Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Bauslis Nr.1, iekalts visbiezākajā bauslības galdiņā:

Neuztver jele nopietni jefiņus ļautiņus, kuri lieto jēdzienu "kultūrmarksisms" neironiskā kontekstā, un pat vislielākajā dzērumā nemēģini ar kādu no viņiem diskutēt, vai kā citādi domām un valodām mīties.
  • O, šis bija tik smalki uzbraukts, ka tēmējuma mērķis pat nav saskatāms aiz vārdu cakām.:)

    Katrā ziņā man kā personai, kura ir gan lasījusi, gan semināros analizējusi ij Lukāču, ij Adorno, ij Markūzi, ij Horkheimeru, ļoti gribētos piekrist viedoklim, ka tie,kuriem šādas bagāžas nav, pat muti šajās diskusijās nedrīkstētu virināt.
    Es gan licences iegūšanai pievienotu arī Marksa paša tekstus - izlasītus un apspriestus ar Rozenvaldu, lai rūdījums būtu kā armijā.
    • Tas vienkārši ir 'useful', jo vairums uzreiz saprot par kādu radniecīgu ideju kopumu iet runa. Protams, ka tas nav 'akadēmiski pieņemams' tieši tā iemesla dēļ, ka neviens nevēlas tikt publiski asociēts ar sarkanajiem (pat visderdzīgākie diegabikši) un akadēmija ir sarkana kā paviāna pēcpuse. To apliecina kaut vai tava u.c. līdzīgi domājošo knee-jerk reakcija. Suns zina, ko ēdis. Zinu, ka daudzi tik tiešām būtu priecīgi aizvērt mutes 'nepareizdomājošajiem' un pie tā aktīvi strādā. Vari neatgādināt.
      • Mīļo zēn, Tava vienīgā problēma ir nesublimēta agresija, un jebkādas ideoloģiskās konstrukcijas, ko tu tik čakli būvē savā galvā, ir pilnīgi sekundāras, tāpēc arī tik nejēdzīgas. Tev vajadzētu nodarboties ar sportu, pilnīgi nopietni.
      • "akadēmija ir sarkana kā paviāna pēcpuse." Mani novērojumi no malas par vietējo vidi ir pretēji. Piem., filozofu vecākā/vidējā paaudze ir drīzāk labēji orientēta. Tas pats ir arī mākslas akadēmijā u.c. līdzīgās iestādēs. Protams, ir izņēmumi, bet tie ir nekas vairāk kā vien reti izņēmumi.

        • Laikam iet runa par "pie mums" + "vecākā paaudze". Tas ir world of difference salīdzinājumā ar 'progresīvajām' Rietumu valstīm. Zināma lieta, ka Austrumu un Centrālā Eiropa ir atpalikuši fundiji un baisi nacisti.
        • te runa par rietumiem.
Powered by Sviesta Ciba