Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2005-12-04 11:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

Gattaca

Filma, kuru 1997.gadā uzņēma ļoti, ļoti labs Holivudas režisors Endrjū Nikols. Tā ir viņa debijas filma - gadu vēlāk viņa kontā ienācās "Truman Show" un pamatīga slava. Starp citu, Trūmenšovs man patika idejas ziņā, taču mani neviens nepārliecinās, ka Džims Kerijs var būt nopietns aktieris, un tas visu sabojāja. Ar "Gataku" ir pilnīgi savādāk - šeit viņš saņēma (padomā tik, debijas filmā!)  ārkārtīgi solīdu aktieru sastāvu -  Ītenu Houku, Umu Tūrmani, Džūdu Lovu, un visi viņi  spēlē lieliski. Vēl vairāk mani aizrauj Nikola tāda kā 70-o gadu fantastikas uzņemšanas maniere, varētu teikt orvel-stails: nekādu superrobotu un haiteka, stingri izturēts minimālisms, stingri reglamentētas attiecības, kurās kā negaidīti cilvēcisks elements figurē pīpējošais, dzerošais un ekspresīvais Džūda Lovs (pēc četriem gadiem gan "Gatakas" idejas, gan pašu Džūdu  veiksmīgi  savā  "Artificial Intelligence" pārņēma  Spīlbergs, taču  "Gataka" kā tāda ir krietni labāka arī par AI).
Pamatproblēma, kā jau var noprast, saistās ar gēnu inženēriju, cilvēku atlasi pēc gēniem, nu, tas viss biedējošais materiāls. Nikola idejas ir svaigas, nepiespiestas, filmā ir arī ļoti negaidīti sižeta pavērsieni, vispār samaisīts kokteilis ir teicami. Lieliska filma, visiem iesaku noskatīties.

+ Šodien vispār man būs filmu diena - kā nākamā rindā stāv "Green Street Hooligans" - filma par angļu futbola huļigāņiem ar mordobojiem, čantu dziedāšanu un pretnieku fankluba nomētāšanu ar faijeriem (galvenajā lomā, dievs apžēlojies, Elaidža Vuds - viņam ko, ar "Sin City nepietiek?) / tad vēl to dokumentālo filmu par pingvīniem vajadzētu; vai arī ceturto Poteru; vai "Iluzionistu" - da visu ko varētu!



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]skuka
2005-12-04 12:29 (saite)
man arī patika

(Atbildēt uz šo)


[info]nrk
2005-12-04 13:22 (saite)
Kaut kad sen to Gataku skatījos, bet tagad vēl reizēm jāatceras un jādomā...

Bet laba, laba.

(Atbildēt uz šo)


[info]batou
2005-12-04 13:37 (saite)
arī "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" nepārliecināja, ka Kerijs var būt arī nopietns aktieris?

mani gan.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-12-04 14:10 (saite)
Mēs zemāk ar Punktu vienojāmies par precīzāku definīciju.
Imho, man bija skaidrs, ko Nikols Trūmenšovā no galvenā varoņa gribēja (Keriju ne jau eksperimenta pēc paņēma), bet tas izgāzās, kamēr Makgregors diezgan identiskā lomā iekš "Big Fish" bija lielisks. Miskāstings, miskāstings!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]punkts
2005-12-04 13:51 (saite)
Es teiktu nevis - nevar būt nopietns aktieris, bet - nevar tēlot nopietnas lomas. Tipa - gribās ieņirgt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-12-04 14:08 (saite)
jā, tā ir precīzāk
tipa, ekrānā redzi nevis Džonu Smitu, bet gan Džimu Keriju Kas Tēlo Nopietno Lomu, un domā Kā Gan Viņam Tas Izdodas, bet pārējā filma tikmēr aiziet galīgā dirsā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kakjux
2005-12-04 14:35 (saite)
jā. labs mūvis.

(Atbildēt uz šo)


[info]snake
2005-12-04 17:30 (saite)
Džūda Lovs? NOOOOOOOOOO (jeb arī WHYYYYYYYYY????)

Bet Zaļās Ielas Huligāni ir spēcīgi, ar visu Elaidžu, lai gan tas otrs galvenās lomas tēlotājs ir parliecinošāks (aizmirsu kā sauca)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-12-04 17:40 (saite)
nupat noskatījos. football is for pitbulls.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?