Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Bauslis Nr.1, iekalts visbiezākajā bauslības galdiņā:

Neuztver jele nopietni jefiņus ļautiņus, kuri lieto jēdzienu "kultūrmarksisms" neironiskā kontekstā, un pat vislielākajā dzērumā nemēģini ar kādu no viņiem diskutēt, vai kā citādi domām un valodām mīties.
  • (Anonīms)
    Tie jefiņi/ļautiņi, kuri ir tikai pa ausu galam dzirdējuši vārdu "kultūrmarksisms", bet nav papūlējušies kaut cik palasīt kaut ko no Gramši, Lukāča un viņu Frankfurtes domubiedru traktātiem, arī visskaidrākajā skaidrumā nedz ironiskā nedz neironiskā kontekstā nespēj sakarīgi diskutēt vai kā citādi domām un valodām mīties.
    Tikai ad hominem paņirgāties.
    Diemžēl.
    • O, šis bija tik smalki uzbraukts, ka tēmējuma mērķis pat nav saskatāms aiz vārdu cakām.:)

      Katrā ziņā man kā personai, kura ir gan lasījusi, gan semināros analizējusi ij Lukāču, ij Adorno, ij Markūzi, ij Horkheimeru, ļoti gribētos piekrist viedoklim, ka tie,kuriem šādas bagāžas nav, pat muti šajās diskusijās nedrīkstētu virināt.
      Es gan licences iegūšanai pievienotu arī Marksa paša tekstus - izlasītus un apspriestus ar Rozenvaldu, lai rūdījums būtu kā armijā.
      • Tas vienkārši ir 'useful', jo vairums uzreiz saprot par kādu radniecīgu ideju kopumu iet runa. Protams, ka tas nav 'akadēmiski pieņemams' tieši tā iemesla dēļ, ka neviens nevēlas tikt publiski asociēts ar sarkanajiem (pat visderdzīgākie diegabikši) un akadēmija ir sarkana kā paviāna pēcpuse. To apliecina kaut vai tava u.c. līdzīgi domājošo knee-jerk reakcija. Suns zina, ko ēdis. Zinu, ka daudzi tik tiešām būtu priecīgi aizvērt mutes 'nepareizdomājošajiem' un pie tā aktīvi strādā. Vari neatgādināt.
        • Mīļo zēn, Tava vienīgā problēma ir nesublimēta agresija, un jebkādas ideoloģiskās konstrukcijas, ko tu tik čakli būvē savā galvā, ir pilnīgi sekundāras, tāpēc arī tik nejēdzīgas. Tev vajadzētu nodarboties ar sportu, pilnīgi nopietni.
        • "akadēmija ir sarkana kā paviāna pēcpuse." Mani novērojumi no malas par vietējo vidi ir pretēji. Piem., filozofu vecākā/vidējā paaudze ir drīzāk labēji orientēta. Tas pats ir arī mākslas akadēmijā u.c. līdzīgās iestādēs. Protams, ir izņēmumi, bet tie ir nekas vairāk kā vien reti izņēmumi.

          • Laikam iet runa par "pie mums" + "vecākā paaudze". Tas ir world of difference salīdzinājumā ar 'progresīvajām' Rietumu valstīm. Zināma lieta, ka Austrumu un Centrālā Eiropa ir atpalikuši fundiji un baisi nacisti.
          • te runa par rietumiem.
  • Klusēt un neko neteikt. Kā vienmēr.
  • Šķiet varētu sastādīt veselu vārdnīcu ar leksiku pēc kuras atpazīt alternatīvi apdāvinātus pilsoņus.
    • "Kultūrmarksisms", iespējams, ir nedaudz vieglāka pakāpe. Lūk, "gendera ideoloģija" jau ir bezcerīga diagnoze.
      • Neaizmirsīsim arī kaimiņzemes propagandas radītos štampus, kā "liberasti", "gejropa" u.tml.
        • "Liberasti" un "gejropa" ir vairāk tāda gaternieku valoda. Ļaudis, kas sevi dikten inteliģentus esam iedomājušies, citus apsaukā par kultūrmarksistiem un genderistiem.
          • Jā, "liberasti" un "gejropa" kombinējas ar padilušām treniņbiksēm kājās, bamsli padusē un urlu pacaniem visapkārt. "Kultūrmarksismu" lieto tie, kuri Zina-Kā-Ir-Īstenībā un jūtas ļoti kompetenti visās sociālajās zinātnēs vienlaikus - ne tikai par spīti tam, ka nav tās mācījušies, bet tieši Pateicoties Tam, Ka Nav Izkurtējušās Akadēmiskās Vides Samaitāti. Īstenībā tas pats kontingents, kurš citā laikā kūdīja saniknotus nabagus uz piļu dedzināšanu, vai vēlāk - rakstīja izsūtāmo sarakstus.
            • Uz piļu dedzināšanu kūdīja Gramši tipa ideologi. Pārāk bieži aizraujies ar saviem faux kredenciāļiem, tā it kā tas tevis sacerēto ad hominemu padara par argumentu. Patiesība no tā nemainās.
              • Ko tieši šajā kontekstā saproti ar "ad hominem" ? Es gan neesmu tava skolotāja, bet tik uzkrītoši brīvs jēdzienu lietojums man raisa nelielu diskomfortu.
                • Kā ko? Tas, ka tu ne reizi neesi pat paskaidrojusi kas tev tik ļoti nepatīk jēdzienā "kultūrmarksisms" un kas tajā ironisks. Nievīga spurgšana ir ad hominems neatkarīgi no tā cik gudra tu sev liecies. Man tas liekas ļoti transparents un sausi deskriptīvs. Gramši un viņa domu biedri bija marksisti. ''Kultūr'' tiek kabināts klāt, jo ekonomisko šķiru cīņu un revolūciju viņi savos traktātos aicināja aizvietot ar kulturālu karu pret Rietumu (pamatā, protams, ASV) pamatbaļķiem - kristietības institūtus, kapitālismu un citas tradicionālās vērtības. Vobšem nevis ekonomiska bet kulturāla revolūcija, kura tiek sasniegta lietojot nedaudz modificētas marksisma metodes. Burtiska piļu dedzināšana dabiski vairs nesanāk, jo ASV proletārieši nepavelkas. To saprotot fokusējas uz izglītības iestādēm un mēdijiem kā instrumentu saviem dekonstrukcijas mērķiem. Ekonomisko šķiru vietā sabiedrības šķelšana pārnesas uz dzimumiem, rasēm, tautām un reliģijām. Tas pats rīdīšanas un skaldi/valdi princips, ko lietoja boļševiki. Viņi taču par to visu rakstīja.

                  Nepareizs lietojums mūsdienu kontekstā? Nu es nez. Pašreizējo Rietumu akadēmiju tīri labi simbolizē tādi domātāji kā J.Batlere . Kā redzi pat viņas viki šķirklis nepārprotami trāpa vajadzīgajās kategorijās - gender theorist (lol genderideoloģija lol, totāli ironiski), critical theory etc., saņēmusi balvu, kas nosaukta Teodora Adorno vārdā (kas to būtu domājis), pasniedz Berklijā, kas ir viens no agresīvāko un trakāko sjw spietu strops starp ASV universitātēm un vēl, ja pareizi atceros, tieši viņa kaut ko gudri runāja kā burka patiesībā ir feminisma simbols (no viņas ietekmējies?) un islama džihādisti ir progresīvas kustības. Un tie ir tikai daži no murgiem.
                  Ja tāds sviests tīri loģiski neatbilst vārdam kultūrmarksisms, tad es nez. Ir citi piedāvājumi? Ja nebūtu tik daudz saskanības tieši ar frankfurtiešu eksplicīti mērķēto ideoloģiju, varētu to likt zem kopējā postmodernisma, bet pēdējais manuprāt nav tik specifisks un ideoloģisks, iekļauj daudz vairāk outlierus un ir pamatā semantisks onānisms par neko, kamēr šāda veida draza domāta audzēkņu kondicionēšanai konkrētā gultnē.
                  • Es jautāju konkrēti par "ad hominem", kas ir specifiska argumentācijas kļūda ar noteiktu definīciju. Tu apgalvoji, ka esmu to pieļāvusi, un man šis apgalvojums likās visai nekorekts, tāpēc pieļāvu, ka tu īsti labi nezini, ko "ad hominem" nozīmē.

                    Neklāsti man, lūdzu, savus priekšstatus par filozofiskām teorijām, jo mani tie šobrīd neinteresē un ar tevi diskutēt par tiem negrasos - tas vispār izriet no ieraksta.
  • Atkal jau špenglers.
  • Ad hominem tavā gadījumā ir neprovocēta apsaukāšanās ''lol jefiņš, neko nejēdz, neironiski lieto x, bez paskaidrojumiem kam tad tur jābūt ironiskam un piemetot klāt kaut kādas lielības par saviem izcilajiem kredenciāļiem'' ir hrestomātisks gadījums. Tur bez ad hominem ir vismaz vēl pāris gļuki. Nez ko tu frīzo to pavedienu. Spamot nebija mērķis, bet ja uzdod jautājumu, tad korekti ir vismaz ļaut atbildēt.
    • (Anonīms)
      Vаrbūt vari mēģināt noformulēt savu sāpi? Tev nesanāk pat "inteliģenti" argumenti.
      Tavs stress un lielā čīkstēšana ir par ko? Par to ka reliģija ir mirusi? Vai par to ka kristietība ir mirusi? Vai par tieši tava sekta ir mirusi?
      Jo visas tavas atsauces uz "tradiconālajām" vērtībām reducējas uz "kristīgajām vērtībām".
    • Kļūda Nr.1:
      Ad hominem nav, kā tu domā, jebkura apsaukāšanās. Ad hominem būtu tad, ja es teiktu, ka "X ir lohs, tāpēc viņa argumenti neder"- jo, pat, ja X ir lohs, viņam tomēr var būt taisnība konkrētajā gadījumā.

      Attiecīgi, jēdziena "kultūrmarksisms"/ "kultūrmarksisti" lietotāji var būt un var nebūt lohi, tas šajā gadījumā nav svarīgi. Būtiski ir tas, ka ar šo "K" vārdu tiek apzīmēts daudz kas bez noteiktām robežām (kā uzskatāmi demonstrē tevis paša augstāk izvērstais rosols, kurā Batlere samiksēta ar Adorno, islāmu un ko tik vēl nē, kas tev pašam brīvā spekulāciju plūsmā šķiet baigi adekvāti), tāpēc tā lietojums padara jebkuru iespējamo diskusiju muļķīgu un neproduktīvu. Tas ir tāpat kā matemātikā dalīt ar nulli, vai vilkt kvadrātsakni no negatīva lieluma. Ja kādam šķiet, ka viņš to var atļauties, jo tas šajā situācijā izskatās baigi ērti, nu tad... ar šo cilvēku nevajag risināt matemātikas uzdevumus.

      Tagad gan saruna ir pabeigta
      • Tik tiešām pabeigta, jo pēc būtības izteikties tu nespēj, tāpēc nav skaidrs par ko vispār bija OPs. Un, lūdzu, beidz melot par saviem akadēmiskajiem nopelniem.
        • Tu gan māki cilvēkam pielipt un noriebties ar savu spindzēšanu kā rūgta nāve. Kādu brīdi tev šeit būs bans.
Powered by Sviesta Ciba