Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2005-04-07 09:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gaļa flāmu gaumē
Kā man stāstīja [info]asteor: "liellopu gaļu sagriež plānās šķēlēs, no abām pusēm apcep brūnas, pārkaisa kaučkādām garšvielām, tad dziļajā pannā uzlej tumšo alu un sautē, kamēr gatavs." (šito jams apguva franču valodas kursos)

Saskaņā ar manu vakardienas empīriskā ceļā iegūto pieredzi:
1) Gaļa IR jāizklapē! Es izmēģināju abus variantus - garšīgāka/saēdamāka ir klapēta.
2) Es, personīgi, no garšvielām izvēlējos ķiplokpiparus, savu mīļo kurkumu un bišķi sāli.
3) Protams, ka es negāju uz krogu ar puslitra burku pēc Leffes, bet nopirku Porteri (nākošreiz jāiemēģina Bauskas tumšais).
4) Gaļu jāsutina tomēr ilgāk par pusstundu (nē, nu mums ar bērnu zobu pietika, lai sakošļātu, bet gribētos tomēr mīkstāku).
5) Alus mērce/novārījums sanāca garšīga, bet parūgta, varbūt vajadzēja pielikt kādu biškiņu medus vai [info]tantes iecienīto farīncukuru.
6) ...oder pielikt drusku krējuma - tur kur šamā sajaucās ar krejmiņu no tomātu-gurķu salātiem, tā bija ekselenta.

P.S. Kad sasniegšu labākus rezultātus iepostēšu "gardumos".:)))


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]asteor
2005-04-07 16:54 (saite)
Shitas ir tik populars, ka, ja kroga tas ir ieksh menu, tad droshi var taisiit Lielu Katlu - Shito tik biezhi pasuuta ka noteikti tapat izediis!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2005-04-08 09:30 (saite)
Nu skaidrs!:)
Vakar bijām ar RP Mola ČiliPicā un mācījāmies smalku uzvešanos, ieskaitot - kāpēc, kad un cik jadod dzeramnauda;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]asteor
2005-04-08 10:57 (saite)
NU....???? Un kaaaa....? Par taam dzeramnaudaam? Vai izdevaas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2005-04-08 11:11 (saite)
Nu es domāju, ka tagad viņam ir aptuvena skaidrība (cik nu man pašai par šo lietu nojēgas!): aptuveni 10%, uzliekot mazliet vairāk naudas uz šķīvīša (oder atstājot no sdačas), gadījumā, ja mums patīk apkalpošana.:))) Es vakar pie rēķina 7.25 Ls, vienkārsi uzliku 8 Ls un pateicu metenei - "Paldies!" ar smaidu.:)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?