Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2012-04-05 14:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nē, nu es te padomāju par mācītāju ar džipu

formāli džips vispār pieder nevis viņam, bet baznīcai. draudze mācītāju atalgo (cik adekvāts ir šis atalgojums, tā nav mūsu darīšana - labāk lai dod kristiešu mācītājiem,nevis kaut kādiem ļedājevšarlatāniem ar hēlija balonu vēderā). karoče, par iegūtajiem līdzekļiem mācītājs baznīcu ir savedis lietošanas kārtībā, inkrustācijas spīd, soli nolakoti, nav jābaidās, ka kāds  piekabinātais pie griestiem eņģelis nojauksies kādam draudzes loeklim uz galvas.

pāri paliek nauda. atgādināšu - nauda,kas pieder baznīcai, nevis mācītājam. ko ar to iesākt? acīmredzamākais ceļš, kas neiet īpašā pretrunā ar svētajiem rakstiem un klerikāli fiskālo sistēmu - sākt glušīt vināru un šķīstīties ekumēniskos trīsdienniekos. populāri, čo. a taču problēma ir tur, ka vajadzētu draudzei nodemonstrēt kādu uzskatāmu finansiālo injekciju pielietojumu, bet sapampusī fizionomija laikam ir sliktākais vizuālais piemērs, ko rādīt baznīcas pauerpointa prezentācijā. so,viņi pērk tur džipu un pulksteni. jo džips ir tikai mašīna, pulkstenis - tikai laikrādis. a svešas mantas vērtības skaitīšana - tas ir kaut kādiem ņiščejobiem, es uzskatu.

pie tam draudze laikam arī ir apmierināta, jo var rādīt ar šādu mācītāu faku citām draudzēm. padomju laikos par kolektīvo naudu varēja kādu cūkukūti uzcelt vai abstraktu monumentu ciemata centrā, a tagad var uzcelt mācītāju, apkarinātu ar konvertējamu vērtību. kas ir jaudīgāks par ideoloģiski nepareizu vietējo čigānu baronu, piemēram. nu, karoče, viss pa ģelu samērā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mamuts
2012-04-05 15:02 (saite)
Pašam mācītājam jāievēro mērenība un pirmajam jāizlieto nauda labdarībai, kaut vai draudzes nabagu pabalstīšanai ar bezmaksas virtuvi. Tak nē, savs krekls tas tuvākais pat svētajam tēvam... :P

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2012-04-05 15:06 (saite)
da viņi tur šo to organizē
cik saprotu, piķi dalīt nabagiem viņi laikam principiāli nevar - so, sarīkojumi visādi, svētdienas skolas, nirvanas plati izdeva, un, cik zinu, viņi laikam drēbes par velti izplata (vai arī tas ir caur sarkano krustu, hvz)

bet, galnais - nu kas ir mērenība? kur mašīnā sākas mērenība? moskvičs? golfs? mazda? kadilaks? katafalks? kā to noteikt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2012-04-05 15:11 (saite)
Mērenība??? Lai tie treknie meļi palasa bībeli, pēc kuras šie uzdrošinas mācīt citus! Jā, maisa drēbes un maize ar ūdeni - viss, ko pelnījis mācītājs! Būtu man teikšana, viņus pašus nosvilinātu ar visām baznīcām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2012-04-05 15:16 (saite)
nu tač vēlreiz, ne mums spriest, kurš un ko te ir pelnījis (savādāk jau s;aksim paši kaut kāpielīdzināties tiem, ko nosodām), tas ir baznīcas un draudzes stafs
pasaule ir pilna ar šarlatāniem, visur, poltikā, reliģijā, mēdijos - tāpeč jau cilvēkam ir dota brīva griba, lai viņš domātu, kam sekot

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2012-04-05 15:22 (saite)
Tāpēc bībelē ir tāds jēdziens "grēku piedošana" - sak, ja grēko, nolūdzies un vari grēkot tālāk, tavs kungs to atļauj. Vot, par draudzes avju piķi nopirki džipu, uzliec svecīti pie altāra un sāc krāt nākamajam. A tas, ka mācītāja nauda nāk no tiem, kurus apkrāpa, protams, kristiešu morālei nav svarīgi...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2012-04-05 15:29 (saite)
kurš ko apkrāpa? man šķiet, es zaudēju tavas domas pavedienu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2012-04-05 15:33 (saite)
Par kādu naudu nopirka džipu mācītājs? Cik viņam ir mēnešalga un kurš to maksā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2012-04-05 15:38 (saite)
džipu viņš nopirka baznīcai

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2012-04-05 18:54 (saite)
Aga, un pats brauc visur kur...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2012-04-05 19:31 (saite)
a kas- baznīca brauks , vai?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2012-04-05 20:33 (saite)
Baznīca nepirka tačku baznīckunga vajadzībām. Manuprāt, tas ir tas pats, kas dienesta auto.
Un kā baznīca pēc šitik dārgiem pirkumiem uzdrīkstas kaut ko vervelēt par pieticību?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mufs
2012-04-05 15:18 (saite)
te kā daudzās citās vietās ir jāpiesargājas ar vispārināšanu. jo ir jau daži mācītāji,kas tiešām pēdējo kreklu nabagam atdos. neticami, bet ir tādi,kas Bībeli tiešām lasījuši un ko sapratuši ārpus fakta,ka "mēs jums te tagad baznīcu uzcelsim un noteikumus sakačāsim".
taču baisi liela daļa ir no sērijas" klausies manos vārdos, neskaties uz maniem darbiem".
kas man šķiet interesanti - vai viņi sabojājas nonākot amatā jeb uz amatu raujas jau iekšēji ietrupējuši indivīdi.

par visām "modernajām" draudzēm,kas rūpīgi ievēro savas 10tās tiesas u.tml. - tur gan,jā , ir viens liels pusiness.
ainulabi, tā ir mana lielā sāpe, jo man tādi vieni mērgļi kaimiņos dzīvo un katru dienu ar savu esamību apskādē.

(Atbildēt uz šo)


[info]sirdna
2012-04-05 15:23 (saite)
Trekns mācītājs ar pulksteni (kam mūsu dienās vispār vajag pulksteni?), tā ir vēl viena materiālās nevienlīdzības pazīme, kas ir slikti, ibo ir slikti. Kad valdība ievelk nāsī naudiņu un tad vairs neatdod, tas ir fuj, vai ne? Un ar ko mācītājs svētāks par valdību, ka var naudiņu savākt un investēt neadekvātā braucamrīkā?

Disklaimeris - man pazīstamie mācītāji būs skaitāmi uz vienas rokas viena pirksta. Ar ko šis brauc - ne mazākās nojausmas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2012-04-05 15:28 (saite)
sāksim jau ar to, ka valdība no tevis naudiņu savāc bez kādiem variantiem un īpaši neinteresējoties par tavu viedokli šajā jautājumā )
nu i esnesaprotu, kāpēc džips pēkšņi ir neadekvāts braucamrīks. personiskā lidmašīna vai jahta, jā, te laikam varētu pacelties jautājumi, bet tas dzelzs zārks, oh.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2012-04-05 15:32 (saite)
Adekvāts ir adekvāts. Ja pēc tāda džipa ir vajadzība - lai tak brauc ar tā kunga svētību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]cloned_pt
2012-04-06 02:26 (saite)
kā mēs to redzam

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]f
2012-04-05 15:54 (saite)
mums laukos viens mācītājs apprecējās (sen tas bij, es vēl sīka biju), un, lūk, tur jau gan pacēlās jautājums, vai tas ir ētiski. neviens tā arī nevienojās, aizgāja uz dzīrēm un pēc tam aizmirsa.

(Atbildēt uz šo)


[info]annuska
2012-04-05 22:23 (saite)
a kam tas džips? tam pašam, kam pulkstenis?

(Atbildēt uz šo)


[info]annuska
2012-04-05 22:40 (saite)
ā, es izlasīju vēlreiz un laikam sapratu. es biju uz to ekumenisko trīsdiennieku un arī to džipu redzēju, nemaz jau tik smalks nebija. kaut kāds nisans.

(Atbildēt uz šo)


[info]begemots
2012-04-06 13:52 (saite)
Nu, ja mācītājs nodarbojas ar apkārtbraukāšanu, pēdējiem iesvaidījumiem un apciemo nabagmājas un vecļaužus, ar kaut ko viņam jāpārvietojas ir. Autobusi, kā mēs zinām, uz dažām vietām vispār iet reizi nedēļās, ja vispār iet. Džips, ja vien adekvāts, laukos var būt naudiski gana saprātīgs ieguldījums.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?