Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2005-05-29 22:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:selected

viss ir vienkārši
viss ir vienkārši.

labākais divritenis - orļonoks, ērglēns. nu nav viņam 18 ātrumi, tāpēc, ka cik ātri tu mīsies, tik ātri arī brauksi. ātrums ir tikai viens - vai nu tu brauc, vai arī esi galīgā pālī, kad nevari pabraukt un noliec riteni pagrabā, un viss. nav viņam nekāda speciāli pa centimetriem tavām olām pielāgota stieņa. nepatīk - noliec pagrabā, un viss. vot kāds no jums var nopirkt riteni pa 200 Ls un tad iedot čomam izlaist divus aplīšus ap misenēm? Nevar! A ar orļonoku var pat ziemā no leduskalna nojaukties uz purna, salocīt stieni, saliekt spieķus astotniekos un nekas par to nebūs. Nu varbūt tā draudzīgi kāds pa seju iedos. Kaut arī diez vai.

vai arī tomāti ar krējumu. lūk, sagriez tomātus ar gurķiem un krējumu un sāli un esi gan paēdis, gan priecīgs. Jo nenormāli garšīgi. Tā vot vienkārši - nazis, dēlītis, krējuma burka, viss gatavs. Tač cilvēkiem vajag, lai viņiem marinēto tītaru 285 grādu temperatūrā pēc Fārenheita sildītu precīzi 13 minūtes un tam viņi ir gatavi ziedot pusalgu. Tipa, atstāt iespaidu uz sevi.

vai arī dzert. Cilvēks 3 minūtes to dzērienu ostīs (nē, rezultāts no tā nesasniedzās), pētīs izdošanas gadu, beigās iedzers divus malkus, un beigās neviens nesapratīs nah viņš vispār veic šādas darbības. Tāpēc ka viņš neprot attaisīt to pašu vīna pudeli pret sliedēm, izdzert viņu divās minūtēs, paraudāt draugam uz pleca un aiziet mājās apgulties blakus sievai.

Tūrismu vispār nepieminēšu. Cilvēks nevar ar orļonoku aizbraukt uz Siguldu pat.

Lūk, izsmalcinātība - tas ir viens no lielākajiem pasaules ļaunumiem.

Upd: drusku padomāju, lai galīgi noformulētu domu - izsmalcinātību vienkārši mēdz aizstāt ar naudas trūkumu, jo ja tev ir naudas daudz, tad ir vienalga uz kanārijām braukt ar orļonoku vai personisko lidmašīnu. bet vienalga man ir taisnība.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]este
2005-05-29 23:04 (saite)
zinko, es domāju, domāju par šito tavu ierakstu. un izdomāju, ka nevis izsmalcinātībā tā vaina, bet liekulībā. attieksmē. tik pat labi kāds varētu uzspēlēti ar orļonoku pa grantsceļiem dragāt un no kakliņa dzert, bet ja viņš to neizjūt ar kaulu, tad tas ir tik pat stūlbi, kā dzert kādu tur izsmalcinātu vīnu, tikai tāpēc ka tā lūk smalki.

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2005-05-29 23:05 (saite)
šito pielikšu memorijiem, vecīt.

(Atbildēt uz šo)


[info]lennay
2005-05-29 23:15 (saite)
un taa mees atgrizhamies pie plastmasniekiem

bet estei pilniiga taisniiba

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-05-29 23:17 (saite)
Taatad: kaadaa liekuliibaa? Paskaidro man sīkāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]scooby_snack
2005-05-29 23:22 (saite)
cilvēki atsvešinās no dabas. jā, drošvien, ka to var saukt arī par izsmalcinātību. man bija ļoti interesanta diskusija sestdienas naktī meža vidū ar viīrieti, kurš varētu būt mans tēvs, un mēs nonācām pie šāda paša slēdziena. nē, nepārproti:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-05-29 23:27 (saite)
es ne jau par dabu, bet par vienkāršību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scooby_snack
2005-05-30 00:24 (saite)
bet, jo tālāk ejam no dabas prom, jo paliekam izvēlīgāki, mīkstāki. un tad meklējam veidus, kā kompensēt savus instinktus un daram dažādas trakulības

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lennay
2005-05-29 23:28 (saite)
gaumes lieta. ja vinjsh var pamatot, kaadeelj vinjam to tiitaru 285 grādu temperatūrā pēc Fārenheita sildīt precīzi 13 minūtes vajag, un vinsh var to atljauties (un ja pat nevar) - tad why not? ja vinjam briesmiigi gribas taa - kaadeelj vinjam mociit ceptus karchaagus iekshaa? lai martcore vinju neapsaukaatu par izsmalcinaato? galvenais - lai tas ir pa iistam. lai vinsh tieshaam grib to tiitaru.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snake
2005-05-29 23:37 (saite)
bet ja viņš grib gribēt to tītaru?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lennay
2005-05-29 23:43 (saite)
tas buutu nozheelojami, protams

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]smejmoon
2005-05-30 10:32 (saite)
necieņa pret tītaru?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lennay
2005-05-30 11:57 (saite)
protams. un arī pret [info]martcore =D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2005-05-29 23:43 (saite)
protams, ka viņš to grib pa īstam. un nav nemaz tik nereāli, ka tomāti un krējums viņam garšo mazāk nekā tas suši. tikai šīs lietas ir jau sen ieguvušas citu nozīmi, par ko arī bija mans posts. Viņš sevi sāk asociēt ar to zivi, a es vnk ēdu tomātus un krējumu. un man garšo, a viņam sāp, ka pie pretējā galda rij vēl dārgākas varžu kājas.
da tieši tā arī viss ir. es neraktīju šo postu tāpēc, ka ienīstu bagātus cilvēkus, kuri nevar uz ielas bomzim iedot 100 latus. rakstīju par to notrulināšanās tendenci. jo, ja cilvēks sāk domāt par tādiem sūdiem, viņš neatgriezeniski paliek trulāks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]capslock
2005-05-30 00:30 (saite)
Nu... tevi iegāza tas teikums par skaudību. Ja tā ir - tad tas, protams, ir pzdc. Bet ja tu dzer 12zvaigžņu konjaku tāpēc, ka viņš tev garšo un tu to vari atļauties (nevis tāpēc, ka tas ir kruta) - kāpēc ne? Ja man ir iespēja aizbraukt uz Kubu - excellent. Ja nav - laižam uz Siguldu un tāpat hevojam fanu. Sliktākais, kas var notikt, ir pazaudēt garšu kā ir hevot fanu par Siguldu un siltu šnabi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]teeja
2005-05-30 08:27 (saite)
jā, es piekrītu capslockam, nevis martcorim. man nepatīk tā tendence, ka bagātus cilvēkus nicina un šķībi smīn. tāpat kā stilīgus vai laimīgus. ir dzejnieku aprindās tāds gaiķu māris un kikōnijs, viņi uz mani lūr ar nicinājumā saviebtām grimasēm. jo es neko nesaprotu no īstās dzīves: man ir labas drēbītes un normāli apmaksāts darbs. bet ir tādi, kas nekad dzīvē nekur nav strādājuši. un viņi mani nemaz nesauktu to šņabi dzert, lai arī es gribētu. vai es izdarīju kļūdu, iznākdama no kabuki suši ēstuves elizabetes ielā kamēr vēl ārā bija gaišs?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2005-05-30 08:52 (saite)
man liekas, ka es vienkārši nevarēju laikam aizstiept līdz jums to savu ideju par vienkāršību, un beigās tad viss pagriezās vispār šādi. pašam sāk likties, ka kaut kādu askētismu bezmaz citiem iesaku. patiesībā taču es tā smieklīgi gribēju par to uzrakstīt, par to superpičindālošanos. uztaisīja man meitene tomātus ar krējumu - un esmu baigi laimīgs, tāpēc ka nekā garšīgāka pasaulē patiešām nav.
bet par bagātību ir ļoti nopietni. es neieredzu to, ka vot tāds kargins vai šķēle var aizbraukt uz darbu savā mašīnā un neiedot ielas malā stāvošam ubagam ne kapeiku. atsakos to saprast. nauda galīgi sadrāž cilvēkiem smadzenes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]teeja
2005-05-30 09:05 (saite)
es pazīstu dažus bagātus cilvēkus, un zinu, ka viņus tie lūdzēji dzen izmisumā, un tāpat ienīst. tas ubags ienīdīs karginu arī ja viņš iemetīs piecīti. nodomās: varēja jau vairāk. vai, ja vairāk iemetīs, nodomās: he he, kas bagāts un stulbs, tas ar naudu var mētāties. pag, skukai viens baigi labais posts bija, 2003. gadā uz ziemsvētku laiku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2005-05-30 09:17 (saite)
es pazīstu dažus bagātus cilvēkus,(...) un zinu, ka viņus tie lūdzēji dzen izmisumā
-----------------------------------------------
nu vot vienam cilvēkam ir miljons, a citam nav par ko maizi nopirkt un vēl tiek praktizēts uzskats, ka ubags šādā veidā strādā vispār, nopelna tipa tikpat, cik topmenedžeris. un tas kargins neiedos ne viņam, ne arī kādam bērnelim operācijai, vispār nekam viņš neiedos, jo domās, ka viņu tagad grib kaut kā piečakarēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lennay
2005-05-30 19:49 (saite)
laimiigs taapeec ka meitene uztaisiija vai taapeec ka tomaatus? ja pats taisiitu - arii buutu tik laimiigs? a ja deelj meitenes, tad gan jau arii par vinjas taisiito sushi buutu tikpat laimiigs. kur nu veel par marineeto tiitaru. bet tas jau cits topic

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jumanji
2005-05-29 23:43 (saite)
par riteni piekrītu, bet tāpat pirktu to pa 200Ls :))

par salātiem piekrītu vēl vairāk un esmu laimīgs ka ir atkal "īstais" gadalaiks, bet alkohols mani par laimi neskar :))

jā, un tajās pārējās lietās man nepatīk iedziļināties (tur liekulība vai izsmalcinātība) - whatever. Ne es pasauli izmainīšu, nekā... kā saka (tulkojumā no varenās angļu valodas) - "ņemu to viegli" :)

(Atbildēt uz šo)


[info]este
2005-05-30 09:26 (saite)
es jau visā visumā piekrītu par vienkāršuma burvību, un arī uzrakstīts labi ;)

es tikai nepiekrītu tam pēdējam teikumam, ka izsmalcinātība ļaunums. es saku, ka ļaunums liekulība - ka var izsmalcināts būt tikai formas pēc, jo tā itkā atzīmējas un ierakstās kautkādā sev vēlamajā sabiedrības daļā, un tikpat labi kāds var liekuļot ar to vienkāršību, jo tā piem. viņaprāt prasa sabiedrība. tā kā teeja saka piekrītu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-05-30 09:35 (saite)
bu bet tad izstāstiet, kur izsmalcinātībā ir liekulība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]este
2005-05-30 09:51 (saite)
nu ka rij tās austeres ar smaidu uz lūpām, bet īstenībā vēmiens nāk, un labprāt gribētos siļķi ar biezpienu un kartupeļiem, bet nevar.. nevar.. jo ko gan "kaimiņš padomās"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chaj
2005-05-30 10:41 (saite)
Piekrītu un nepiekrītu.
Izsmalcināts nav vienāds ar Pirkts-par-baigo-naudu;
Izdzert vīnu no pudeles vienā rāvienā nav vienāds ar tā ostīšanu un divu malku nogaršošanu;
Un kāda smalki gatavota ēdiena baudīšana neizslēdz to, ka tomāti ar krējumu ir gardākais ēdiens pasaulē!
(Tūrismu es ar nepieminēšu).

Un padomā, vai Tava muzikālā vai kopējā mākslinieciskā gaume, kino-grāmatu-mūzikas baudīšana kādam nešķitīs liekulīgi izsmalcināta, snobiska un lieka, jo var taču ieslēg Star FM, un paskatīties kādu bojeviku vai serčiku vakarā pa TV? Tā vienkārši?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-05-30 10:58 (saite)
vot, bāc, sagruzījāt :))
labi, formulēšu (un atsaucoties uz tevi) to tā: tās vienkāršās lietas ne ar ko neatšķiras no tām izsmalcinātajām. tāpēc izsmalcinātās lietas ir bezjēdzīgas savā būtībā, jo ir kļuvušas par sociālā statusa simboliem, kamēr kaut kas tikpat kruts maksā kapeikas un ir pieejams uz katra stūra. esmu gatavas saderēt, ka jd man piekrīt šajā jautājumā :)
bet es šito postu nebiju domājis nopietni, es tiešām irgojos par to lietu; pats, ja būs kāda lielāka nauda, apēdīšu to smalko zivi. tomēr vislabāk ir visvienkāršāk. tāda bija tā ideja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaj
2005-05-30 11:13 (saite)
jd man piekrīt šajā jautājumā :)
simt punkti. nē, 90. un es to saprotu un saku, ka jums taisnība.

un man arī taisnība, bet cita. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?