Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2008-09-06 17:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
klau, kas zin - a cik sarežģīti ir iemācīties ēst ķīniešu vai japāņu ēdienu ar kociņiem? cik ilgā laikā to var paveikt, un vai tajā laikā visu laiku ir arī jāēd tikai austrumu ēdieni?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]spriidiic
2008-09-06 17:50 (saite)
viegli , jaiemacas tik pareizi turet. un practice makes perfect

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2008-09-06 17:53 (saite)
a kā ir pareizi? arī no practices noskaidro?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]spriidiic
2008-09-06 17:56 (saite)
http://www.geocities.com/chinatownshop/chopsticks.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2008-09-06 17:57 (saite)
o, paldies tev, saulīt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]spriidiic
2008-09-06 17:57 (saite)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]liene
2008-09-06 17:50 (saite)
ņem dajebko un ēd ar kociņiem. es iemācījos pirmās izēstās rīsu-ar-kaut-ko bļodiņas beigās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2008-09-06 17:54 (saite)
nu tak šašlikus nevar ēst ar kociņiem
es brīnos, kā var rīsus. tos taču nevar satvert.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dejavu
2008-09-06 17:57 (saite)
Šaslikus var mierīgi ēst ar kociņiem.
Es iemācījos 10 minūšu laikā un mājās ar kociņiem ēdu visu iespējamo, izņemot zupas un putras.
Japāņu rīsi parasti ir nedaudz lipīgi, tāpēc tie salīp nelielās piciņās un ir viegli satverami, bet tie ir specifiskie japāņu rīsi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2008-09-06 17:59 (saite)
a ja es tagad novārīšu rīsus latviešu parastos ar kaut kādiem baklažāniem, tā būs elle, ja?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]liene
2008-09-06 18:06 (saite)
tak nē, būs jautri. pamēģini. nav tie kociņi nekas tāds, no kā būtu jābaidās :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ld
2008-09-06 17:58 (saite)
rīsus neajag pa vienam satvert :)
drīzāk līdzīgi kā ar karoti attiecībā uz rīsiem jādarbojas.
ķīniešu rīsi jau tādi ķipīgi arī, vairāk turas kopā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]liene
2008-09-06 18:04 (saite)
arī šašliku var paņemt ar kociņiem, nu, pilnīgi mierīgi. padomā, piemēram, suši pēc formas un izmēra daudz neatšķiras no šašlika gabaliņa.
bet ar rīsiem - var piešauties, nav tik traki ar to saņemšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ld
2008-09-06 17:56 (saite)
man tā lieta aizhgāja pāris minūtēs. sākumā pabakstījos, bet maltīti pieveicu tikai un vienīgi ar kociņiem ēdot.

(Atbildēt uz šo)


[info]ravejsledzejs
2008-09-06 18:01 (saite)
tik pat ahtri kà ar pinceti.

(Atbildēt uz šo)


[info]spotty_flyer
2008-09-06 18:04 (saite)
Galvenais pareizi paņemt, tad māksla rokā. Ikdienā makaronus - gan garus, gan īsus, manuprāt stipri ērtāk kā ar dakšiņu mocīties. Ar laiku iemācās ar kokiem paņemt gandrīz visu, kā jau te minēja - izņemot zupas un putras. Bet vispār ķīnieši tā arī dara, ka no zupas izēd biezumus ar kokiem un zupu izdzer virsū.

(Atbildēt uz šo)


[info]virginia_rabbit
2008-09-06 19:20 (saite)
mākslas tur nekādas nav, ko iemācīties, ir tikai uzdevums - dabūt kaut ko mutē ar 2iem kokiem, jo gribas ēst un dakšas nav. es kokus pirmo reizi paņēmu rokā japānā restorānā un ar abām rokām mēģināju kaut ko iecelt mutē, un paēdu arī.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2008-09-06 19:22 (saite)
turklāt japāni nemaz neēd visu ar kokiem. tikpat labs instruments ir arī rokas. un eiropas makaronus vai irdenos rīsus jau nu točna ne.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vedjmah
2008-09-07 00:59 (saite)
viens no maniem bērniem ir apsēsts ar Japānu un japānisko. Viņš ar kociņiem ēd makaronus (vermišeļus), pankūkas, pupas, nu visu. Kamēr pietiek pacietības.
Vispār es necērtu, kas tur ko nemācēt. 10 min., un viss notiek. Karbonādes šķēli, ja ļoti liela, grūti noturēt, kamēr nokož :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?