Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2011-11-16 12:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Poll #18628 ewgerhtrjtrjtr
Open to: All, results viewable to: All

Jautājums par lāzeriem. Cilvēks, kas lidostas tuvumā sava fana pēc spīdina lāzeru acīs lidmašīnas pilotam ir:

View Answers

jāieliek cietumā uz 15 diennaktīm par huligānismu
15 (34.9%)

jāieliek cietumā uz 15 gadiem par masu slepkavības iespējamību
28 (65.1%)



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]martcore
2011-11-16 13:26 (saite)
bliks uz 1 nanosekundi un lāzers un 10 pilvērtīgām sekundēm nav gluži viens un tas pats

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2011-11-16 13:37 (saite)
Paga, garlaicības mākts jefiņs jiskā pilnīgi legāli nopērk sūduku par latu un randomi spīdina pa logu. Kur šeit ir krimināls? Piemēram, ar piščiku pa logu tēmēt nav tik vienkārši - vispirms stroķis ir jānopērk, tos netirgo lielveikalos pie kasēm. Vainīgi ir likumdevēji, kas atļauj pārdot lāzerīšus. Jeb runa par kautkādiem citiem lāzeriem, tipa inž. Garina edišeni?

Un kur sabiedriskais darbs - skolas, darba kolektīvos? Kāpēc bērniem vasarās un rudeņos nav obligāto darbu sabiedrības labā, pēc kuriem ķermenis smeldz un negribās pat bluģīt, nerunājot par lāzeršoviem vai mobīlā dolbīšanu. Pulciņi skolās, sporta sekcijas pēc kuriem nav laika un vajadzības meklēt apšaubāmas izpriecas? Tas, protams, ja mēs runājam par bērniem-spīdinātājiem, nevis pieagušajiem. Bet arī šeit ir jāvaicā, kāpēc pieaugušie nevis cenšas uzlabot savus dzīves apstākļus un paplašināt profesionālos apvaršņus, bet iznīkst stāvoklī, kurā suns vienkārši laiza pautus. Sabiedrības degradācija nenotiek bez blakusefektiem. Un lāzerīši ir tikai pavisam nevainīgs blakusefekts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2011-11-16 13:45 (saite)
es varu aiziet uz veikalu, nopirkt šveciešu nazi un nodurt kādu cilvēku
tu teiksi, kas tajā slikts, ka cilvēks nopirka šveiciešu nazi, es varu nopirkt šveiciešu nazi, tu vari nopirkt šveiciešu nazi

problēma nav subjektā, bet objektā
ja mēs nevaram kaut kā normāli pastāstīt cilvēkiem, kas ir slikti un kas ir labi, un ja tas konkrēti apdraud pārējos, tad izeja ir tikai viena - drakoniskas sankcijas un sodi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2011-11-16 14:31 (saite)
es, goda vārds, zināju ka kontrpiemērs būs par nazi :)

jā, pretīmnācējam var izdurt acis ar viņa paša briļļu kājām, tāpēc es turpinu domāt ka problēma ir sabiedrībā...drīzāk, tās attīstības vektorā. Ideja nav jauna - visi cilvēki sabiedrībā un visas būtnes ir vienotas, bet kamēr cilvēki dzīvo šādā te attīstības līmenī, vienkārši nav citu mehānismu, kā tos attīstīt. Piemēram, ir valstis kas monopolizējušas naftas ieguvi tikai tādēļ ka atrodas virs naftas iegulām. Nu re, tātad cilvēks, kam ir lāzerītis, spīdina jo ir tāda situācija ka tas ir iespējams. Aizliegsim lāzerīšus? Būs kautkas cits, ar ko varēs traucēt pārējiem. Ak jā, var pīpot un dūmi iet kaimiņa dzīvoklī - nevienu nekrata, bet tikpat bīstami kā apžilbis pilots, kopsummā uz visiem noteikti vēl kaitīgāk. Bērns prasa - kāpēc pārdod stipros dzērienus un cigaretes? Citi nesaprot, kāpēc spīdina lāzerīšus. Rezonanse, lūk arī spīdina. Visuma vibrācijas iet un atbalsojas, un nav nekādu nejaušību. Uzliksi katlam vāku, tas uzsprāgs. Sēdināsi lāzerīšu spīdinātājus - parādīsies tie, kas laiž nost no sliedēm tramvajus. Latvijā ir paredzēts sods par zagšanu - bet zog taču, jeb tagad jau mazāk zog?

Sabiedrība ir smagi slima, bet tu uzvedies kā ārsts, kurš apskatījis slimnieku reanimācija, paziņo - šie izsitumi nekam neder, smērējiet tos ar furacilīnu. Bet cilvēkam, kas knapi elpo, tas nav izšķiroši, viņš cīnās par izdzīvošanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]helvetica
2011-11-16 20:27 (saite)
otrādāk: problēma ir subjektā, nevis objektā. Objekts ir nazis, subjekts ir naža lietotājs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kemune
2011-11-16 21:50 (saite)
pa, pa, to lāzeri noturēt pilota acīs nav iespējams bez militāras tehnikas, tur viss kustas, ieskaitot pilotu. runa var būt tikai par milisekundi, kad tu tipa pavicinies gaisā. ja nu vien tev nav ūberteleskops un ļoti stabilas rokas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?