Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2006-08-16 10:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Ja nu man kādreiz gadienā uznāk skleroze(gurķu marinēšana):
Mana recepte gurķu/cukini/tomātu marinēšanai.
(Godīgi mantots no ex-vīramātes;))

Vajadzīgs:
Gurķi vai parupjos gabalos sagriezti cukini + tomātiņi + maziņi, maziņi sīpoliņi vai zaļi tomāti;
Ķiploku daiviņas (DAUDZ!);
Dilles (DAUDZ);
Mārrutka sakne;
Asais čilli pipars vai paciņa SIA "Anatols"(?) sarkano aso piparu;
Upeņu/ķiršu lapas (var arī nebūt);
Sāls (rupjā, bez joda, ibio!) - uz katru burkas litru ēdamkarote bez kaudzes;
Cukurs - uz katru burkas litru ēdamkarote ar kaudzi;
Etiķa esence - uz katru burkas litru pilna ēdamkarote.
Tātad:
1. a)Burkas es nekarsēju, nesterilizēju - tikai izmazgāju (ja bez vākiem stāvējušas) vai vienkārši izskaloju. Vāciņus gan novāru. Un pilnīgi pietiek arī ar plastmasas vāciņiem.
b) Gurķiem tiek nogriezti abi dupsīši, tomātiem iebakstīts ar koka zobu bakstāmo, cukini sagriezti palielos gabalos.
2. Burkā sākumā ieliek dilles (daudz!), ķiplokus (vismaz 3-5 daiviņas vai vairāk), upeņu lapas, 1-2 ripiņas čilli, pāris gabaliņus mārrutka saknes. Tad gurķus (vai ko citu). Uz katras kārtas atkal dilles.
3. Kad burkas sapildītas, ieleju katrā verdošu ūdeni. Kādreiz to darīju 2 reizes, tagad esmu apslinkusi.
4. Pēc minūtēm 15 padzisušo ūdeni noleju. Un burkās gurķiem pa virsu beru sāli, cukuru, leju etiķa esenci (ja lietoju maltos sarkanos piparus, tad tos arī). Tad to visu apleju ar verdošu ūdeni, tūliņ vāku virsū un šļankāju burku, kamēr sāls-cukurs izkūst.
5. Burkas tūliņ ietinu vismaz 3 vilnas vai vates segās un atstāju uz 24-48 stundām.

P.S. Un nevaig bļaut: "Jēziņ! Kas tad šitā taisa! Vī, ku daudz etiķa! utt." Nevaig, ja! Es jau kādus 10 gadus šitā taisu un visi, kas ēd, slavē;P Jāsaka gan, ka tie gurķi vairāk kā zaceni tiek lietoti;)))



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kuminjsh
2006-08-16 13:06 (saite)
Kas tur sarežģīts?!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2006-08-16 13:24 (saite)
Nu, ingredienti visādi tur, man pietiek ar etiķi, sāli, cukuru, pipariem, dillēm :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2006-08-16 13:33 (saite)
Tur jau vēl tikai mārrutki - lai stingri gurķīši būtu! Un ķiploki, bet tie paši par sevi ir nāvīgi garšīgi;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2006-08-16 13:36 (saite)
Ā, ķiplokus aizmirsu. Bet stingri, tas ir kā? Fiziski vai garšai?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2006-08-16 13:36 (saite)
Fiziski. Tādi kraukšķigi sanāk.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2006-08-16 13:59 (saite)
He, mums arī kraukšķīgi, bet bez mārrutkiem. Visa māksla ir laikā pārtraukt karsēt. Bet Tu jau nekarsē, Tev tas neder.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2006-08-16 14:26 (saite)
A Tu vēl saki, ka Jums vienkāršāka recepte! Ha! Man prosta - sabāz burkās un aplej ar karstu ūdeni! Un proporcijas ar vienkārši atcerēties: 3 l burkai 3 karotes, litra burkai -1 karote. A jūs tur vel kaut ko karsējat...;)P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2006-08-16 14:57 (saite)
Kas tur sarežģīts, sakrāmē burkas katlā un pa reizei uzmet aci :) A Tev tur jāaplej, jānolej...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2006-08-16 15:02 (saite)
Katram kas cits;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]angel_girl
2007-08-02 15:24 (saite)
Starpcitu, lai gurkīši būtu stingrāki var likti klāt vai nu ozollapu vai ķirša lapu!!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?