Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2006-08-16 10:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Ja nu man kādreiz gadienā uznāk skleroze(gurķu marinēšana):
Mana recepte gurķu/cukini/tomātu marinēšanai.
(Godīgi mantots no ex-vīramātes;))

Vajadzīgs:
Gurķi vai parupjos gabalos sagriezti cukini + tomātiņi + maziņi, maziņi sīpoliņi vai zaļi tomāti;
Ķiploku daiviņas (DAUDZ!);
Dilles (DAUDZ);
Mārrutka sakne;
Asais čilli pipars vai paciņa SIA "Anatols"(?) sarkano aso piparu;
Upeņu/ķiršu lapas (var arī nebūt);
Sāls (rupjā, bez joda, ibio!) - uz katru burkas litru ēdamkarote bez kaudzes;
Cukurs - uz katru burkas litru ēdamkarote ar kaudzi;
Etiķa esence - uz katru burkas litru pilna ēdamkarote.
Tātad:
1. a)Burkas es nekarsēju, nesterilizēju - tikai izmazgāju (ja bez vākiem stāvējušas) vai vienkārši izskaloju. Vāciņus gan novāru. Un pilnīgi pietiek arī ar plastmasas vāciņiem.
b) Gurķiem tiek nogriezti abi dupsīši, tomātiem iebakstīts ar koka zobu bakstāmo, cukini sagriezti palielos gabalos.
2. Burkā sākumā ieliek dilles (daudz!), ķiplokus (vismaz 3-5 daiviņas vai vairāk), upeņu lapas, 1-2 ripiņas čilli, pāris gabaliņus mārrutka saknes. Tad gurķus (vai ko citu). Uz katras kārtas atkal dilles.
3. Kad burkas sapildītas, ieleju katrā verdošu ūdeni. Kādreiz to darīju 2 reizes, tagad esmu apslinkusi.
4. Pēc minūtēm 15 padzisušo ūdeni noleju. Un burkās gurķiem pa virsu beru sāli, cukuru, leju etiķa esenci (ja lietoju maltos sarkanos piparus, tad tos arī). Tad to visu apleju ar verdošu ūdeni, tūliņ vāku virsū un šļankāju burku, kamēr sāls-cukurs izkūst.
5. Burkas tūliņ ietinu vismaz 3 vilnas vai vates segās un atstāju uz 24-48 stundām.

P.S. Un nevaig bļaut: "Jēziņ! Kas tad šitā taisa! Vī, ku daudz etiķa! utt." Nevaig, ja! Es jau kādus 10 gadus šitā taisu un visi, kas ēd, slavē;P Jāsaka gan, ka tie gurķi vairāk kā zaceni tiek lietoti;)))



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fanija
2006-08-16 11:23 (saite)
Nu, nu, nevis ka nevajag bļaut, Tev bija mums jāmāca, bet gan ka nevajag visu klaviatūru siekalām tagad nošķiest;P

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2006-08-16 11:31 (saite)
;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]elzy
2006-08-16 11:35 (saite)
man arī viss tagad slapjš, fuj:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2006-08-16 11:36 (saite)
a es aizgaaju atkorkjeet [info]kuminjsha ietaisitos tomaatus zhelejaa.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2006-08-16 12:13 (saite)
Oj, ar tiem tomātiem želejā...:( Es, škiet, vienu burku priekš Tevis no leckapja izvilku, a otru no skapīša - a pēdējo partiju es laikam par ilgu savārījusi tiku - visi dārzeņi mīksti:(((( To es tik svētdien dabūju zināt:( Un vienu burku jau soļankas tipa zupā izvārīju...:( Tā ka skaties...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2006-08-16 12:10 (saite)
Viss?!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]elzy
2006-08-16 12:35 (saite)
klaviere un žābo;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2006-08-16 12:38 (saite)
;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]esinja
2006-08-16 11:52 (saite)
mamīt mīļā, es zinu, ko darītu vīkendā, ja nedarītu ko citu - marinētu! :)))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2006-08-16 12:13 (saite)
A Tu būsi prātīga un dzersi, vai ne?;)))))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]esinja
2006-08-16 14:29 (saite)
man turnīrs Bauskā.. :) vajadzēs īkšķus :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2006-08-16 14:32 (saite)
Turrrēsim!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]esinja
2006-08-16 14:33 (saite)
paldies! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fedrs
2006-08-16 12:11 (saite)
Man arī ir padomā viena neslikta recepte - aiziet uz bodi un nopirkt gurķu burku :P

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2006-08-16 12:14 (saite)
Ideāla recepte!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aizliegts_v
2006-08-16 13:01 (saite)
Tev sarežģīta recepte, mūsējie ir vienkāršāki, bet visi, kas pagaršo, arī slavē. Tāpat kā Tavējos. Kāpēc maksāt vairāk taisīt sarežģītāk, ja slavē vienādi?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2006-08-16 13:06 (saite)
Kas tur sarežģīts?!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2006-08-16 13:24 (saite)
Nu, ingredienti visādi tur, man pietiek ar etiķi, sāli, cukuru, pipariem, dillēm :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2006-08-16 13:33 (saite)
Tur jau vēl tikai mārrutki - lai stingri gurķīši būtu! Un ķiploki, bet tie paši par sevi ir nāvīgi garšīgi;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2006-08-16 13:36 (saite)
Ā, ķiplokus aizmirsu. Bet stingri, tas ir kā? Fiziski vai garšai?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2006-08-16 13:36 (saite)
Fiziski. Tādi kraukšķigi sanāk.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2006-08-16 13:59 (saite)
He, mums arī kraukšķīgi, bet bez mārrutkiem. Visa māksla ir laikā pārtraukt karsēt. Bet Tu jau nekarsē, Tev tas neder.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2006-08-16 14:26 (saite)
A Tu vēl saki, ka Jums vienkāršāka recepte! Ha! Man prosta - sabāz burkās un aplej ar karstu ūdeni! Un proporcijas ar vienkārši atcerēties: 3 l burkai 3 karotes, litra burkai -1 karote. A jūs tur vel kaut ko karsējat...;)P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2006-08-16 14:57 (saite)
Kas tur sarežģīts, sakrāmē burkas katlā un pa reizei uzmet aci :) A Tev tur jāaplej, jānolej...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2006-08-16 15:02 (saite)
Katram kas cits;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]angel_girl
2007-08-02 15:24 (saite)
Starpcitu, lai gurkīši būtu stingrāki var likti klāt vai nu ozollapu vai ķirša lapu!!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?