Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2014-11-07 12:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Palasījos es te vienā Cibas žurnālā komentārus, un attiecībā uz Latviju kā homofobāko valsti ja ne pasaulē, tad Eiropā nudien, sliecos pievienoties ārkārtīgi nepopulārajam [info]unpy viedoklim, ka tā jau nemaz nav. Jā, ir kāds bariņš dimiterveidīgo ekstrēmistu, bet kur viņu nav. Delfu komentāri vispār nav arguments (jo īpaši pilnmēness laikā), kur garantija, ka visu to neraksta kādi daždesmit, nu simts cilvēki - paši sev oponējot un savā starpā rejoties. Sen gan neesmu lasījusi, bet kādreiz bezmaz tā izskatījās.
Un vēl ir interesanti, ka cilvēki, kam ir pazīstami daži geji (iespējams - viens) sirsnīgi atstāsta, ka viņu draugs ir teicis, kā nu šis te LV ticis diskriminēts. Piedodiet, man viņi ir pazīstami steriem - gan puiši, gan kāds pārītis meiteņu, daži no viņiem patiesi tuvi draugi, tak neviens nav stāstījis par smagiem diskriminācijas gadījumiem. Nē, nu var jau būt, ka visi nolēmuši mani saudzēt un ļaut neizkāpt no rūķu-pūķu pasaules :)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2014-11-07 18:10 (saite)
Tā kā Streips ir kašķīgs tēviņš, tad Vanaga viedoklis par gejiem ir lv sabiedrībā nenozīmīgs un neko neatspoguļo? What.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-11-07 18:21 (saite)
Nevajag izlikties, ka neproti lasīt to, kas rakstīts :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2014-11-07 18:30 (saite)
Kas tika uzrakstīts:
1. Kūmiņš uzrakstīja tēzi, ka LV nav (vērā ņemamu) problēmu ar homofobiju.
2. Auksts Intelekts to komentē ar Streipa citātu, kurā īsumā atspoguļota nozīmīgas sabiedrības daļas attieksme - luterāņu arhibīskapa vai saeimas deputāta uzskati tomēr nav tikpat maznozīmīgi kā anonīmam delfu komentētājam.
3. Kūmiņš uz to atbild, ka Streips ir kašķīgs vecis (kas ir relevanti kādēļ?), bet Vanagam tak ir viedoklis par visu.
4. Hedera ir neizpratnē par iepriekšējā komentāra vēstījumu un mērķi, tādēļ to absurdizē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-11-09 21:23 (saite)
Manā izpratnē Vanags ir liekulīgs kretīns un viens no Dimiterveidīgajiem, attiecīgi pilnīgi un galīgi ne cienījams un vērā ņemams. Un ja man būtu Streipa raksturs, es arī uzrakstītu ne to vien par citām Vanaga tēzēm (ne par homoseksuāliem cilvēkiem, bet sievietēm, piemēram). Un tā nudien ir Streipa izvēle - cepties par Vanaga muldēšanu.
Un jā, joprojām uzskatu, ka LV nav šādu vērā ņemamu problēmu. Problēmas kā tādas vispār ir. Bet tās ir jebkurā valstī, jo jebkurā valstī ir dažādi cilvēki. Bet noteikti neredzu iemeslu brēkt, cik šaušalīgi homofobā valstī mēs dzīvojam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2014-11-10 17:59 (saite)
Paklau, varbūt tu to nezināji, bet Vanags ir luterāņu arhibīskaps. Kādēļ ti domā, ka Lv luterāņiem* nozīmīgs šķitīs tavs viedoklis par Vanagu?

*Neieslīgsim pārdomās par to, cik daudzi lv luterāņu ieklausās Vanaga teiktajā, my point is - nevar noliegt, ka a) Vanags ir sabiedrībā prominenta persona; b) viņa teiktajam ir ietekme uz sabiedrības daļu; c) par spīti viņa homofobajiem uzskatiem, lv luterāņu kopums kaut kā neprotestē pret sava arhibīskapa klaji pausto homofobiju. Starp citu, visu to pašu skat. par Z. Stankēviču un katoļiem.

Jā, es redzu, ka, tavuprāt, homofobija ir tikai tad, ja skrien virsū ar koku, bet viss ok, ja tikai pieprasa "lai tie geji savās gultās dara, ko grib, bet lai nebāžas citiem virsū" (piem., lai neprasa precēties; labāk lai vispār nevienam nesaka, ka ir homoseksuāli, utt.). Ja tu homofobiju definē tik šauri, tad nopietnu problēmu nav, jā.

Varbūt ir vērts palasīt šito: http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/534493-mazs_un_drosmigs_solis_rinkevicam_liels_solis_latvijai

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-11-10 20:00 (saite)
Nu gandrīs jebkurš jau savā ziņā ir kādā "sabiedrībā prominenta persona", ja jau tā ņem, gandrīs katra viedoklī ieklausās sabiedrības daļa, bet ne vienmēr šī sabiedrības daļa piekrīt šo personu viedoklis, un neiebilst tikai viena iemesla dēļ - jo slinkums.
Es varētu uzrakstīt gari un plaši, ko es definēju par homofobiju, bet man patiešām nav ne laika, ne vēlmes diskutēt ar cilvēku, kurš man pilnīgi neko nenozīmē.
Lūdzu, neuzbāzies man vairāk ne šajā, ne citā sakarā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2014-11-10 20:03 (saite)
Nudien, vienojamies turpmāk neielaisties savstarpējās diskusijās. Man no tavas mentālās akrobātikas uzmetas mentālas pumpas. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-11-10 20:07 (saite)
Vispār jau Tu ieradies pie manis manās mājās (žurnālā) un sāki referēt, cik man stulbas tapetes (tas tā figurāli izsakoties). Ja pareizi atceros (var jau būt, ka kļūdos), nekad neesmu viesojusies Tavā žurnālā ar analoģisku mērķi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2014-11-10 20:09 (saite)
Publisks ieraksts un tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-11-10 20:15 (saite)
Un Tu ej visās publiskās vietās ar savu viedokli? Arī IRL? Nuuu, ieteiktu piestrādāt pie emocionālās inteliģences.
Nobanot, lai nav kārdinājums?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?