Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2005-04-07 09:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gaļa flāmu gaumē
Kā man stāstīja [info]asteor: "liellopu gaļu sagriež plānās šķēlēs, no abām pusēm apcep brūnas, pārkaisa kaučkādām garšvielām, tad dziļajā pannā uzlej tumšo alu un sautē, kamēr gatavs." (šito jams apguva franču valodas kursos)

Saskaņā ar manu vakardienas empīriskā ceļā iegūto pieredzi:
1) Gaļa IR jāizklapē! Es izmēģināju abus variantus - garšīgāka/saēdamāka ir klapēta.
2) Es, personīgi, no garšvielām izvēlējos ķiplokpiparus, savu mīļo kurkumu un bišķi sāli.
3) Protams, ka es negāju uz krogu ar puslitra burku pēc Leffes, bet nopirku Porteri (nākošreiz jāiemēģina Bauskas tumšais).
4) Gaļu jāsutina tomēr ilgāk par pusstundu (nē, nu mums ar bērnu zobu pietika, lai sakošļātu, bet gribētos tomēr mīkstāku).
5) Alus mērce/novārījums sanāca garšīga, bet parūgta, varbūt vajadzēja pielikt kādu biškiņu medus vai [info]tantes iecienīto farīncukuru.
6) ...oder pielikt drusku krējuma - tur kur šamā sajaucās ar krejmiņu no tomātu-gurķu salātiem, tā bija ekselenta.

P.S. Kad sasniegšu labākus rezultātus iepostēšu "gardumos".:)))


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]asteor
2005-04-07 15:52 (saite)
Nu vienigais, ko es Tev varu pasoliit ir - pec atgrieshanaas no weekenda celjojumiem un tusinjiem aiziet centraa uz vienu vietu, kur to "La carbonade à la Flamande" taisa baigi labo, un kartigi Chefam noprasiit - kas un kaa.

Ja kas tad originala recepte ir shitaada:

Celle recette exige de la bière de Rodenbach, bière rousse difficile à trouver hors de Belgique. A défaut, utilisez de la bière brune n'importe quelle.

15 mn + cuisson : 2 h 20

6 PERSONNES

Ingrédients

3 1/4 lb (1,5 kg) de rôti de palette ou de boeuf à braiser
sel, poivre
4 oz (125 g) de saindoux
1/2 tasse (12,5 cl) de farine tout usage
1 lb (450 g) d'oignons
8 oz (250 g) de bacon
4 1/2 tasses (11) de bière
2 brins de thym ou 1/2 cuil. à café de thym séché
1 feuille de laurier
1 cuil. à soupe de cassonade
1 cuil. à soupe de vinaigre de vin

1- Faites chauffer le four à 475F (240C). Découpez la viande en gros cubes et assaisonnez ceux-ci de sel et de pqivre. Faites fondre le saindoux dans une poêle et faites-y dorer les morceaux de viande de tous côtés par petites quantités à la fois.

2- Égouttez la viande à l'aide d'une écumoire. Laissez le saindoux dans la poêle. Mettez la viande dans une cocotte. Saupoudrez-la de farine et remuez soigneusement. Glissez la cocotte au four sans couvercle et laissez cuire 10 mn.

3- Pendant ce temps, pelez les oignons et hachez-les finement. Faites-les brunir à feu moyen dans le saindoux. Coupez le bacon en dés. Ajoutez les oignons au boeuf, ainsi que le bacon et mélangez. Arrosez de bière. Ajoutez un peu d'eau si c'est nécessaire pour couvrir la viande. Mettez le thym, la feuille de laurier, la cassonade et le vinaigre dans la cocotte. Couvrez et laissez cuire au four à 325F (170C), pendant 2 h, jusqu'à ce que la viande soit tendre. Servez très chaud.

Vai shitaa ir veel vienkarshaak:
3 pounds sliced beef from chuck or round (slices should be about 1/4 inch thick by 3 to 4 inches in diameter)
1/2 stick sweet butter
1 tablespoon salt
1 teaspoon freshly ground pepper
1/2 cup flour
3 cups thickly sliced onions 1/3 teaspoon thyme 2 bay leaves 2 to 3 cans beer

Melt the butter in a frying pan. When it sizzles, add half the meat, sprinkle with salt and pepper and brown lightly on all sides. Stir in half of the flour and remove to a side tray. Repeat the process with the remaining meat. Brown the onions in the drippings of the meat. Place a layer of meat in an earthenware kettle. Cover with onions. Then a layer of meat, then onions, etc., until all the meat and onions are used. Put the thyme and bay leaves on top and cover with beer. The meat should be completely immersed. Bring to a boil, cover tightly, and simmer for IV2 hours. It is usually served with boiled potatoes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2005-04-07 16:09 (saite)
2h - tas ir 2 stundas? Vai kas tas ir? Un vispār - uzraksti latviski - mani šobrīd tā nostrādinajusi, ka galva sāp!;P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]asteor
2005-04-07 16:17 (saite)
Viss ir pavisam vienkaarshi, jo sevishki tajaa angliski rakstitaa receptee: ideja taada - apcep galju, liek galju Kjobii kaartaam ar siipoliem, pieliek garshvielas un druscinj taukvielas, pielej alu, tad liek shmoreties uz apm 2 stundaam. Un viss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2005-04-07 16:27 (saite)
Nu vo - šitā es parasti arī taisu teļa gaļu - tikai ne alū, bet buljonā!;) Un pusstunda vai 2 stundas ir liela atšķirība!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]asteor
2005-04-07 16:31 (saite)
a vai tad es Tev teicu pusstundu? Es domaju, ka teicu apm: shmoree kameer gatavs!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2005-04-07 16:39 (saite)
Nu neteici tak! Bet restorānos paiku PARASTI nav jāgaida 2 h, bet tikai kādu pusstundu, un tad loģiski es pieņēmu...;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]asteor
2005-04-07 16:54 (saite)
Shitas ir tik populars, ka, ja kroga tas ir ieksh menu, tad droshi var taisiit Lielu Katlu - Shito tik biezhi pasuuta ka noteikti tapat izediis!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2005-04-08 09:30 (saite)
Nu skaidrs!:)
Vakar bijām ar RP Mola ČiliPicā un mācījāmies smalku uzvešanos, ieskaitot - kāpēc, kad un cik jadod dzeramnauda;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]asteor
2005-04-08 10:57 (saite)
NU....???? Un kaaaa....? Par taam dzeramnaudaam? Vai izdevaas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2005-04-08 11:11 (saite)
Nu es domāju, ka tagad viņam ir aptuvena skaidrība (cik nu man pašai par šo lietu nojēgas!): aptuveni 10%, uzliekot mazliet vairāk naudas uz šķīvīša (oder atstājot no sdačas), gadījumā, ja mums patīk apkalpošana.:))) Es vakar pie rēķina 7.25 Ls, vienkārsi uzliku 8 Ls un pateicu metenei - "Paldies!" ar smaidu.:)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?