es pats personīgs ([info]maigs) rakstīja,
@ 2020-05-12 09:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mani nepamet slikta pēcgarša pēc Michael Moore pēdējā garadarba "planet of the humans" noskatīšanās. lai arī pati doķene viduvēja, ja ir runa zinātnisku faktu izmeklēšanu un konsekventu pierādījumu prezentēšanu, tā pārapdzīvotības doma un pašlaik notiekošais vienkārši liek manām smadzenēm viegli dzirksteļot. es protams saprotu, ka mūsdienās mēs visi kopā esam izdomājuši, ka glābsim dzīvības (par katru cenu) un pagarināsim dzīves ilgumu (nefilozofējot kāda dzīves kvalitāte sagaida pār-dzīvotājus), bet vēsturiski skatoties kā epidēmijas bez žēlastības tīrīja cilvēku ierindas, šādi ierobežojot cilvēku masu pieaugumu, man rodas jautājums (nevienu nedžadžojot un nedariet to arī ar mani), vai tas kā mēs tagad rīkojamies ir adekvāti.
es protams saprotu katras nāves personisko traģēdiju un nekādā veidā to negribētu noniecināt vai samazināt, bet jūs, lūdzu, padalieties ar savām pārdomām šajā jomā, ja jums tādas ir.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dombrava
2020-05-12 13:51 (saite)
Jā, šis ir baisi. Ka tāda iekārta bijusi tik sen, ka var dzīvot uz "mazāk vērtīgo" sugu un īpatņu rēķina. Kurš to nosaka? Man tik ļoti palicis prātā sirdi plosošais darbs Homo desperatus, kurā apkopotas dažādas cilvēces traģēdijas.

Ja noskatās tādu filmu kā Kapernauma, arī gribas raudāt par to, cik vērtīgs vispār ir cilvēks atkarībā no vietas, kur piedzimsti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]maigs
2020-05-12 15:48 (saite)
Wow, Homo desperatus kaut kā biju palaidusi garām, how come? Vai cik žēl!!! Kapernaumu ieliku savā watch-listē

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?