Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2008-03-16 17:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ēdamlietas;)
Norakstīju no tukšās paciņas /skaļi raud/ "hmeli-suneli" sastāvu:
Baziliks
Sarkanie asie pipari
Pētersīļi
Selerijas
Dilles
Koriandrs
Lauru lapa
Ceberiņš jeb pupumētra
Pažitņik (sieramoliņš, trigonella - tā saka tilde, ibio, izklausās pēc nelabas slimības!)
Izops
Piparmētra
Majorāns
Un nekāda sāls, nekādu "garšas pastiprinātāju"!
Nez, to ceberiņu un pažitnieku var arī šeit nopirkt, hmm...?

Jā, vakar [info]krii demonstrēja 3 maisiņus ar Kutaisi tirgū pirktiem "hmeli-suneli" - visi trīs pilnīgi atšķirīgi! Bet nu tas viens pēc garšas un smaržas riktīgi pavilka uz to man tīkamo!;)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kuminjsh
2008-03-16 23:14 (saite)
Emmm... To grūti aprakstīt! Aromātiska, bet īpaši asa nav:)
Es hmeļi-suneļi sāku lietot 90-to gadu sākumā, toreiz bez sāls un pipariem tā bija vienīgā garšviela bodēs, man šķiet, ka pat no Gruzijas ievestā! Tad gadus 10 gandrīz vispār nebija, bet vēlāk atkal parādījās. Tas variants, kas man garšo, smieklīgi, bet ir Polijā ražots. Ir arī vienas LV firmas "hmeļi-suneļi" (šķiet, ka "Anatols"), bet tas man galīgi neiet pie sirds:) Es beru viskaut kam klāt, un mans Juniors ļoti ciena to garšu:)
Kad iztaisīšu pareizo maisījumu, tad kaut ko pagatavošu arī ciemiņiem;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]traffico
2008-03-17 12:01 (saite)
Galvenais, pa gramiem pieraksti, un secību, secību. Ja nu majorāns atgrūž baziliku, kamēr nav klāt ķimenes! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?