MaKo
Mārtiņi v2 
7.-Nov-2013 07:56 pm
Tomēr pārdomāju - būs gastronomiskās izvirtības - uzvārīšu kārtīgu skābu kāpostu zupu. Ar žāvētām ribām vai ko tādu, ķimenēm noteikti, un varbūt krāsnī ceptiem kartupeļiem ar visu mizu.
Comments 
7.-Nov-2013 08:29 pm
Līdz svētdienai vēl tālu, gan jau, ka ar laiku izdomāsi arī striptīza meitenes, ugunsrijēju pasūtīt da salūtu noorganizēt;))
7.-Nov-2013 09:00 pm
Tam man finanšu pietrūks.
7.-Nov-2013 08:53 pm
Oi, kā sakārdināji!!!! Nošpikošu.
8.-Nov-2013 12:47 am
Padalísies ar zupas recepti? Man ká reiz viena poļu veikala pārdevēja apsolīja atlikt maliņā žāvētas ribiņas un gribējās kā reiz skābu kāpostu zupu.
8.-Nov-2013 03:00 am
Tur viss ir vienkārši.
Ņemam žāvējumus un parastu cūkgaļu, ideāli - cūkas kājiņu. Vai, ja žāvējums trekns - nevajag to papildus gaļu. Žāvējums ir smaržai, bet jābūt arī treknumam.
Metam katlā, aplejam ar ūdeni un vāram, kad uzvāras ūdens, noputojam.
Kad beidzis putot, metam iekšā skābus kāpostus, cik nu bieza zupa padomā, un vāram, vāram, vāram, līdz apnicis. Ja ūdens novāras, pielejam klāt karstu ūdeni. Jo ilgāk vāram, jo labāk.
Piemetam piparus, lauru lapas,ekstra ķimenes un piegriežam burkānus ripiņās. Vāram, līdz burkāni gatavi, lejam bļodā, pēc garšas piemetam skābo krējumu un ēdam ar rupjmaizi.
Man garšo skāba zupa - t.i. es meklēju skābākus kāpostus un nekautrējos kāpostu sulu pieliet.
Uzmanīgi ar sāli - parasti žāvējumos sāls ir iekšā.
8.-Nov-2013 07:58 am
hm, interesanti, kartupeļu vietā burkānus piemest...

igauņi vāra šitādu zupu ar cūku pupām.
8.-Nov-2013 10:02 am
Kāposti ne kāposti, bet varētu pie Tevis svētdien iebāzt degunteli. A kādā laikā būs pieklājīgi ierasties?
8.-Nov-2013 10:24 am
ap 14.00-15.00
This page was loaded Maijs 17. 2024, 3:46 pm GMT.