Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2009-03-26 17:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Hačapuri
Uztaisīju hačapuri. Pēc grāmatas. Vispār gan, kad bija gatavs, visai pesimistiski skatījos un jau laicīgi Junioru brīdināju: "Tūliņ Tu teiksi: māte, tu tikai neapvainojies, bet tas tavs hačapuri..." Un viņš, protams, jau arī sagatavojās uz ļaunāko;D Beigās bijām pārsteigti abi - garšīgs, vells!;))) Nākošreiz zināšu, ko un kā - pēdējā pankūka sanāca vislabāk!;)

UPD Recepte:
Mīklai: 1/2 l kefīrs, 2 olas, 2 glāzes miltu (patiesībā iztērēju ap 3,5 glāzes), 1/2 tējkarote sāls, cepamais pulveris.
Pildījumam: 500 g siera*, 2 olas, 1/2 glāzes sviesta.

* siers - vislabāk "suluguni" (var nopirkt Centrāltirgū piena paviljonā), mocarella, tējas siers, brinza.

Uztaisa pildījumu: sieru sarīvē uz rupjās rīves vai izlaiž caur gaļas mašīnu, sajauc ar sviestu un kultām olām.
Samīca ne ļoti cietu mīklu, izveltnē plānu apli (jo plānāks, jo garšīgāks sanāks) pannas, uz kuras ceps, lielumā, uzsmērē uz tā apļa pildījumu aptuveni 0,5 cm biezumā, pārsedz ar otru, tikai drusku mazāku apli, aizknaiba smuki maliņas. Čuguna pannu ietauko, uz tās liek hačapuri (ar aizknaibīto šuvīti uz leju), uzliek pannai vāku un cep aptuveni 5-8 minūtes uz nelielas uguns, tad apmet uz otru pusi un cep (jau bez vāka) arī kādas 5-8 minūtes. Noceļ no pannas, apsmērē ar sviestu vai krējumu (lai mīkstāks), cep nākamo. Man no šī mīklas daudzuma sanāca 3 hačapuri.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kuminjsh
2009-03-26 18:28 (saite)
Tur bija rakstīts: ja cep cepeškrāsnī, tad bez virsējā apļa - kā picu. Vienkārsi, kā es redzēju Gruzijā, tad šito variantu viņi patiešam uz pannas cep. Un panna ar taukvielām ir tikai jāapsmērē - lai iesākumā nepielīp, jo no pildījuma jau tas sviests sasūcas pēc tam pietiekami:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?