Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2008-03-16 17:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ēdamlietas;)
Norakstīju no tukšās paciņas /skaļi raud/ "hmeli-suneli" sastāvu:
Baziliks
Sarkanie asie pipari
Pētersīļi
Selerijas
Dilles
Koriandrs
Lauru lapa
Ceberiņš jeb pupumētra
Pažitņik (sieramoliņš, trigonella - tā saka tilde, ibio, izklausās pēc nelabas slimības!)
Izops
Piparmētra
Majorāns
Un nekāda sāls, nekādu "garšas pastiprinātāju"!
Nez, to ceberiņu un pažitnieku var arī šeit nopirkt, hmm...?

Jā, vakar [info]krii demonstrēja 3 maisiņus ar Kutaisi tirgū pirktiem "hmeli-suneli" - visi trīs pilnīgi atšķirīgi! Bet nu tas viens pēc garšas un smaržas riktīgi pavilka uz to man tīkamo!;)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]traffico
2008-03-16 18:06 (saite)
Izklausās pēc diezgan jiptīga pasākuma. Katrai raganai sabatā maisiņš tāda līdzi kā likts! :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2008-03-16 18:09 (saite)
A zini - dažam i ķimenes liekas jiptīgas. Un Vidusjūras zemēs, piemēram, dilles ĻOTI prātīgi lieto, jo "dillēm ir pārāk spēcīga garša";P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]traffico
2008-03-16 18:21 (saite)
Ķimenes ir latviešu "sērga"- liek klāt kur vajag un ne. Es triumfētu, kad uzzinātu kādu saldēdienu ar ķimenēm.
Dilles un niknās? Viņi ir kaut ko sajaukuši... definately!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2008-03-16 23:15 (saite)
Nu... toties viņi liek ēdienam klāt lavandu;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2008-03-16 19:33 (saite)
Šodien skatījos to Sirmā pavārraidījumu (nebiju nekad redzējusi, baigi foršais), viņš tur mācīja, kā kariju pašam taisīt. Šito arī miera vējos, tikai tās divas mētras varētu būt grūtāk sameklēt, un vēl izdomāt proporcijas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2008-03-16 23:09 (saite)
Eksperimentēt, ekspermentēt un vēlreiz eksperimentēt!;)

Oj, es Sirmo katru reizi (ja nenoguļu) skatos!:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]puce
2008-03-16 19:55 (saite)
es varētu pašņukstēt par to, ka vienīgā vieta, kur esmu dzīvē saskārusies ar jēdzienu "hmeļi-suneļi" ir Tavs un Krī žurnāls.. :-//// un man ne jausmas, kā tas garšo. :(

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antuanete
2008-03-16 20:17 (saite)
Tirgū pie garšvielām pārdod arī šito maisījumu, vari kādreiz pamēģināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]traffico
2008-03-16 21:51 (saite)
Tik papriekš ar Kūmiņu pakonsultēties vai ir īstais! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2008-03-16 23:09 (saite)
man tāds bij iepirkts- pie tam savlaik pat latvijas firmas iepakojuma

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2008-03-16 23:14 (saite)
Emmm... To grūti aprakstīt! Aromātiska, bet īpaši asa nav:)
Es hmeļi-suneļi sāku lietot 90-to gadu sākumā, toreiz bez sāls un pipariem tā bija vienīgā garšviela bodēs, man šķiet, ka pat no Gruzijas ievestā! Tad gadus 10 gandrīz vispār nebija, bet vēlāk atkal parādījās. Tas variants, kas man garšo, smieklīgi, bet ir Polijā ražots. Ir arī vienas LV firmas "hmeļi-suneļi" (šķiet, ka "Anatols"), bet tas man galīgi neiet pie sirds:) Es beru viskaut kam klāt, un mans Juniors ļoti ciena to garšu:)
Kad iztaisīšu pareizo maisījumu, tad kaut ko pagatavošu arī ciemiņiem;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]traffico
2008-03-17 12:01 (saite)
Galvenais, pa gramiem pieraksti, un secību, secību. Ja nu majorāns atgrūž baziliku, kamēr nav klāt ķimenes! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?