Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ir diezgan daudz feministu, kas man neizsauc nekādas solidāras jūtas, ir gana daudz feminisma virzienu, kuru tēzes manī izraisa vairāk iebildumu, nekā piekrišanas. Es lieliski saprotu vīriešu vairākuma attieksmi, izdzirdot vārdu "feminisms" vien. Taču, kas attiecas uz sievietēm, kuras principā noraida feminismu visā tā kopumā, nevis atsevišķus tā virzienus vai atsevišķu pārstāvju izpausmes, man vienmēr šķitis, ka šo attieksmi nosaka vēlme izrādīties piemērotākai vīriešu vēlmēm, ērtākai, izdevīgākai un tālabad iekārojamākai. Diemžēl tas reti mēdz attaisnoties, kālab allaž man izsauc nelielu vīpsnu.
  • Gh, man šķiet, ka tieši šīs sievietes, kas nedomājot pieņem stereotipus, tikpat veikli pieņem arī manis augstākminēto pozīciju. Nu, iz sērijas "man ir tādas pašas tiesības kā tev, veci, bet pamēģini tikai pelnīt mazāk par mani vai nepadot roku, izkāpjot no mašīnas". Bet sievietes, kas seko "stereotipiskajam" priekšstatam par to, ka sievas daļa ir mājas pavards, bērnu un vīrieša aprūpe un dara to ar patiesu atdevi un apziņu, ka tas objektīvi ir viņas aicinājums, es visnotaļ cienu (kā jebkuru cilvēku, kas dara to, ko vēlas).
    • OK, stulbas bābas ir sastopamas gan starp feminisma noliedzējām, gan tām, kas sevi sauc par feministēm, to es negrasos noliegt. :)
Powered by Sviesta Ciba