Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2007-11-09 12:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
lūk, vienīgais jautājums, kam es feminisma teorijās kategoriski nepiekrītu, ir tas, ka pieņemot darbinieku darbā, šefs nedrīkst škirot dzimumus
tā ir, starp citu, kā reizi nevis mana, bet gan feminisma terminoloģija

po mojemu, cilvēkam, kurš atbild par galarezultātu vai nu ar savu naudu vai ar savu karjeru, pofig, nedrīkst vispār uzspiest nekādu regulāciju šajos jautājumos. viņa motivācija, pieņemot to vai citu cilvēku darbā var būt absolūti JEBKĀDA.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]begemots
2007-11-10 00:20 (saite)
Viss jau būtu nežēlīgis skaisti.

Tikai pasakiet man, ko darīt priekšniekam, ja ir konkrēta riska grupa - sievietes ap 25-35, kuras pieņemot darbā tu nekādi nevari būt drošs, ka viņa pēc 2 mēnešu nostrādāšanas tev nepateiks - paldies mīļais priekšniek, ņem vērā - es vispār drīz iešu dekrētā - zini tomēr jau 3. mēnesis...

Proti. Es saprotu, ka kā priekšnieks nevaru diskriminēt sievietes pēc šī. Teikšu pat vēl vairāk - dekrēta atvaļinājums manuprāt ir atbalstāma lieta un bērnu radīšana - pietiekoši ķēpīgs pasākums, lai darbs arī to atbalstītu. Bet reāli ir tā, ka tā "vieta" paliek tukša. Un atkarībā no darba specifikas tā var būt vieta, kur ne vien cilvēku dabūt nav viegli, bet arī viņš ir jāapmāca (jāpiezīmē, ka darba devējs maksā arī daļu no izdevumiem, kas saistīti ar to, ka reāli uz 1 vietu ir 2 cilvēki no kuriem viens garajā atvaļinājumā).

Plus vēl, ja ir redzams, ka ir dažas, khm, meitenes, kas faktiski, kad uzzin, ka ir stāvoklī, vienkārši sameklē kādu siltu vietiņu (lasi, kur viss notiek oficiāli un visus sociālos labumus viņas dabūs) un protams stājoties darbā nekādi nenorāda, ka jau zina, ka pēc pusgada vairs nestrādās.

Un sanāk tā - kā cilvēks atbalstu, kā priekšnieks - nevarētu atļauties īsti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2007-11-10 01:17 (saite)
tev ir elementāri jārēķinas ar dekrēta iespēju. jālāpa jau būs tas coķis darbībā, kur tu liksies, bet kas tad tu esi par šefu, ja tu sāksi plātīt roķeles brīdī - man grāmatvede aizgāja dekrētā.
jā, sievietes dzemdē bērnus, apliecinu, fakts. tas ir viennozīmīgi jābekapo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2007-11-10 10:50 (saite)

Nav jau runa par to, ka nezinātu, ko darīt un nerēķinātos, bet par to, vai es diskriminēšu pēc dzimuma, vai nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dunduks
2007-11-12 08:27 (saite)
es pieljauju, ka nav (nepaarvarama) probleema, ja kaada uzveederojas, bet attieksmi kopumaa maitaa taas, kas peec ielidoshanas sameklee darbu, zinot, ka taapat nestraadaas, resp. reaali njemot, uzmet darba deveeju, un ja mani taa paariitis buutu uzmetis, tad es LJoti piesardziigi skatiitios uz jebkuru potenciaalo brunchaino darbinieku reproduktiivajaa vecumaa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?