Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Un tagad maitulijas taukaini spīdošiem knābjiem metas publicēt aizraujošo intrigu - bija vai nebija Cimdars pirms nāves pircis vakcinācijas sertifikātu?
Jā, es saprotu, ka politiski ietekmīgas publiskas personas gadījumā tas ir svarīgi, bet varbūt tomēr var ļaut līķim atdzist un tuviniekiem - sarīkot bēres; varbūt var sagaidīt tiesas/ ekspertīzes lēmumu, nevis mest elsojošajam pūlim svaigus kaulus bez pierādījumiem, tikai ar abu pušu asarainiem zvērestiem?
  • Mja, zemiski, laikam būtu par maigu teikts...
  • zemiski ir būt šlesera partijā un līķim jau pofig.
    • Tuviniekiem nav pofig, un man neliekas OK doma, ka zemiski izturēties pret cilvēkiem, kuru politiskās izvēles mums nepatīk, ir ļoti attaisnojami.

      • katrai rīcībai ir sekas, ja nenosoda vienu, tad davai nenosodam otrus.
        • Es nenosodu tos, kuri nosoda nelaiķa Cimdara politisko darbību un draudzēšanos ar Šleseru.

          Es nosodu tos, kuri sensāciju kārē izplata nepierādītu sensitīvu informāciju par tikko mirušu cilvēku.
          • bet tā jau nav nekāda sensācija
            ārsti acīmredzot praksē redz kā notiek slimības gaita vakcinētam un nevakcinētam.
            dzīve jau mīl arī izstrādāt jokus un tieši viņam tādam antisludinātājam vakcinētāji ir nokļūdījušies vakcinējot, bet to jau ir iespējams izsekot.
            savukārt ģimenei vienmēr ir iespēja norobezoties, īpāši, ja ir bez vainas.
            šāda notikumu gaita ir likumsakarīga.
            • Ģimenei nav iespējas emocionāli norobežoties, ja runa ir par tikko mirušu ģimenes locekli.
              Ja būtu pagājis mēnesis, un žurnālistu rīcībā būtu pārbaudīta informācija - OK.
              • nav jau arī tā ģimene nākda aizmeža bārenīši un skaidrs, ka arī šādā situācijā ir iespējams emocionāli norobežoties.
                katrs saņem pēc savas ticības.
            • Šis vispār nav relevanti, jo nelaiķis bija skaidri pats facebukā paziņojis, ka nav vakcinējies.

              Apmelotāji melo jau ar to vien, ka norāda, ka viņš sertifikātu ir uzrādījis ārstiem. Ārstiem nevajag uzrādīts sertifikātu. Viņi apskatās cilvēka slimības vēsturi e-veselībā, ieskaitot vakcinācijas vēsturi.
  • Tā otra puse ir Cimdara ģimene, kura gluži dabiski ir sašutusi par apmelojumiem un nevēlas klusēt, bet publiski pateikt, ka tā nebija. Kaut kā nebūtu pareizi ierobežot šīs ģimenes vēstījumu.
    • Ģimene var arī nezināt patiesību. Protams, tagad vairs nevar likt klusēt viņiem, ja pirms tam jau publiski pasludinātas aizdomas.
      Kāpēc nevarēja pagaidīt līdz kādam drošam un neapstrīdamam slēdzienam - īpaši situācijā, kurā cilvēks pats vairs nevar liecināt neko?
      • Kāda šeit ir patiesība? Ir izteiktas lietas, kas radīs šaubas jebkura prātā, un pat ja vēlāk pierādīs, ka nekas tāds nav iespējams, šaubas paliks un cilvēka gods būs mūžīgi aptraipīts.
      • Ģimene visdrīzāk ir saņēmusi visu slimības vēsturi un ierakstus no slimnīcas. Protams, cilvēka info par veselību ir privāta, bet tuvākie radinieki jau var saņemt šo info vajadzības gadījumā vai arī pēc nāves. Tāpēc viņu teiktais, ka e-veselībā nav ieraksta par viņa vakcināciju, ir ticams. Šis ieraksts e-veselībā ir vienīgais veids, kā var tikt ģenerēts šis sertifikāts.

        Protams, ir jau ir ārkārtīgi maza iespēja, ka viņš sertifikātu ir pircis kur citur Eiropā, piemēram, Vācijā vai Lietuvā, bet nu diez vai. Es pieļauju, ka ir pārpratums, varbūt viņam uz kādu brīdi ir bijis sertifikāts, pamatojoties uz testēšanas rezultātiem, lai tiktu pie zobārsta vai tamlīdzīgi. Tas jau noteikti tagad ir iztecējis, tāpēc ir radušās baumas par uzrādītu viltojumu vai tamlīdzīgi.
  • neatbalstu šo rakāšanos, it sevišķi tagad, bet domāju, ka daļai tas jautājums par Cimdara vakcinācijas sertifikātu raisa ne tikai maitulijas cienīgu interesi, bet palīdz veicināt paranoju par vēlēšanu godīgumu, ņemot vērā viņa līdzšinējo darbu.

    atkārtošos - neattaisnoju un noteikti neatbalstu, jautājumi ir jāuzdod, bet ir jāpaiet vismaz kaut kādam adekvātam laika sprīdim, ja mēs gribam kaut drusku saglabāties kā civilizēta sabiedrība. bet vismaz starp tiem dažiem, kuru rakāšanos esmu redzējusi, tā paranoja par vēlēšanām šķiet galvenais vadmotīvs.
    • ... nu jā, par mūsu sabiedrības stulbumu un paranoju vēlēšanu kontekstā esmu izteikusies jau pārāk bieži.
      (Un joprojām uzskatu, ka Cimdara prettiesiskā atlaišana nāca ļoti par sliktu vēlēšanu organizatoriskajam un administratīvajam darbam Latvijā.)
      • zini, manuprāt, tu par vēlēšanu (ne)godīguma paranoju varētu rakstīt vēl vairāk un vēl biežāk :) man ir ļoti bail, ka šīs jezgas sekas būs ekstra zems turnout nākamajās vēlēšanās, un tā neizskatās pēc labas nākotnes.
    • (Anonīms)
      paldies, interesanta teorija, bet nesapratu, kāda tavuprāt ir vēlēšanu paranoiķu loģika - kliķe cenšas pataisīt nelaiķi sabiedrības acīs diskreditēt? vai - kliķe ir nelaiķi noindējusi? vai vēl kā?
Powered by Sviesta Ciba