Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2008-09-07 23:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Tkemali
[info]zum lūdza, lai tak uzrakstot arī recepti;)
Šobrīd ir izvārītas 3 porcijas, katra citādāka, bet visas garšīgas:)
Nepretendēju uz Absolut Kichen Kinga nosaukumu, rakstu, kā es pati daru (un kā man Cicino stāstīja + Pohļobkina grāmatā izlasīju).

Tātad, jemam emaljētu katliņu (tīru;)), alichas (kaukāza plūmītes, tkemali) aptuveni 1 kg , noskalojam, iegriežam ar nazi uz riņķi (tb it kā sadalot uz pusēm), uzlejam aptuveni 1 glāzi ūdens un uz mazas uguns sutinam, kamēr miziņas sāk atlekt. Tad saberam duršlakā, kas uzlikts uz cita trauka, notecinam šķidrumu, tad duršlaku atpakaļ uz tā paša emaljētā katla un izberžam ogas, tā lai duršlaka paliek kauliņi un miziņas.
Tai ķēpai pieliekam garšvielas (skat. variantus tālāk), atkal uz mazas (!!!) uguns un, nemitīgi maisot ar koka (!!!) karoti, vāram vēl minūtes 15-20, pamazām pielejot otrā traukā nokāsto šķidrumu, salejam burkās, lai atdziest un tad vākus virsū un ledusskapī.

Garšvielas:
1) smalki sakapāti zaļumi - dilles, pētersīļi, kindza, baziliks; ķiploka galviņa, sarkanie asie pipari (var likt kā piparu, tā pulveri); drusku sāls - tīri ka konservants.
Ja grib maigaku, tad ķiploku liek mazāk un sarkano piparu tikai pusīti.
2) tas pēc cien. Pohļobkina receptes: 1 ēd.kar. sausas dilles, 2 tējkar. piparmētras, 3 tējkar. kardamons; 1,5 tējkar. asie sarkanie pipari - visu samaļ smalkā pulverī; 1 ķiploka galviņa. Teikšu tā: nav slikti, tikai garšo pēc "rūpnieciski" gatavotā tkemali, tāda, ko var Tbilisi bodēs nopirkt;)

Citas, kas gatavojušas tkemali, arī var piemest šeit savus variantus;)



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kuminjsh
2008-09-08 00:04 (saite)
Nav obligāti gaļa:) Es ēdu ar ceptām olām (arī kulteni), ar ceptam zivīm, ar zivju pirkstiņiem, ar krabju nūjiņām, prosta ar maizi;D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2008-09-08 00:15 (saite)
njaa
mana dziljaa doma, kad es vispaar uz shito pasaakumu parakstiijos, bija uztaisiit taadu meerci, ko likt pie maniem miiljotajiem kjiinieshu eedieniem, lai nav katru reizi par 1ls pacinjaa jaapeerk :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2008-09-08 08:36 (saite)
Nu... Nezinu gan, vai ķīnieši tādu taisa...;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?