Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2005-10-17 08:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:techno

[info]pzrk ir atklājis Interfeisa Sakropļotāju.

Man vispār nav saprotams, kādēļ kādam, izņemot lingvistus, ir vajadzīgas lokalizētas un pārtulkotas brauzera versijas. Jūzeriem, kas nesaprot angļu valodu?  Tādiem vispār ir bezjēdzīgi sēsties pie kompjūtera, jo pie mazākās problēmas viņi būs pavisam  bezspēcīgi. Kaut kā patriotiski noskaņotiem jūzeriem?
 Skaidrs ir viens, ka visa mīlestība ar lokalizēto versiju beidzas punktā, kad iestājas kaut kāda problēma un tad ir jāmeklē viņas risinājums internetā. Vēl labāk, ja problēma ir tiešām sarežģīta, tātad jālasa nevis manuāļi, bet forumi, kur cilvēki raksta par savu cīņu ar doto problēmu. Angliski, protams. Un tad tā  skaties uz terminu latviešu valodā, kurš nu kaut kā ir iztulkots, un ļoti intensīvi domā, ko viņš,interesanti, nozīmēja angliskajā versijā. Noskaidro, lasi forumu, kurā ir pateikts, ka lai dabūtu to un to vajadzētu atslēgt šito un šito, tad domā kas šitie ir latviskajā versijā. Lūk, nesaprotu, kāpēc tā sev pakaļa jāmoka. 



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]grrr
2005-10-17 10:23 (saite)
Nu, ja tulkojums ir kaut cik necik OK, tad manai muterei piemēram tas noderētu - varbūt izdotos viņu kā nebūt pierunāt lietot datoru. A to nēsājas apkārt maksādama rēķinus, a varētu no internetbankas mierīgi. Un tā tālāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-10-17 11:40 (saite)
var tač uzspiest uz ikonas "internetbanka", a tālāk viss ir latviski :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2005-10-17 10:41 (saite)
uzskatu, ka dokumentācijai jābūt latviešu valodā. Jo īpaši, ja komerciāls produkts un tiek atbalstīts vietēji. Un vispār - vietēji neatbalstīti produkti nav jāpērk. Ja kāds grib šeit k-ko pārdot, lai pielāgojas vietējām tirgus prasībām. Un šīs prasības atkarīgas no mūsu pašcieņas.
Saskarne var būt arī angļu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-10-17 11:32 (saite)
kā, nu dokumetācija jau ir taču latviešu!
bet ir taču ļoti daudzas problēmas, kas nav aprakstītas latviešu valodā, tātad, kā jau es minēju, nāksies dzīvoties pa forumiem, kur ir angļu valodā (tā ir valoda, kurā sarunājas dažādu valstu jūzeri, vienojas viņi, ka angliski tusos), značit bezjēdzīgi ir tulkot saskarsni.

un nedomāju, ka ir kaut kādas vietējās tirgus prasības šajā ziņā, tas ka fairfoksu pārtulkos nebūt nenozīmē, ka kāds mazāk IE vai Operu lietos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]capslock
2005-10-17 11:39 (saite)
Un kas tā par diskrimināciju? Nemāki angleni - nah prom no kompja? Lai cik sāpīgs trieciens tas nebūtu pašcieņai, taču manuprāt jāatzīst, ka cilvēki, kas māk uzinstalēt jaunākos draiverus un nomainīt videokarti tomēr ir more or less frīki. Normālam datorlietotājam tas nav jāzina, un attiecīgi nah arī nav vajadzīgs burties pa angļvalodīgajiem forumiem. Ja ir problēmas - priekš tam ir datora pāredevēja / ražotāja customer support.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2005-10-17 11:42 (saite)
jā, jā, ieraugot kaut kādu "404 Error" zvana tehsuportam un prasa kāpēc lapa neverās vaļā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]capslock
2005-10-17 11:49 (saite)
Bet protams. Ne jau par velti cirkulē 101 patiesā anekdote par šo tematu. Saki, draugs mīļais, vai tu parasti mēģini pats saviem spēkiem salabot televizoru, ledusskapi vai mikroviļņu krāsni (visu cieņu, ja atbilde ir jā)? Dators nav ne ar ko šajā ziņā neatšķiras, vismaz normāla ierindas lietotāja acīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2005-10-17 11:58 (saite)
ja televizoram vai mikroviļņu krāsnij katru mēnesi iznāktu visādi apgreidi, ja ar šiem atribūtiem būtu jāveic ļoti dažādas operācijas, pie tam to apgreidu vajadzētu pozarez tūlīt un tagad, jo savādāk tu nevari uzsildīt šādu pankūku, a ēst ta gribas atvērt to un paskatīties šito...

iedomājies tikai, kāda elle ir lietotājam, kurš nesaprot angliski, bet sadzīvē izmanto datoru tikpat daudz, cik es!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]capslock
2005-10-17 12:08 (saite)
Nu tad viņš visdrīzāk iemācīsies angļu valodu, vismaz nepieciešamo minimumu, gluži tāpat, kā bērni samācās angleni skatoties multenes. Bet tici man, ļoti mazs procents lietotāju izmanto datoru tā un tik daudz, kā tu. Outlook/IE/Word - that's about it.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pierro
2005-10-17 10:42 (saite)
Es visaam aparatuuraam kas man ir, esmu uzlicis anglju, ne latvieshu valodu. "Ievadnes iespraudnes uzsaaknes beigshana" nau mans laucinjsh.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2005-10-17 10:45 (saite)
tu ar to lepojies?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pierro
2005-10-17 13:02 (saite)
Tas ir vienkaarshi kaa fakts.


Vispaar iisti nesaprotu, uz kaada pamata shis jautaajums ir radies...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2005-10-17 11:36 (saite)
man nav īpašu iebildumu pret tulkojumiem kā tādiem (ja nu vienīgais aiziet galīgā klīnikā, kā ar Sakropļotāju), man ir iebildumi pret to, ka ar lokalizēto versiju būs lielāks laika patēriņš problēmu risināšanā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pierro
2005-10-17 13:01 (saite)
"Sakropljotaajs"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]elfz
2005-10-17 12:33 (saite)
saskāros ar šito, biki savādāk. sencim gribēju literatūru nopirkt, lai viņš labāk saprastu dzelzi, un biju iedomājies kādu grāmatu kirilicā nopirkt, kādu eksleru vai, viņiem jau tomēr krietni labāka literatūras izvēle. Tak visās grāmatās krievu windows ar krievu interfeisu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?