Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2009-05-16 12:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
sodoma un gomora
http://skatiens.lv/zinas/latvija/16052009-tiesraide_praids


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]susure
2009-05-16 13:30 (saite)
Kaut vai tas, ka nav iespējams likumīgi reģistrēt laulību. Tas nav tikai smukuma pēc.
Ja es būtu gejs un būtu kopā ar fantastisku bagātnieku geju... Un ja šis fantastiskais, bagātais gejs nomirtu pēkšņā avārijā, man nevarētu būt nekādu pretenziju uz viņa naudu, kopīgo dzīvokli suni un vēl nez ko, ja nebūtu testamenta. Un ne visiem jauniem cilvēkiem ir testamenti, a mirst visi, viso vecumos.
Nu piemēram.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2009-05-16 13:36 (saite)
nu ja nesakārto ģimenes mantiskās attiecības, problēmas var būt arī man, ja neatzīstu laulības par cienījamu institūciju

bet es nebļauju riņķī apkārt, bet sakārtoju mantojuma jautājumus laicīgi un katru dienu!

tā jau saka, ka kas slinks uz darīšanu tas čakls uz praidošanu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]susure
2009-05-16 13:44 (saite)
Bet ir arī tāda lieta, ka geja draugs nevar izlemt par kaut kādu operāciju, ko normāli izlemtu ģimene, ja cilvēks ir rīcībnespējīgs.
Neesmu jurists, bet noteikti ir vesela kaudze lietām, kas attiecās sākumā uz laulāto draugu un tad tikai uz pārējiem.

Un ir starpība starp tavu apzināto izvēli un viņu iespēju trūkumu.
Tu varbūt arī es slinks un neesi to izdarījis, bet viņiem to izdarīt ir sarežģītāk. Ir taču starpība- Apprecēties smuki un tā vai arī vienkārši uzrakstīt testamentu. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2009-05-16 13:48 (saite)
tikpat slinks ir gejs, je nebrauc dzīvot uz dāniju par piemēru ;)

es runāju par cilvēka (ievēro) tiesībām, kamēr tu tur bubņī par vienas no seksa minoritātēm problēmām - pie kam vislaik centies akcentēt, ka svarīgs ir nevis cilvēks kā tāds, bet viņa seksuālā orientācija - kam es kategoriski nepiekrītu

un klasiskākais piemērs ir musulmanis un viņa 3 sievas
vai zviedru ģimene ar 1 sievu un 2 vīriem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Un susuriņš norūcas...
[info]susure
2009-05-16 14:04 (saite)
Kāpēc cilvēkam ir jāpārvācas uz citu valsti, tikai lai reģistrētu laulību? Ne vienkārši citu valsti- bet arī kultūru, valodu.
Nē tu nevari salīdzināt ar musulmaņiem vai mormoņiem,jo...
musulmaņi ar n-sievām ja arī grib to visu noslēgt likumīgi var braukt uz zemi, kur visi runā viņu valodā, ir tā pati reliģija un dzīve nav nekāda svešā. Un nē es neesmu dzirdējusi par rietumu musulmaņiem, kuriem ir n-sievas un kuri gribētu to noslēgt juridiski.
mormoņi ar n-sievām, lai gan nevar to noslēgt juridiski, bet ar mantošanas problēmām necīnās, jo... dzīvo diezgan šaurās sociālajās grupās, kurās tas viss tiek stingri ievērots.

Es saprotu tavu prieku, par to, ka tev ir parādījusies diezgan saprātīga doma un tev pat ir izdevies to pierādīt svenskterror. Es tiešām atbalstu cilvēkus, kas nebļauj visām avīm līdzi un tiešām apskatās un pārbauda vai ir ta par ko tiek bļauts. Man prieks, ka ir cilvēki, kas domā.
Pa lielam jau tev ir taisnība. Jo homoseksuāļi ir tādi paši cilvēki ar tādām pašām problēmām kā heteroseksuāļiem, poligāmiem, monogāmiem, veģetāriem vai vēl sazin kādiem cilvēkiem.
Bet pa mazam, nē nav taisnība. Jo lai gan gandrīz visas situācijas ir atrisināmas, tas vienkārši ir sarežģītāk un attiecīgi nevar runāt par vienlīdzību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Un susuriņš norūcas...
[info]eermaniitis
2009-05-16 14:08 (saite)
nu tad risinam cilvēktiesības homotiesību vietā, jo atrisinot homotiesības par katra indivīda tiesībam tiks aizmirsts pavisam ;)

tas gan pamatā saistās at to, ka mans priekšlikums paredz likvidēt laulību institūciju kā tādu - un tā ir mana pārliecība!

gejiem nedz novēlu veiksmes nedz neveiksmes - uzkatu ka šauri tendēta un egocentriska sabiedrības daļa, kas aizsedzas ar cilvēktiesībām un izmanto tās - un tas man nepatīk!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]susure
2009-05-16 14:15 (saite)
nu bet viņi jau risina cilvēktiesības. Jā attiecinot uz sevi, bet viņu ir pietiekami daudz, lai viņi to varētu atļauties darīt.
Un laulības nav vienkārši likumīgas ērtības. Tā ir ceremonija, kas saista divus, parasti, mīlošus cilvēkus kopā un veido viņus kā oficiālu pāri sabiedrības priekšā. Tas ir identitātes jautājums. Piemēram es šovasar precos un mainot uzvārdu es atsakos no kaut kādas savas identitātes daļas un apgūstu jaunu- ar citu uzvārdu laulāta etc.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2009-05-16 14:21 (saite)
nestrīdies ar mani par laulībām - neko labu par to nepateikšu

bet uzskatu ka visām tiesībām, kas piemīt laulātam pārim ir jābūt arī katram atsevišķi ņemtam indivīdam!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]spicausis
2009-05-16 14:35 (saite)
It's complicated. Sievas draudzene jau divas reizes ir uzrāvusies uz "bet who the fuck are you?!" attieksmi (vienu reizi no policijas, vienu reizi no slimnīcas darbiniekiem), jo dažiem kopdzīve sešu gadu garumā nekas neskaitās.

Ja viņai vēl varētu iestāstīt, ka nu met mieru, tā nav tava cīņa, ja ir tik nomācoši, tad aizejiet un tak sareģistrējaties, tad šodien tusē reālas ļaužu grupas, kam tāda varianta vienkārši nav, principā un vispār.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2009-05-16 14:40 (saite)
man ir ekskjūzs - esmu viņas bērnu officiāls aizbildnis, brīžos kad viņa ir rīcībsnespējīga, jo mērķtiecīgu darbību rezultātā esmu šo bērnu tēvs ;)

tas atrisina šo problēmu, jo partnerim nedz slimnīcā nedz citumā netiek apturētas vecāka tiesības un realizēt šīs tiesības šamā var tikai caur mani ;)

tā ka iesaki draudzenei radīt bērnu, kurš būtu reģistrēts kā kopīgs ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?