un miermīlīgākie varianti parasti nekādi neatbilst minētājām pozīcijām)
e) viens džeks kniebjas ar džusi, otrs drāž jenotu, pandu un albatrosu. faktiski, visideālākais risinājums, kā izdzīvot pēdējiem trīs cilvēkiem uz vientuļas salas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]honeybee
2013-02-02 11:31 (saite)
Nu ja viens no mērķiem ir sataisīt bērnus (kas varētu būt nepieciešams, ja viņi grib izdzīvot arī tad, kad būs riktīgi veci), tad vajadzētu kniebties abiem džekiem ar džusi. Rotāciju pa nedēļu, vai, uztaisīt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]honeybee
2013-02-02 11:33 (saite)
Un vsp nav jēgas būvēt scenārijus, kas ir radīti uz mūsd. att. bāzes (kad principā ir pieejams gandrīz neierobežots skaits potenciālo partneru) radikāli citā situācijā, cilvēki tak pielāgojas. "Pisties uz patikšanas bāzes" vispār ir šausmīgi nesens izgudrojums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2013-02-02 11:44 (saite)
Lūk, lūk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2013-02-02 12:12 (saite)
uz planētas pastāvēšanas fona jā, visai nesens.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?