Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2009-03-26 17:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Hačapuri
Uztaisīju hačapuri. Pēc grāmatas. Vispār gan, kad bija gatavs, visai pesimistiski skatījos un jau laicīgi Junioru brīdināju: "Tūliņ Tu teiksi: māte, tu tikai neapvainojies, bet tas tavs hačapuri..." Un viņš, protams, jau arī sagatavojās uz ļaunāko;D Beigās bijām pārsteigti abi - garšīgs, vells!;))) Nākošreiz zināšu, ko un kā - pēdējā pankūka sanāca vislabāk!;)

UPD Recepte:
Mīklai: 1/2 l kefīrs, 2 olas, 2 glāzes miltu (patiesībā iztērēju ap 3,5 glāzes), 1/2 tējkarote sāls, cepamais pulveris.
Pildījumam: 500 g siera*, 2 olas, 1/2 glāzes sviesta.

* siers - vislabāk "suluguni" (var nopirkt Centrāltirgū piena paviljonā), mocarella, tējas siers, brinza.

Uztaisa pildījumu: sieru sarīvē uz rupjās rīves vai izlaiž caur gaļas mašīnu, sajauc ar sviestu un kultām olām.
Samīca ne ļoti cietu mīklu, izveltnē plānu apli (jo plānāks, jo garšīgāks sanāks) pannas, uz kuras ceps, lielumā, uzsmērē uz tā apļa pildījumu aptuveni 0,5 cm biezumā, pārsedz ar otru, tikai drusku mazāku apli, aizknaiba smuki maliņas. Čuguna pannu ietauko, uz tās liek hačapuri (ar aizknaibīto šuvīti uz leju), uzliek pannai vāku un cep aptuveni 5-8 minūtes uz nelielas uguns, tad apmet uz otru pusi un cep (jau bez vāka) arī kādas 5-8 minūtes. Noceļ no pannas, apsmērē ar sviestu vai krējumu (lai mīkstāks), cep nākamo. Man no šī mīklas daudzuma sanāca 3 hačapuri.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bessa
2009-03-26 17:51 (saite)
kur recepte? :(

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 18:09 (saite)
Uzrakstīju tagad;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bessa
2009-03-26 20:43 (saite)
:****))) paldiesinjsh :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 23:27 (saite)
Vienmēr laipni;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2009-03-26 18:24 (saite)
a kkādā cepešplītī cept nevar?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 18:28 (saite)
Tur bija rakstīts: ja cep cepeškrāsnī, tad bez virsējā apļa - kā picu. Vienkārsi, kā es redzēju Gruzijā, tad šito variantu viņi patiešam uz pannas cep. Un panna ar taukvielām ir tikai jāapsmērē - lai iesākumā nepielīp, jo no pildījuma jau tas sviests sasūcas pēc tam pietiekami:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2009-03-26 19:13 (saite)
Te: http://www.hachapuri.info/ ir arī cepešniekā cepami!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kakje
2009-03-26 18:25 (saite)
ppaldies, nešķīstā....

tante Vardzijā taisīja ciet kkā savādāk - sataisīja tādu milzu hinkāli un saplacināja :)

p.s. a kas to Centrāltirgus suluguni taisa?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 18:34 (saite)
Tante Vardzijā drošvien kādu Adžārijas variantu taisīja;) Vispār Adžārijā ir vēl man zināmi vismaz 2 ĻOTI garšīgi hačapuri varianti: "laiviņa" ar jēlu olu un ačma - no tādas slāņotas mīklas, kas verdoša ūdenmī izmērcēta pirms pildīšanas.;)

Kas taisa - hvz, jo es nekad neesmu pie visa zilā papīrīša tikusi;))) Bet nopirkt var tikai vienā vietā (citur nekur neesmu redzējusi) - kad iet pa vidu dārzeņu paviljona virzienā, labajā pusē, taja sekcijā uz "maximas" pusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakje
2009-03-26 18:43 (saite)
nea, nebija nekāds Adžārijas variants - sanāca visparastākais hačapuri, nu, tāds, ko saprot ar vārdu hačapuri - riktīgs plācenis :) da i mīklu mums turpat acu priekšā taisīja - rauga mīklu, ja kas :)
to laiviņu pagaršoju - jēziņbaltais, paņēmu es mazo... arī no 1/4 mazās es būtu nobeigusies... :) garšīga gan - nenormāli :) (bija vietējais bistro netālu no nakstmājām, ko nakstmāju īpašniece ieteica kā djoševo i serģito :) )

par suluguni - paldies, iepriecināšu vīrieti... ;) viņš būs sajūsmā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 18:46 (saite)
Re, cik interesanti! Es atkal nekur neredzēju (cik klāt biju), ka kāds no rauga mīklas taisītu;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakje
2009-03-26 18:49 (saite)
nu, moš tas tāpēc, ka savādāk vnk nevarēja - tai tantei (un onkulim) vispār ir naturālā saimniecība - ja kaut kas ir uz galda, tad, izņemot konfektes, viss ir pašu audzēts, malts un taisīts... :) jā, un vārītus kartupeļus arī iekšā var likt, arī diezgan labi sanāk :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 18:56 (saite)
Nu, jā, oriģinālā tur ir maconi - ieskābēts piens (bet ne gluži rūgušpiens!), var būt, ka rauga paciņu nopirkt ir lētāk kā pienu;) + vai tik ne gaveņa laikā Jūs tur jau bijāt, tad viņi drošivien arī taisa bez piena to plāceni!;)
Vārīti kartupeļi - tas jau kruta, jo viniem kartupeļi dārgi, parasti pupas liek - tjipa lobiani hačapuri. Un svāni liek gaļu iekšā un sauc par kubdari;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakje
2009-03-26 19:08 (saite)
da nē, maconi bija un viss bija kārtībā :) bet ar rauga mīklu... :D

kartupeļus onka pats audzē, moš tāpēc ir :) a līdz svāniem netikām - to nākošreiz :D tā tante Tbilisi, pie kuras dzīvojām, ir no tā gala :) teica, ka tur esot čupa labu tantīšu un onkulīšu, pie kuriem aizsūtīt padzīvoties ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 19:10 (saite)
Oi, tad tos kontaktus man arī pēc tam!;) Jo mans Juniors vaļa acīm sapņo par Svanetiju!;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakje
2009-03-26 19:12 (saite)
es Tev to Tbilisi tanti arī varu iedot :) visos šitajos guesthousu saitos ir viņas adrese - Irina`s House, Ninošvili iela, pavisam netālu no Mardžanišvili metro stacijas :) palikšana tur ir 20 lari no deguna :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 19:14 (saite)
O! Pa smuko!;) Paldies!:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakje
2009-03-26 19:17 (saite)
viņa mums arī to Vardzijas onkuli ieteica :) bet tas arī bija STOOORIJS par braukšanu uz Vardziju.. :D
un viņai arī ir foršais šoferis Konstantīns, kurš ved, kur vajag - uz Kazbegi veda, pa Kahetiju uzvadāja :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 19:26 (saite)
Es jau pēc bildēm redzēju, ka bijāt Vardzijā! Un nobrīnījos, kā visu paspējāt, jo tur ir baigais gabals! Vispār mēs varētu kādu dien uz kafiju satikties un papļāpāt!:)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakje
2009-03-26 19:31 (saite)
droši ;) jāsagaida, kad mani atbrīvos no darba un tad gan jau kādu dienu uz metropoli aizšaušu ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 19:32 (saite)
Tu ta nopietni?;D
Tad es Tevi aizvestu lidz suluguni;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakje
2009-03-26 19:34 (saite)
diezgan nopietni - papīru par štatu samazināšanu jau parakstīju, tagad vēl noteiktais mēnesis jāatstrādā :( :)

un suluguni - deal! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 19:37 (saite)
Jaukiņi!;)))
Un uz rudeni es Tevi iemācīšu tkemali vārīt! ;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakje
2009-03-26 19:41 (saite)
rrrrrrr, sieviete, nekārdini..... :)
vēl adžiku kārtīgu jāiemācās uztaisīt...
a, kad tkemali ar adžiku sajauc kopā - neko citu nevajag :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 19:42 (saite)
;))) Oi, vieni vienīgi vēderprieki!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakje
2009-03-26 19:43 (saite)
Tu tak esi ēdusi Tbilisi hinkāļu mājā? nu, tajā ar akvārijiem? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 19:46 (saite)
Jap!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakje
2009-03-26 19:47 (saite)
nu vot.... :D
es uz turieni dzīvot varētu pārvākties...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 19:52 (saite)
;DDD
Es neesmu TIK milzīgs hinkaļu fans. Mans Juniors gan, tas elš un pūš atceroties apceptos hinkaļus;)))
Man savukārt, kā garšīgākā lieta atmiņā palicis čašušuli Kutaisi kafejnīcā;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakje
2009-03-26 20:07 (saite)
kurš teica, ka hinkāļu mājā hinkāļi jāēd, m? :)
tur ir teļa ribiņas adžikā marinētas... tāāāāāāāāāāāādas, ka brēciens nāk :D
nu jā - sēņainie hinkāļi arī ir tāāādi :) bet gaļa labāka :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 23:26 (saite)
Gaļa paliek gaļa!;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kakje
2009-03-26 19:10 (saite)
da i govis viņam bija (padaudz), zirgs moš pat arī, ēzeļi točna bija - 2 gab. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 19:13 (saite)
Wī, ēzelīši!:))))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakje
2009-03-26 19:14 (saite)
agha - mēs jau smējāmies - ja naktī ārā ārdās suņi, tad šakāļi ir pienākuši pārāk tuvu mājai un mēģina kaut ko apspert vai nokost :) ja skaņas ir nesaprotamas, bet skaļas un derdzīgas, tad tie ir ēzeļi :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 19:16 (saite)
Nu ja, skaņas nav nekādas jaukās, bet pasi viņi ir tadi smukiņi!;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kakje
2009-03-26 18:52 (saite)
o, atradu to saitu, no kura Tu taisīji... ;)
aaaapskatīšos ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 18:56 (saite)
Eeee, es vispār gan tādu mazu grāmatiņu pa 20 kapeiki nopirku "Janusā";))) Iemet saitu!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakje
2009-03-26 19:09 (saite)
http://www.hachapuri.info/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 19:12 (saite)
Cik elementāra adrese!;DDD Paldies!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakje
2009-03-26 19:13 (saite)
mhm, ja googlē iemet hachapuri, tad otrā adrese :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 19:14 (saite)
;))))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fleur
2009-03-26 20:10 (saite)
Paldies, būs jāpamēģina:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-03-26 23:26 (saite)
Davai!;)
Viņus var arī aukstus ēst;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?