Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2005-06-29 13:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Izsakieties
Mums šeit ar [info]mako izvērsās interesanta diskusija par sekojošu tēmu:
http://journal.bad.lv/users/martcore/163303.html?view=625127#t625127
Ja kāds no jums pēdējos piecos gados ir ceļojis pa Kaukāzu, tad būtu brīnišķīgi iepazīties ar ar viņa (-as) viedokli par lietu. Teiksim, man nez kāpēc liekas, ka [info]karmabanda varētu būt tur bijis, bet gan jau arī kāds cits. Ā, [info]starro laikam noteikti ir bijis.
Vēlams gan no sākuma izlasīt pašu problēmas graudu (postā uz to ir links).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]murks
2005-06-29 14:40 (saite)
khm, palasi, ko tajos un citos krieviskos interneta avotos raksta par situāciju Baltijā, tad izdomā, par cik % Tu šai informācijai tici, tad šo % izdali ar divi (jo Kaukāzs tomēr viņiem tuvāks pie miesas nekā Baltija), un tad pielieto šo iegūto ciparu, lai novērtētu par Kaukāzu lasītās informācijas ticamību.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-06-29 15:01 (saite)
Ar informāciju par Baltiju ir daudz savādāk - tur jau nav tādu faktoloģisku melu, daudz vairāk ir tieši tas, ar kādu intonāciju šie fakti tiek pasniegti, kādi secinājumi tiek izdarīti. Kaukāza jautājumā mani interesē nevis apgalvojumi, ka "kaukāzieši ir maņjaki" vai "kaukāziešiem ir plaša sirds, par draugu kļūsi piecās minūtēs", bet tīri faktoloģiska informācija - vai var būt tā, ka tu aizbrauc, a parastie iedzīvotāji (nekādi ne bandīti, uz ko arī tiek likts uzsvars) tevi apzags, nošaus un izvaros?!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2005-06-29 15:45 (saite)
Kaukāzā dzīvo ap 200 dažādu tautu. Piem: Kabardieši no ielejām ir Krievijai lojāli, bet Balkāri kalnos ir dumpinieki. Ielejās dzīvo pārticīgāk, kalnos pārtiek no zāles un aitu kakām. Svanētu (Gruzijas pusē Bezingijas sienai)nacionālais rūpals esot tūristu aplaupīšana - nesmādējot ne pat dakšiņas un savalkātus sieriņus. Vietejiem ir abidna, ka piķis no tūristiem iet šiem garām, to nosmeļ krievu firmas. Bet viss ir atkarigs no komunikācijas un pieklājības: vēlams ciemos nodibināt kontaktu ar ciema vecāko, informēt, ka celsiet teltis. Krievu tūristi uz to parasti liekot mīksto - tad brīnās, ka nemīl. Bet Baltiešus kalnieši ciena - gan uzvedības gan politisku iemeslu dēļ. Protams, bandīši var uzrasties. Bet ja būs kontakts ar vietējiem, vainīgos atradīs; mantas atdabūs. Viss atkarīgs no maršruta. -Populārajos ir droši. Zinu daudzas latviešu grupas pēdējos gados - nekādu ekscesu. Bija pat trīs meičas, kas vienas pašas pa Kaukāzu nodzīvojās - nekādu problēmu. Nevajag uzvesties provocējoši vai augstprātīgi - tad respektēs.

(Atbildēt uz šo)


[info]lavendera
2005-06-30 10:40 (saite)
Es esmu, tiesa, Krievijas teritorijā. Vietējie ļoti laipni, miliči - īsti cūkas, no kuriem jo tālāk, jo labāk. JO TĀLĀk, JO LABĀK!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?