Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2010-11-25 09:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
un vēl nedaudz par z-koreju un d-koreju





(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]f
2010-11-25 09:18 (saite)
nepietiek, ka šodien sniegs, vēl arī vanga :/

(Atbildēt uz šo)


[info]hotai
2010-11-25 09:24 (saite)
viņa gadījumā nebija pareģojusi, ka 1999. gadā būs pirmais publiskais kontakts ar citplanētiešiem, utt?

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2010-11-25 09:40 (saite)
riiiiiight.

1. par 2008 tur viņai major fail,
2. cik daudz ir tādu musulmaņu valstu, kas būtu finansiāli spējīgas iet karā pret eiropu? turcija un emirātu to nedarīs, kas mums paliek - irāna un pakistāna? nubeidziet.
3. 2033 - tas notiek jau tagad
4. 2046 - tas notiks jau pēc dažiem gadiem
5. 2076 - lasu kā komēdiju.
6. 2088 - nedomāju, ka kas tāds ir bioloģiski iespējamāks par levitāciju, palabojiet, ja kļūdos.
7. 2111 - tikai pēc 100 gadiem?! man ar savām niecīgajām zināšanām par šābrīža zin.pasaules virzību gan likās, ka tas ir, maksimums, pāris gadu desmitu jautājums, pasaule, tu liec man vilties.
8. 2164 - sk. iepriekšējo punktu
9. 2167 - pie noteikuma, ka cilvēce jau ir kiborgizējusies, kaut kā nešķiet ticami, ka viņu sistēmas atkal saies uz īso, lai klanītos zelta teļiem, come on, reliģija ir neizglītotu masu privilēģija.
10. 2271 - oo, es ceru, ka šis nozīmē pāreju uz reālo vakuumu! :)

man apnika turpināt, bet you get my point - ticamība šim visam ir stipri zemos procentos, IMHO.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]divi_g
2010-11-25 09:49 (saite)
:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mikii
2010-11-25 10:53 (saite)
1. indija ar pakistānu visu laiku kašķējas;
2. ja eiropa ir iznīcināta, finansiālie līdzekļi nav šķērslis;
3. ledi kūst, ūdens līmenis ceļas minimāli (vismaz Latvija vēl nav īpaši daudz teritorijas zaudējusi);
4. zomg, Vanga II dzīvo Latvijā!
5. nav neiespējami, ņemot vērā musulmaņu un ķīniešu dominanci;
6. izklausās fantastiski, bet ja nu kaut kas varētu apturēt momentā šūnu atjaunošanos ķermenī, kaut kas tāds varētu prasīt pāris stundas vai dienas;
7. nav problēma pievienot mehāniskas ekstremitātes, problēma ir tās uzturēt (baterijas). ja bioloģiskā orgānu/ekstremitāšu audzēšana attīstās ātrāk, zūd jēga attīstīt mehāniskās, attiecīgi, progress var kavēties;
8. puscilvēks, es pieņemu, šajā kontekstā nozīmē ar cilvēkam līdzīgām intelekta un komunikāciju spējām. tas nozīmētu mākslīgi radīt dzīvniekiem tādu smadzeņu potenciālu, kas ļautu to izdarīt. nezinu, kāpēc tas vajadzīgs, tāpēc arī attīstība var kavēties;
9. uzsvars uz "jaunu". ticības lietas ir viltīgas, ja cilvēkiem rodas nepieciešamība pēc izskaidrojuma, bet vecie neder, jauna reliģija var rasties;
10. imho to tiešām dara visu laiku. taču, ja nu mainītos pamatos visuma uzbūves uztvere, kas mainītu arī fizikas pamatlikumu izpratni, tas var radīt arī jaunas konstantes un padarīt vecās nevajadzīgas (tjipa no sērijas elektrona lādiņš ir nevis konstante, bet funkcija no bla bla bla, kas parasti ir konstanta, bet ne vienmēr)

bet jā, ticamība jebkuram pareģojumam ir diezgan zema, jo gan valstu savstarpējās attiecības, gan zinātniski tehniskais progress, gan cilvēku izpratne par dzīvi kā tādu visu laiku mainās un attīstās. es tikai gribēju paspamot par tēmu "nav neiespējami"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2010-11-25 14:01 (saite)
1. olrait, bet es pieņemu, ka ar vārdu "konflikts" te apzīmējas kas līdzīgs d-osetijai. could be my ignorance, bet ne par ko tādu pakistānā neesmu dzirdējusi
2. tad viņi sūtīs baskājainu, turbānos tērptu islāma praviešu armiju?
3. ..un tad pēkšņi viņi to sāks darīt FF režīmā? (šis nav sarkasms, šis ir jautājums, like, vai ir iespējams, ka zemes temperatūra pēkšņi strauji ceļas? man tiešām interesē)
4. I wish! bet, ja nopietni, uz to taču viss jau iet, es te nesen lasīju wiredā foršu rakstu par to, kādas fīčas ir asv armijai (oficiāli, turklāt). diemžēl man nezināmu iemeslu dēļ wired rakstu ir izdzēsis, tāpēc linku iedot nevaru, bet visādi tur ādas aizstājēji, kiborgekstremitātes un eksoskeleti jau ir normāla parādība.
5. par šo tiešām negribu piespampot martcorem pilnu žurnāli, bet īsumā - mana pārliecība ir, ka komunisms nav cilvēka dabā un ir neiespējams (vai pasaulē ir vispār kāda komunistiska valsts? nevis tāda, kas ir sociālisms virzībā uz komunismu?), mums labi zināmais eksperiments to jau pierādīja. protams, iespējams, ka es šo punktu uztveru pārāk abstrakti un ka Vanga vienkārši paredz ļeņina reinkarnāciju.
6. nu bet ne jau sekundes, khh :)
7. no vienas puses jā, good point, no otras puses - mehāniskās tomēr ir daudzfunkcionālākas un izturīgākas, kurš gan negribētu sev rokas vietā kafijas automātu, šveices armijas nazi un izpletni all in one?
8. šinī lauciņā gan manas zināšanas sniedzas precīzi necik tālāk par nosaukumu un definīciju, bet afaik uplifts taču tieši ar to arī taisās nodarboties.
9. šim es neticu, jo, ja pieņemam, ka kiborgcilvēki uz to laiku jau tiešām eksistē, tad imho tas nozīmē, ka cilvēki en masse ir tikuši zinātnes apgūšanā mazliet tālāk par "un tad dievs no māla kļeckas uztaisīja cilvēku". kas, manuprāt, nozīmē tomēr arī loģikas līmeņa augšupeju, pēc kura ticība visādām, pardon, huiņām kļūst neiespējama. then again, var jau būt, ka pēc tik ilga laika realitāte ir mainījusies tik radikāli, ka es to šobrīd nespētu modelēt pat visperversākajās fantāzijās (kas stipri ticams).
10. par šo piekrītu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mikii
2010-11-25 14:27 (saite)
1. nebija gadījumā terorakti indijā 2008. gadā, kuros vainoja pakistānu or smth;
2. ja wiki nemelo, tad viņu ir gana daudz (http://en.wikipedia.org/wiki/Religion), un nebūt tik baskājaini;
3. dienas lakā nē (ja vien tas nav atkal saistīts ar karadarbību), bet paātrināties laika gaitā gan;
4. protams, izpēte notiek, kaut ko jau izdodas eksperimentāli atjaunot un izaudzēt, bet līdz ikdienas praksei tam vēl ir tālu. un sākumā process būs dārgs. pāris gadu desmiti kā minimums, līdz tas kļūs par meinstrīma medicīnu;
5. naz, nav jau jābūt obligāti komunismam tā vēsturiskajā izratnē, bet kaut kāds hibrīdmutants būt varētu (tjipa, brīvais tirgus&demokrātija ilgstoši noved pie krīzēm un problēmām);
6. nja, man arī kaut kā grūti iedomāties;
7. nez, imho tas ir atkarīgs no tā, cik labi mākslīgās ekstremitātes/orgāni integrēsies ikdienas dzīvē/darbos. tad jau drīzāk androīdus attīstīs smagajiem darbiem, ne sev ko klāt līmēs;
8. man par šo vispār nav nekādas pamatinformācijas, tikai filozofēju ;)
9. maz ticamais reizēm var būt ļoti reāls;

bet nu laiks rādīs - jau divas dienas par korejām ne ziņas, decembris ar tūliņ būs klāt, pareģojums var paspēt nepiepildīties. un cerams, ka tā arī būs. cik nu es spēju iedomāties, nākotnes pareģošana ir iespējama, bet tas vienalga ir visvarbutīgākais scenārijs. kas reāli var nobīdīties līdz brīdim, kad pienāk attiecīgais laiks. pat ja uz to brīdi, kad pareģojums tika veikts, viss norādīja, ka tā attīstība varētu notikt (pieņemot, ka ekstrasensi pareģi uztver un spēj analizēt globālākas tendences pasaulē), ja pareģojums būtu jāveic uz šo brīdi, tas varētu ļoooti atšķirties..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2010-11-25 15:15 (saite)
1. iegooglēju, jā, patiešām, bet kaut kā nav dzirdēts, ka tas pie kaut kā būtu novedis globāli
2. paskaties šito: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Muslim_majority_countries tur pie armijas sastāva cipari ir visai niecīgi, IMHO nekas tāds, ar ko pat sapostīta eiropa netiktu galā. turklāt, ja paskatāmies, cik tad reāli ir tādas, kas fanātiski ietu uzbrukumā.. ney.
4. es pirms 7 gadiem sapņoju par mob. telefonu, kas atskaņotu īstu mūziku :)
8. par šo es iesaku iegooglēt, ļoti interesanti, gan no scifi, gan no ētikas un filozofijas puses.

un jā, es arī nesūdzēšos, ja tante būs nošāvusi greizi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mikii
2010-11-25 15:45 (saite)
1. nu to var interpretēt kā kašķa, kas varētu novest līdz kādām nopietnākām darībām, saasināšanos, bet nu ok, tas ir aiz matiem pievilkts..
2. tā kā musulmaņu invāzija tiek pareģota tikai tad, kad eiropa atkal kļūs apdzīvojama, neredzu problēmu..
4. protams, progress ir neparedzams. tajā pat laikā - mums vēl joprojām nav lidojošo mašīnu ikdienā, kas tikai prognozēts vēl senāk..
8. būs kaut kad jādara. tieši ētikas puse mani mazliet uztrauc..

un jā, trū. btw, kaut kur manīju stāstu, ka šie konkrētie nemaz nav Vangas pareģojumi, bet kaut kāda kompilācija no sazin kā. bet tā arī var nebūt patiesība. jāpameklē..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2010-11-25 23:10 (saite)
Lidojošās mašīnas mums jau ir gan, tikai tās nevienam tā īsti nevajag, it seems.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mikii
2010-11-26 08:37 (saite)
nav jau tā, ka nevajag. taču ekspluatācijas dārdzība un infrastruktūras neesamība dara savu. nerunājot par ražošanas dārdzību, kas saglabāsies, kamēr vien būs tik mazs pieprasījums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2010-11-26 00:11 (saite)
Strauja Zemes temperatūras celšanās ir (teorētiski) iespējama, taču tas prasītu gigantisku pieaugumu siltumnīcas efektā, kas, atkal teorētiski, ir vairāk vai mazāk iespējams gan dabisku, gan mākslīgu fakapu dēļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2010-11-26 00:54 (saite)
9. - nav jau tā, ka jaunas reliģijas nerastos arī tagad.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mikii
2010-11-26 08:38 (saite)
trū. i vecās mainās, i jaunās rodas. pagaidām vienīgi vecās dominē un jaunās pamatā ir kaktu reliģijas un sektas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]peacemaker
2010-11-25 11:57 (saite)
loģika pret pareģiem & mistiķiem ir tapat kā pistole pret ūdeni.

(btw, var pievilkt Benaziras Bhuto nogalināšanu 2007. gada 27.decembrī. beigās no šitā foršs romāns sanāk.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]brock
2010-11-25 15:32 (saite)
piekrītu tev, Piemēram, tavs 7. punkts patiesībā jau notiek tagad (tas gan vairāk attiecas uz visādiem kara veterāniem utt, kam taisa mehāniskas rokas/kājas utt). Youtubē jau ir vairāki video, kur var aplūkot šādus mehānisms/organisms mixējumus un domāju pēc gadiem 10 tas jau būs pilnīgi normāla prakse. Tāpat nez vai īpaši būs jāuztraucas par power source tam, ja jau tagad jaudīgas baterejas spēj izveidot ļoti minimālā izmērā, kas neietekmētu attiecīgā mehānisma izmērus utt. Šī lieta man ir ļoti tuva, jo uzskatu, ka tā būs vienkārši loģiskā cilvēka evolūcija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2010-11-25 15:44 (saite)
taisni tā, haifaiv!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2010-11-25 22:37 (saite)
10. - pēc tam jau gan nekādai vēsturei vairs nebūtu nekādas nozīmes, vai ne? ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

offtop.
(Anonīms)
2010-11-25 11:53 (saite)
http://community.livejournal.com/ru_pelevin/423856.html

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2010-11-25 12:24 (saite)
ooo... šogad mums visiem ir jānomirst ;o) forši. sen bija laiks :D

(Atbildēt uz šo)


[info]rediiss
2010-11-25 14:19 (saite)
mēs jau te kauku apspriedām, ka 2008. gada pareģojums piepildījās, jo bušam meta ar kurpi un kotur piekāva. tik vai tas bija tieši 8tajā gadā?

(Atbildēt uz šo)


[info]mindbound
2010-11-25 22:33 (saite)
Tā, nenoturējos. Protams, racionalitāte un lōģika pret Vangu un Nostradamusu ir tas pats, kas sist ķenguru par to, ka tas ir stulbs (jo, well, let us face it - evolūcija somaiņus ir masīvi apdalījusi smadzenēs), bet lai jau.
  • 2010 - redzēsim, vēl atlikušas dažas dienas after all.
  • 2011 - grūti iedomāties kodolkatastrofu, kas burtiski iznīcina visu dzīvo uz puses no Zemes lieluma planētas, pie tam nevis kā ilgstošas kodolziemas sekas, bet gan turpat un uz vietas.
  • 2023 - kas ir "nedaudz", un vai tas būs vairāk par standarta pakāpenisko precesijas maiņu, kas notiek nepārtraukti? ;)
  • 2028 - pilotējams kuģis uz Venēru gan varētu kalpot tikai par visai awkward pašnāvības vai nāvessoda metodi, zinot turienes, hmm, klimatu; besides, nepraktiski as all hell.
  • 2046 - kādus trīsdesmit gadus par vēlu, man domāt; lielu daļu orgānu no pacienta cilmes šūnām ir iespējams izaudzēt jau šobrīd (un lielā daļā gadījumu tas jau tiek darīts, no elpvadiem un barības vadiem, līdz urīnpūšļiem un nierēm, gaidām pirmās sirdis 2010./2011. g. mijā) un tiek rakstīti jau pirmie uzmetumi burtiski robotisku orgānu (heart on a cybernetic scaffold, changes form and size appropriately instead of having a heart attack) ražošanai. Bet, jā, varam piekrist par operatīvu aizvietošanu kā bieži vienu no labākajām ārstēšanas metodēm.
  • 2088 - smieklīgi; pat pie nosacījuma, ka apstātos jelkādi šūnu dalīšanās procesi, līdz letālam iznākumam tas tik un tā ilgtu vismaz dažas nedēļas, līdz sāktu rasties nekroze gludajos muskuļaudos un nervu galos.
  • 2111 - come on, pat pie visšaurākās iespējamās kiborga definīcijas (un pie vislielākās nepatikas pret transhumānismu), proti, kiborga kā organisma, kam daļu smadzeņu (nevis visa organisma kopumā) funkciju papildina un/vai aizvieto kibernētika, pirmie kiborgi jau ir mūsu vidū, tiesa gan, vēl tikai kā pacienti, nevis kā veseli, apgreidoti indivīdi, kas, pat pie visai pesimistiskām prognozēm, nav vairāk, kā desmit gadu tāla nākotne
  • 2164 - tā, kā animal uplifting, būtībā, ir tā pati kiborgizācija ar no tās izrietošajiem un to papildinošajiem smadzeņu darbības apgreidiem plus gēnu terapija sākotnējā substrāta modifikācijai, uz šo, būtībā, attiecas iepriekšējais punkts, atskaitot, iespējams, praktiskas vajadzības un ētisku apsvērumu momentus, kuri šeit tomēr ir zināmā mērā sekundāri.
  • 2201 (un 2291) - tas nav nekas tāds, <reference>ko nevarētu atrisināt grupa kosmonautu un kodollādiņš!!1!</reference>
  • 2221 - awwww, something wicked this way comes, un lai dzīvo pareģojumu nekonkrētuma augstumi un dziļumi.
  • 2271 - konstante tādēļ ir konstante, ka tā ir konstanta; add more internal logic and elementary understanding of the facts of existence.
  • 2279 - vakuumam un melnajiem caurumiem vajadzētu sākt rakstīt depešu ar sūdzību par personiskā goda aizskaršanu, Vangai tos nodēvējot par "neko".
  • 2304 - mēs jau tāpat to zinām, that's no moon, it's a space station.
  • 2341 - something wicked this way comes once more, yay!
  • 3010 - beidzot, suck it up, Saturn!

Eh, un mind uploading, mākslīgo intelektu un, iespējams, visai tuvo tehnoloģisko Singularitāti kā tādu dāma vispāri nav pamanījusi, such a disappointment.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?