Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ir diezgan daudz feministu, kas man neizsauc nekādas solidāras jūtas, ir gana daudz feminisma virzienu, kuru tēzes manī izraisa vairāk iebildumu, nekā piekrišanas. Es lieliski saprotu vīriešu vairākuma attieksmi, izdzirdot vārdu "feminisms" vien. Taču, kas attiecas uz sievietēm, kuras principā noraida feminismu visā tā kopumā, nevis atsevišķus tā virzienus vai atsevišķu pārstāvju izpausmes, man vienmēr šķitis, ka šo attieksmi nosaka vēlme izrādīties piemērotākai vīriešu vēlmēm, ērtākai, izdevīgākai un tālabad iekārojamākai. Diemžēl tas reti mēdz attaisnoties, kālab allaž man izsauc nelielu vīpsnu.
  • nez, ir gana daudz stulbu cilvēku, kuri man neko neizsauc :)
    pasaulē ir pietiekami daudz citu cilvēku, kurus klausīties :)
    • Šoreiz es nerunāju par tiem, kuri man neko neizraisa, bet gan par tiem, kuri izraisa. Lūk!:)
      • nu jā, tad jautājums ir, kāpēc tev izraisa (agrāks novērojums), kamēr citi pret tiem ir gluži imūni.
        • tāpēc, ka man ir savas vājības un tiesības tās demonstrēt interneta vidē.:)
          Gribi patēlot pseidofreidisti un bišķiņ paanalizēt, vai tās ir psihotraumas sekas, ko manī atstājis bērnības pārbīlis no vecāsmātes purkšķa vai kas?;)
          • nē, man galīgi negribas lekties vai kaut ko demonstrēt.
            es tikai pastāstu novērojumus. piedod, negribēju kaitināt.
  • Tas ir iz sērijas "politiķi patiesībā ir godīgi, tikai 90% no viņiem rada sliktu iespaidu par pārējiem"?

    Diemžēl ar gandrīz visām kustībām ir tā, ka lielākā daļa to redzamo izpausmju ir (=lielākajai daļai kustībā neiesaistīto šķiet) stulbas. Es (tāpat kā lielākā daļa ļaužu droši vien) esmu dabā pieredzējusi apmēram vienu gadījumu, kad feminisms mūsdienās izpaužas inteliģenti un adekvāti. Ar to ir drusku par maz, lai pieņemtu domu, ka feminisms "visā tā kopumā" ir super.

    (A pastāsti, kādu iemeslu pēc lai feministiski noskaņota sieviete būtu neērta vai neizdevīga vīrietim?)
    • Jāpiezīmē, ka politiķu lamāšana man arīdzan liekas stulba, jo 99% lamātāju, nonākuši šo pašu politiķu situācijā un mēģinot kaut ko paveikt, izskatītos vēl nožēlojamāki un lamājamāki.

      Interesanti būtu pajautāt, kādas mēdz būt tās aktivitātes, kuras Tev šķitušas neinteliģentas un neadekvātas?

      Es arī nezinu, kāpēc, bet zinu, ka šāds pieņēmums pastāv - gan sieviešu, gan vīriešu vidū.
      • Ak, nu faktiski jebkāda (sievietes) dzimuma acīs iebāšana nevietā.
        Piemēram, Muktupāvela man liekas (iespējams, viņai pašai liekas) dikti feministiska. Ar "sievietes rullē", "sievietes tādas un šitādas" un "vīrieši-memļaki". Man šķiet dikti nekruta.
        Vai jebkādi kareivīgi izteikumi iz sērijas "nu, un kāpēc lai sieviete nevarētu... (ieņemt tādu un tādu amatu, darīt to un to)?" - sieviete var, viņai ir tiesības to darīt (vēl joprojām runāju par mūsdienām), tad attiecīgi būtu nevis jāizkliedz saukļi, bet jādara. Vai arī "es esmu sieviete un māte, tāpēc man ir tiesības... (kavēt darbu, jo bērnam ir b/d izlaidums, saņemt tādu pašu atalgojumu kā kolēģim, kurš biežāk sēž virsstundas utt.)".
        Pieļauju, ka "īstajā" feminismā "sieviete ir vienlīdzīga vīrietim un tāpēc viņai ir tādas pašas tiesības (un pienākumi)" un "sievietes dzīve atšķiras no vīrieša dzīves, tāpēc sievietei vajag citus spēles noteikumus" netiek jaukti vienā putrā, bet "sadzīves" feminisms biežāk izklausās kā "sieviete ir krutāka par vīrieti, tāpēc viņai jābauda īpaša cieņa un attieksme".

        (A par politiķiem piekrītu. Then again, es droši vien būtu arī nožēlojams santehniķis.)
        • ah, feminisms un tā izpausmes :)
          atcerējos šajā sakarā vienu aņuku iz dzīves.
          sēžu kafetērijā ar vienu modeles tipa draudzeni. viņa šķirsta dienu.
          pēc brīža sašutusi iesaucas: "tā ieva melgalve gan ir baigā feministe!!!"
          es:???
          "nu paskaties, kā viņa ģērbjas un vēl piedevām pīpe, stāvoklī būdama!!!"

          • Nu, nākamreiz pasaki, ka es speciāli noliedzu feminismu, lai būtu ērtāka un iekārojamāka :D
        • "sadzīves" feminisms biežāk izklausās kā "sieviete ir krutāka par vīrieti, tāpēc viņai jābauda īpaša cieņa un attieksme" - par to es piekrītu, un arī man tas dziļi derdzas. Bet, nu jā - laikam jau esam par to ne reizi vien diskutējušas.:)
    • Respektīvi, tas, kas man šādos brīžos liekas apsmaidāms mēdz būt tā cauri spīdošā attieksme "es esmu Īsta Sieviete, nevis kā tās tur, es nenoliedzu "lietu dabisko kārtību", esmu gatava atzīt stereotipus un pielāgoties tiem", respektīvi tiekšanās atbilst vairākuma priekšstatiem par "derīgo sievieti", kas iekļaujas androcentiskajā pasaules ainā.
      • Gh, man šķiet, ka tieši šīs sievietes, kas nedomājot pieņem stereotipus, tikpat veikli pieņem arī manis augstākminēto pozīciju. Nu, iz sērijas "man ir tādas pašas tiesības kā tev, veci, bet pamēģini tikai pelnīt mazāk par mani vai nepadot roku, izkāpjot no mašīnas". Bet sievietes, kas seko "stereotipiskajam" priekšstatam par to, ka sievas daļa ir mājas pavards, bērnu un vīrieša aprūpe un dara to ar patiesu atdevi un apziņu, ka tas objektīvi ir viņas aicinājums, es visnotaļ cienu (kā jebkuru cilvēku, kas dara to, ko vēlas).
        • OK, stulbas bābas ir sastopamas gan starp feminisma noliedzējām, gan tām, kas sevi sauc par feministēm, to es negrasos noliegt. :)
  • Domāju tas vairāk tāpēc, ka lielākā daļa nemaz nezina, kas tas ir. No šī teksta pirmoreizi dzirdu, ka feminiskmam ir arī virzieni. Un godīgi-vēl pāris gadus atpakaļ domāju, ka feministes ir tās kuras neskujas, nelieto kosmētiku un valkā tikai bikses (nu kaut kas tādā garā) un loģiski, ka es ar biju pret feminismu, bet tikai tapēc, ka man joprojām nav īstas sapratnes par to, kas tas vispār ir.
  • Nu, tu, piemēram, ļoti bieži uzsver, ka saproti vīriešus.
    Arī to var uztvert kā pielaizīšanos vīriešiem :)
  • Man gan aizdomas, ka zināma daļa sieviešu noraida dzimumu vienlīdzības ideju tāpēc, ka tad jāatsakās no izņēmuma stāvokļa bonusiem ij jāuzņemas atbildību par sevi pašām. Aber tad nav ko vainot, kā tikai sevi, ja kas neiet. Gluži tāpat kā par varītēm atsakās ieņemt vadošus amatus, pat ja iespējas pakaļ sviež.
    • Piekrītu. Ļoti daudzas gribētu visas privilēģijas - gan tās, kas tradicionāli pienākušās vīriešiem, gan tās, kas sievietēm, neuzņemoties ne vīriešiem, ne sievietēm tradicionāli piekritušos pienākumus.
      Tāpat kā daļa vīriešu labprāt atteiktos no tradicionālās atbildības, bet saglabātu to, ko sabiedrības dubultmorāle viņiem atļauj vairāk.;)
    • Bet cita starpā - kad būs kāds jauns dzērojums?
  • A shodien jau runaat par "feminismu" bez 15 predikaatiem nemaz iisti nevar, taapat neviens nesapratiis kas tas taads ir!
Powered by Sviesta Ciba