Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2011-02-15 08:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Variācija par tēmu "Slinkie tīteņi"
Pēdējā laikā mūsu mājās (un jo sevišķi Junioram - 4 litru katls tiek izēsts pa tīro 2 piegājienos) topā ir šāds te čuguna katlā gatavots ēdiens.

Apcep rupji sagrieztus sīpolus (3-4 gab) un uz rupās rīves sarīvētus burkānus (1-2 gab). Pieliek malto liellopa gaļu (600-700 g), arī viegli apcep. Uzkaisa garšvielas (parasti hmeli-suneli + piparus) un sāli, pieber noskalotas grūbas (aptuveni glāzi), tomātus savā sulā (ar visu sulu), izmaisa. Pieber diezgan sīki sagrieztus kāpostus (aptuveni 1/2 kāpostgalvas). Pielej ūdeni "līdz lūpai", nogriež uguni uz to mazāko un atstāj vārīties aptuveni 1 h. Tad pieliek saspaidītus ķiplokus (3-5 daiviņas), izmaisa, nogriež guni vispār un atstāj "ievilkties" uz kādu pusstundu. Beigās pieberam sagrieztus zaļumus un ēdam:)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nova
2011-02-15 09:04 (saite)
izklausās pēc ļoti labas variācijas, būs jāpamēģina

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-02-15 09:30 (saite)
Ir labs!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]blondulla
2011-02-15 09:44 (saite)
jā, šis ir labs. taisu kaut ko līdzīgu, tikai grūbu vietā ir rīsi un tomātu vietā parasti ir tomātu mērce. galvenais - ērtums un ātrums, nav tā baisā čakarēšanās ar tīteņu sagatavošanu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-02-15 09:49 (saite)
Nu ja, es kādreiz arī taisīju ar rīsiem, tikai ne smagajā katlā, bet voke tipa pannā, un bez kāpostiem;) Grūbām vienkārši uzturvērtība lielāka kā rīsiem (vismaz lielveikalos nopērkamiem rīsiem;)).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]liljabrik
2011-02-15 12:13 (saite)
tas piederas arī pie Tavas diētas?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-02-16 07:26 (saite)
Jā, jo visi produkti ir ieteicamo sarakstā. Vienīgais ar to sākuma apcepšanu es drusku grēkoju:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zg
2011-02-15 13:13 (saite)
Ļoti savādīgi, bet tieši tāpēc izmēģināms. no kuras valsts šitas nāk?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-02-16 07:25 (saite)
Emmm, no Latvijas?;)Kāpostu tīteņi it kā nāk no Krievijas vai Armēnijas kā dolmas paveids, bet variācija mana;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zg
2011-02-16 17:30 (saite)
man dīvainīgi liekas kāposti+tomāti. bet tūliņ pēc 30 min redzēsim/jutīsim. ja nu man kas nesanāk, pelmeņi gatavībā :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-02-17 07:27 (saite)
Nu?;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2011-02-17 13:55 (saite)
A tās grūbas nevajag mērcēt, pietiek noskalot?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-02-17 20:55 (saite)
Pilnīgi pietiek! Vismaz ja tādā smagajā katlā gatavo!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?