Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nesaprotu (un droši vien jāatzīst - šīs nesapratnes dēļ klusībā nosodu) cilvēkus, kuri pie katras ziņas par garo distanču skriešanu - piem., Igaunijas prezidentes veiksmīgā pusmaratona - steidz žultaini ievemt iekomentēt kaut ko par skriešanas kaitīgumu.
Tās ir bailes tikt nosodītam par savu tizlumu nesportiskumu? Neviena nelūgta taisnošanās, ka "es negribu zināt par tiem, kuri skrien, jo es neskrienu, un es neskrienu nevis tāpēc, ka slinkums, bet tāpēc, ka kaitīgi, un katra ziņa par tiem, kuri skrien, man šķiet uzbrukums un centiens mani vardarbīgi izgrūst uz pusmaratona, nē, maratona trases, kur es noteikti, asinis vemdams, nosprāgšu, jā, to jūs, maitas, visi gribat, jau sākot no bērnības, no brutālā fizenes učuka, kurš ieņirdza par visiem, kuri krosā vilkās pēdējie..."?

Kaut kas tāds, jā?
  • "vīnogas ir skābas" ir normāls psiholoģisks aizsargmehānisms, bet es to klusībā nosodu, publiskā cibas ierakstā, ar visai nejaukiem epitetiem
    • Neidentificējies, lūdzu, ar mani. Nevis tu, bet es nosodu un pati to lieliski reflektēju, kā tekstā lasāms, tāpēc tava piezīme ir lieka.
      • Man atkal patīk nosodīt tavu attieksmi, jo tas man sniedz tādu kā morālā pārākuma sajūtu, jāatzīst gan, ka pēdējā laikā es bieži esmu to paturējis pie sevis.
  • Jā, kaut kā tā. Slinkums ir tāds apzīmējums ar man negatīvu pieskaņu, ko es aizstāju ar "man to nevajag". Un tad man ir pilnīgi pieņemami, ka, piemēram, viņa noskrēja pusmaratonu un ka es par to pat neko nezināju. Un ka abus kādi nosoda, un vēl kādi nosoda nosodītājus utt., utjpr.
    • OK, es saprotu un tolerēju, ka var būt vienalga, var nepamanīt, var vienaldzīgi paraustīt plecus utt.

      Mani bišķi besī tas, ka tie ar zaļajām vīnogām nevis klusēdami paiet garām, bet skaļi un aktīvi tiražē muļķīgo mītu par skriešanas kaitīgumu un tādējādi, iespējams, attur no pamēģināšanas kādu, kurš svārstās un būtu gatavs sākt regulāri skriet un kuram tas varētu ļoti daudz dot veselības uzlabošanā un dzīvesprieka vairošanā.
  • man ļ.patīk šis ieraksts, jo es nezināju, ka viņa skrien (u go girl!).

    bet par to mītu ir tā, ka man vien trīs ārsti ir teikuši 'skriet nav veselīgi'. es gan ar staigāšanu pie tādiem neaizraujos, bet jā, tas bija uzkrītoši. un tikai viens no viņiem bija 'šobrīd ne un vispār jāskrien ir pareizi' abi citi bija kategoriski ne, jo tas nav veselīgi. kas ir diezgan besīgi, jo tas nu ir viens fizkultūras veids, kas tiešām būtu pieejams katram. iesākumā tak var iztikt bez īstā sporta tērpa un pareizajiem apaviem. protams, ka tas ir labi ja ir, jo ērtāk un veselīgāk. man gan vīnogas ir skābas, jo reāli riebjas skriet, bet es pazīstu ļoti daudzus cilvēkus kas skrien, daži par sākuši ar riebumu un visiem veselība uzlabojās
    tā kā medicīna diemžēl arī piestrādā pie šī mīta
    • Jā. Ikvienam praktiski veselam cilvēkam (bez nopietnām sirds, mugurkaula, locītavu utml. problēmām) skriešana var nākt tikai par labu. Protams, ar noteikumu, ka pareizi plāno slodzi. Resp., ja nepārspīlē - bet tas taču attiecas arī uz ūdens dzeršanu.
    • man ir diezgan zudusi uzticība ārstiem kā autoritātēm; vēl var ticēt,kad zobārsts runā par zobiem, varbūt, bet man pat ginekologs par olnīcām runā ezotēriski, un par psihiatriju ir ar Viedokli.

      es gan nemaz nepamanu ierakstus par skriešanām un kurta vēl komentārus, noteikti,ka tāpēc,ka man riebjas skriet (teica cilvēks,kas 2x nedēļā brauc uz treniņu ar suni... skriet)
      • Jā. Diemžēl dakteri, kuri ģenerē un izplata muļķības, ir bieži sastopami. Pārāk bieži.
  • Man ārsts teica, ka skriešana neesot laba un nemaz nav ieteicama,( īpaši pēc zināma vecuma sasniegšanas pēc 37g) vislabāk staigāt ātrā tempā.. karoče nezinu- bet dakters bija par to skriešanu baigi pārliecināts
    • Sk. iepriekš.
      Jā, daži ārsti ir uzsēdušies uz "visi tāpat ir lohi, skries bez sajēgas, sačakarēs locītavas, davaj, jāsaka, ka nedrīkst nemaz". Un tās ir aplamības.

      Bet, protams, svarīgs arī konteksts. Varbūt tev teica tāpēc, ka ir tev kaut kāda konkrēta problēma, kas ar skriešanu nav savienojama.
  • Nu vispār maz kas ir tiešām kaitīgs, ja ar to nepārspīlē, tiešām kaitīgās lietas ir nu pīpēšana un pārējās vielas, lielākā daļa no kurām ir restricted.
  • Neko nerakstu un neaisos nekad rakstīt, bet tie maratoni kā latvijas 100gade, tik ļoti nerimtīgi pieminēti, ka mazliet krīt uz nerva. Un visādas pozitīvisma kampaņas. Šie trīs tik ļoti uzbāzīgi, ka kaut kāda pretreakcija gribot negribot iekšiņās izaug :D Lai gan - kas tur slikts, ka pozitīvisma kampaņas, kas tur slikts, ka skrien, kas tur slikts, ka daudz kas notiek par godu 100gadei. Bet .. pat nemāku pateikt, kas par vainu.
Powered by Sviesta Ciba