Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2007-07-03 14:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
martcores binokulinārie kursi, nodaļa pirmā
tātad par to, kā Cibiņam jauki un forši paēst, neiztērējot miljonus, bet daudz askētiskāku naudas summu. iegūto atlikumu var ieguldīt izklaidē.
recepte:

1. Mēs nopērkam firmas "Hortex" saldēto dārzeņu divas pakas, ja rīcībā ir normāla panna, kurā var sautēt tādas lietas uz nebēdu. Uz paciņas ir rakstīts kaut kas tipa "veseņņije ovošči", bet nu saturs jau ir aptuveni skaidrs no attēla uz iepakojuma. Tur ir jābūt puķkāpostiem un visādām pākstīm, kā arī Kukurūzai Klasiskajai. Divas pakas kopsummā maksā Ls 1,08.

2. Mēs nopērkam divus vidējus cūkgaļas gabalus. Tiem, kas nesaprata ar pirmo reizi, atgādināšu - CŪKGAĻAS, nevis liellopu, ja vien nepastāv vēlme trīs stundas ap plīti dancot krakovjaku, paralēli rakstot eseju ar nosaukumu "Kad gan viss šis murgs beigsies?". Lai noprastu, kādam tieši jābūt nopērkamajam gaļas apjomam, pirms iziešanas no mājas iesaku nopietni paskatīties uz savu pannu, un izdarīt salīdzinošos algebras - ģeometrijas aprēķinus jau iepirkšanās vietā.
2.1 Tāpat mēs nopērkam divas mednieku desiņas.

3. Lai īsumā izskaidrotu Cibiņam, kādi ir jāpērk gaļas gabali - "ar kaulu". var pirkt arī daudz un bez kaula, bet tad Cibiņš nosprāgs badā jau pēc nedēļas ar tukšu kredītkarti. Cirslīti vispār nevar sūtīt uz veikalu, jo viņš atnesīs kaut kādu tesmeni un vēl iedos buču uz vaiga.

4. Atnākot mājās, pirmkārt, ir no šī gaļas gabala jānogriež kauls un atlikušie labumi jāsagriež normālos gabalos, aptuveni ceturtdaļsērkociņkastītes lielumā. Kā pareizi nogriezt gaļu no kaula, var iemācīties drausmīgi elementārā veidā - paņemt rokās nazi un uzmanīgi paskatīties uz gaļas gabalu.

5. Gaļas gabali tiek apcepti, to prot pat piecgadīgs mentāli noguris indivīds.
5.1 Mednieku desiņas sagriežam ripiņās.

6. Piļījam pēc tam virsū pasākumam tos pašus saldētos dārzeņus (poh, ka viņi ir salipuši kopā) draudzīgā kolektīvā ar mednieku desiņām - viņas daudz vairāk ir čoinai garšai nekā daudz citam

7. Garšvielas nekādas nevajag, sāli tāpat

8. Maza uguns, kādas 40 minūtes. Var maisīt, ja ir nepārvarama vēlēšanās, jēgas, imho, nekādas. Gatavs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2007-07-03 15:54 (saite)
nav jēgas tos saldētos dārzeņus tik ilgi mocīt
ja gaļu cep 35 min, tad pilnīgi pietiek dārzeņus uz 5 min pievienot- sasildīšanai

ja visu procesu 'paātrinām par minūtēm 20- tad vnk lieto vistas fileju...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2007-07-03 16:15 (saite)
tas ir desiņām, lai viņas ievelkas pārējā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2007-07-03 15:55 (saite)
sakārdināji :)

(Atbildēt uz šo)


[info]auksts_entelekt
2007-07-03 15:56 (saite)
Tu grib teikt, ka mednieku desiņa ir vienīgais, kas tiek uzskatīts par "specija"?! Tiešām nevajag nekādas garšvielas? Ai ken belīv.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2007-07-03 16:14 (saite)
nu tā dūmu garša
a dārzeņi paši ir saspecijoti un sasālīti jau iepriekš

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]torch
2007-07-03 16:24 (saite)
nav gan sālīti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2007-07-03 16:29 (saite)
tad tev ir citi kādi trāpījušies. šie ir baigi sasālītie

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]torch
2007-07-03 16:32 (saite)
jocīgi - parasti sāls ir gaumes lieta. Daudzi vispābā sāli nelieto

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kemune
2007-07-03 16:33 (saite)
vot parasti nav gan. tikai vienu reizi esmu sastapies ar sālītiem. tā ka beware, vai arī pieturies pie tiem pašiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2007-07-03 16:34 (saite)
vienmēr ir iespēja visu izdarīt pēc tam. bet tagad tādi arī ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mamuts
2007-07-03 16:29 (saite)
Es nupat kā atvilkos mājās, iemetu kastrolī sarkano pupiņu bundžas saturu un uzgāzu virsā kreima paciņu. Uzkarsēju minūtes desmit un apriju ar ruptvaimaizi. ;)) Fix und fertig! ;))))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2007-07-03 16:51 (saite)
respect!
visu vajag pēc iespējas fāst un furious!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]torch
2007-07-03 16:59 (saite)
jo īpaši furious :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mamuts
2007-07-03 17:03 (saite)
Vnk neciešu tos saldētos dārzeņus, negaršo.
Sagriez divus kartupeļus plānās, plānās šķēlītes un uzcep ar sāli un pipariem olīveļļā - nekādi čipsi klāt nestāv! ;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2007-07-03 17:04 (saite)
fuj PEEE..:((
cepta kartoshka.:((
bweee..:((

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2007-07-03 17:08 (saite)
Laikam jau Tev nesanāk garšīgi...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2007-07-03 17:09 (saite)
nau ne jausmas.:)
baisi sen njeiru prosta primitiivi kartoshku cepusi..;) vienmeer man kau kadi kartupeljaini vijeboni sanaak no prastiem karpeljiem..;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2007-07-03 17:19 (saite)
Tāpēc arī nesanāk labi, jo pārāk daudz visādu sintētisko garšvielu un vismaz 5-6 sastāvdaļas, kas nopmāc viena otras garšu. Vienkāršākai jābūt, Tant! ;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2007-07-03 17:25 (saite)
:)) es nelietoju sinteetiskaas garshvielas.:) bija jau laix zinaat.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2007-07-03 17:33 (saite)
Aga. A Tu nelieto šito te, Vegeta? ;))))))))))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2007-07-03 17:35 (saite)
nea.:) veel vairaak - ja sveshaa maajaa ieraugu, uzreiz metu miskaste - tjipa, narushaju sveshas iipashumtiesibas.:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2007-07-03 17:47 (saite)
Hmmmmm... a veikalā pirktās mērces?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2007-07-03 17:59 (saite)
austermeerci es pati nemaaku taisit, taapat Teriyaky un veel dazhas, be zkuraam dazhus eedienus prosta nau iepsejams zitaisit.:)
tomaatu meerce tjipa kechupus taisu pati, majonezi pus uz pusi, kad pati taisu, kad peerku a holandaise nopirkt nevar, var tikaj pac uztaisit.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2007-07-03 18:13 (saite)
Aaaa... nu, es taadus eedienus netaisu, man patiik vienkaarshiiba. ;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2007-07-03 18:23 (saite)
man jau arii..:) es pavisam vienkaarshi eedu, ka to var redzeet manaa cibinjaa..;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2007-07-03 18:25 (saite)
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2007-07-03 17:48 (saite)
man vislabākā ir "garšviela cepetim", dzeltena, maksā kaut kur 12 saņķikus, ideaļņiks vispār

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2007-07-03 17:55 (saite)
man nau maajaa nevienas maxliigaas garshvielas, izjemot Maggi daarzenju kubinji.:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tante
2007-07-03 17:03 (saite)
es veel fixaak shas paeedishu - sagriezishu desu shkjeelitees un bez maizes taapat nolociishu..;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tante
2007-07-03 17:04 (saite)
adabrjam..;)
baisi labi izklastiic manuaalis..;)

(Atbildēt uz šo)


[info]tiesibsargs
2007-07-03 17:51 (saite)
vājprāts kaut kāds...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mamuts
2007-07-03 17:58 (saite)
Nukad... un viņš to ēd! Paklau... VIŅŠ PATIEŠĀM TO ĒD!!!!!!!!!!! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lapsa
2007-07-03 22:13 (saite)
iemetam paciņas saturu uz 9 minūtēm mikrenē un apēdam gardu muti :)
var pili majonēzes pa virsu :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2007-07-05 21:38 (saite)
es nepiekrītu šajai koncepcijai! :)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?