Dārgās pesto meistares (un meistari arī,protams) - vai es pareizi esmu sapratusi, ka pamata sastāvdaļas ir baziliks/rukola, parmezāns (vai līdzīgs cietais siers), eļļa,ķiploki un sasmalcināti rieksti? Upd.: paldies visiem!
Man tieši ar Indijas riekstiem garšo labāk nekā ar ciedru. Bet ir mēģināts arī mandelēm un riekstu maisījumu, viss labi. Tāpat jau tie kanoni tomēr vairāk ir vadlīnijas. Ja briesmīgi jāpieturas pie tiem, tad ar sieriem ar briesmīgi stingri jāskatās, ko drīkstot un ko nedrīkstot pesto likt.
Dikti prieks, ka garšoja. :] Tiešām. Jo tu esi pirmais ārpus mājas, kas to nogaršojis. Un mājiniekiem mana bazilika mānija var būt piegriezusies, nav vairs objektīvi.
Nu, ja jau propagandēt akmenī iecirstās pesto vērtības, tad jāņem vērā, ka ciedru rieksti nav tas pats, kas pīniju rieksti (kuri ir "oriģinālā" pesto sastāvā). Maksā gan abi vienādi, tb, neganti dārgi :/
Ja nav vēlme kļūt par kanonisku pesto garavotāju, tad ar ciedru riekstiem ir arī citas problēmas, vēl bez dārdzības. Ciedru riekstos var iegrābties arī tā, ka pēc tam trīs dienas būs rūgtums mutē.
rukola jau ir alternatīva, tāpat var izmantot pētersīļus :)