Neparedzēta reakcija - [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Mar. 15th, 2018|09:44 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ballīte ar ķīmiju turpinās.
Tātad, situācija līdz šim brīdim: Lielbritānijā vairāki cilvēki saindējušies ar kādu vielu, divi no viņiem joprojām kritiskā stāvoklī slimnīcā, un atklāts, ka šī viela ir kāds no t.s. "Novičokiem". Tie ir PSRS 80. gados izstrādāti neiroparalītiskie aģenti, ar domu pārtrumpot tābrīža NATO spējas atklāt un neitralizēt ķīmiskos ierocus. Faktu, ka šāda programma ir bijusi, apliecina 1) bijušo programmas dalībnieku liecības, un 2) liecībām sekojošās (tajā brīdī jau) Krievijas federācijas apsūdzības pret šiem cilvēkiem par valsts noslēpuma izpaušanu.
Nu, varētu likties, ka Krievija ir iespiesta stūrī. Lietotas tikai šai valstij raksturīgas kaujas vielas, kuras, acīmredzot, izplatītas Krievijas ex-spiega, kurš izrādījies dubultaģents, mājās. Krievijas ziņās viens onkulis īsi pēc pēc notikušā klāstījis, cik bīstami būt tēvzemes nodevējam, un ka tādiem Lielbritānijā nav ko meklēt, jo tur traki daudzi "negadījumi" notiekot... Diezgan skaidrs, kurš ir tā kā atbildīgs par pasākumu, un vienīgais veids, kā tas varētu būt vēl acīmredzamāk, būtu oficiāls Krievijas valdības paziņojums ar aptuveno tekstu "да, мы - а чё, бля?".

Ja vien Krievijai būtu kāds pārliecinošs attaisnojums. Tāds, kas nebūtu pielietots līdzšinējās globālajās epizodēs, kurās visiem bijis skaidrs, ka Krievija ir iesaistīta, bet viņi paši ir atzinušies tikai pēdējā brīdī, vai joprojām tēlotu nezinīšus. Nu, tā, kā šamie izpildījās Krimas pasākumā, vai pēc tam Donbasā... Nu, kaut kas pārliecinošāks par nu jau par firmas zīmi kļuvušais "их там нету"...

Un tā, dāmas un kungi, jūsu uzmanībai tiek piedāvāts jaunais produkts! Divreiz ticamāks, divreiz pārliecinošāks, par 500% vairāk "meiko sensu"! Neviens to negaidīja, bet te nu tas ir!
IHTAMŅETU 2.0, jebšu "Krievijai vai PSRS nekad nav bijusi programma, kuras ietvaros radīts "Novičok" aģents!" Viss līdz šim stāstītais ir muļķības, tīra apmelošana, un viennozīmīgas rusofobijas izpausmes! Nekā tāda nav bijis, tas viss ir izdomāts, fantāzija, murgi, ложь, пиздёжь и провокация! Krievijai - šokējosi nepieņemamas metodes, kā vienlaikus atbrīvoties no nevēlamiem indivīdiem un bīdīt savas ārpolitiskās intereses, nosūtot vēstījumu par savu neapturamo ietekmi pat attālinātās pasaules daļās? Da ko jūs! Nekad nav bijis! Visi kopā - Ih! Tam! Ņet! Ih! Tam! Ņet!
/ lāča solo uz balalaikas.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:March 15th, 2018 - 10:27 pm
(Link)
Doktora Gebelsa cienīgi sekotāji.
From:[info]divi_g
Date:March 15th, 2018 - 10:31 pm
(Link)
Ja kaut kas nepārsteidz uz šīs pasaules, tad tā ir Kremļa spēja noliegt acīmredzamo un visiem zināmo. Un, ja ņem vērā viņu paranoidālo šizofrēniju, tad drīzāk pārsteidzošs būtu pretējais.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:March 15th, 2018 - 10:31 pm
(Link)
Ja redzētās struktūras var uztaisīt un viņas darbojas tā kā top aprakstīts, tad tā laikam tomēr sanāk evidence par bijušo programmu
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:March 15th, 2018 - 10:44 pm
(Link)
Šeit gan vietā jautājums - kā to pārbaudīt? Pretsintēze ir iespējama, lai gan kurš to uzņemsies? Es ar savu jauno velkmi toč nē. :D
Nu, un pat ja uztaisīs, tad, mm, ko tālāk? Mans labākais piedāvājums būtu LC paraugs, vēlams, kombinācijā ar upuru (nu, vai da jebkura cilvēka) asinīm (vispārzināmās "Novičoku" struktūras izskatās tīri gatavas noreaģēt arī ar jebkuru citu proteīnu, kur attiecīgās polaritātes grupas ir tuvu viena otrai; raksturīgie pīķi tāpat parādīsies).
Un pēc tam, tāds "sīkums", kā jāpierāda, ka tā ir tiešām bijusi PSRS/Krievijas himieroču programma. Ja nepietiek ar Mirzajanava et al stāstīto, tad nu, baidos, ka papildus liecības iegūt varētu būt nereāli.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:March 15th, 2018 - 11:57 pm
(Link)
tur ir vēl viena nianse, tehniski jau novičokus var uztaisīt visi kam nav slinkums, t.sk. citu valstu dienesti var pasūtīt. Protams jautājums nah citiem indēt krievijas anglijas dubultaģentu. Ja viņa feiss neiepatiktos teiksim pašiem britiem, varēja mierīgi ietupināt.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:March 16th, 2018 - 12:05 am
(Link)
Šajā tehniski ietilpst premisa, ka iepriekš atklātās struktūras ir strādājošas - protams, paskatoties uz formulu, jautājumi nerodas, ka šitajiem vajadzētu tā kā bliezt pa ACHE, bet tikpat labi var pieļaut arī pārmērīgu labilitāti organismā (nu nav tie imīni pārāk stabili, ne?). Protams, var visādus variantus izdomāt, bet tā, pārāk labi jau nu ierakstās Krievijas modus operandi, un pārāk neierakstās "Rietumu" darbībā.
(Ok, man te sieva vairāk neļauj rakstīt, gan jau kaut kad apspriedīsim tālāk, ja nu vajadzēs)
[User Picture]
From:[info]nebukadnecars
Date:March 15th, 2018 - 11:21 pm
(Link)
Lāča solo uz balalaikas made my day.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:March 16th, 2018 - 09:38 am
(Link)
Nu, vispár jau Krievija, ká PSRS laikos izkopa asasinácijas metodes, tás arí nav aizmirsusi.

Domájams, Litvinenko gadíjums parádíja, ka UK-á to var darít diezfan vési bez kádám nopietnám sekám.

Nav jau tá, ka citas valstis ar to nenodarbotos, vienígi tur vairák ir centieni neafiséties.
[User Picture]
From:[info]jan09
Date:March 16th, 2018 - 12:07 pm

;)

(Link)
man ir offt jautājums - cilvēks no izstrādātāju grupas jau no '95 sēž štatos, un apgalvo, ka formula/dati ir pieejami tikai RUS? really?
From:[info]petro
Date:March 16th, 2018 - 02:17 pm

Re: ;)

(Link)
Papildjautājums: Ja ir izdalīti vielas paraugi, tad mūsdienās (kad dators DNS analīzes zīmē dažās minūtēs) nav tehnoloģijas lai uzrakstītu (garafiski uzzīmētu) formulu?
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:March 16th, 2018 - 07:49 pm

Re: ;)

(Link)
Nav vis. Tā ir pilnīgi cita štelle. DNS gadījumā ir zināms, ka tiek operēts ar četrām bāzēm, kuru struktūra ir zināma jau dekādēm, un viss, kas jānoskaidro, ir to secība. Pilnīgi automātiska organisko savienojumu analīze vēl nav īsti iespējama, ar dažiem specifiskiem izņēmumiem un kaudzi atrunu.
From:[info]petro
Date:March 17th, 2018 - 01:42 am

Re: ;)

(Link)
Un kā ar elektronu mikroskopu? Tiem mūsdienās palielinājums esot līdz 10milj reižu un varot saskatīt pat atsevišķus atomus.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:March 17th, 2018 - 01:46 am

Re: ;)

(Link)
1) tie ir skenējošie tuneļmikroskopi [ar kuriem redz atomus]
2) nē analizēt paraugu molekulārā līmenī tā nevar, kaut vai tāpēc, ka tu nezini kura atomu grupa ir īstā
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:March 17th, 2018 - 12:09 pm

Re: ;)

(Link)
Tas, ko ctulhu teica.
Protams, ja tev ir uz metāla virsmas nofiksēta plakana molekula (tipa, benzols, naftalīns, antracēns, utt), tad šamo pēc iegūtās bildes atpazīt varēs. Ja tev ir nezināmas vielas paraugs, kas paņemts no bioloģiskiem materiāliem (t.i., nav piekabināts pie derīgas virsmas, un tā kā nezināms, tad iespējams, ka nemaz nevar piekabināt; turklāt ar 99+% varbūtību tā molekula nebūs planāra), tad nu nekā nesanāks ar šo metodi.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:March 16th, 2018 - 07:46 pm

Re: ;)

(Link)
Kaut kādi dati un iespējamās formulas ir pieejamas, ja jau pat gūglē var atrast, taču pilnīga (vai pat sevišķi nozīmīga) informācija - diez vai. Ja tie džeki, kas sāka pļāpāt, visu zinātu sīki un smalki, diez vai šie dzīvi būtu izlaisti no Lielās Tēvijas. Ātri vien nonāktu to pašu reaģentu izmēģinājumu trusīšu listes augšgalā.
From:[info]eermaniitis
Date:March 16th, 2018 - 07:32 pm
(Link)
sākumā bija info par bināro dabu, lai varētu apiet lidostu pārbaudes
šobrīd jau ļāļo ka inde vesta no pašas maskavas, tamdēļ laundaris ir palicis taipus robežai
tāpatās runā ka novičoks ir fikss darbībās, kas liek apšaubīt gatavas indeves vešanu jau no sākuma
ja runa par bināro, tad maskavā varēja ievietot abas vielas, bet sajaucās šamaās jau londonā vai viņām palīdzēja sajaukties
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:March 16th, 2018 - 07:54 pm
(Link)
Tās visas, cik zinu, ir kaut kādas versijas visai primitīvā pieņēmumu līmenī.
Fiksam viņam teorētiski vajadzētu būt, lai gan atkarīgs no devas, bet šamais ir diezgan švaki gaistošs (lai izmantotu kā tipisku kaujas gāzi, nepieciešams izveiddot aerosolu), tā kā visdrīzāk, saindēšanās notikusi caur ādu. Tāpēc var iedomāties, ka bagāžai piemests kaut kāds priekšmets, kuru jāapgramsta, lai saindētos, vai kaut kā tā - bet tā, protams, ir tikai spekulācija.
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:March 16th, 2018 - 07:50 pm
(Link)
Nu ko piesējies nabaga krieviem, oficiāli tāda aģenta nekad nav bijis. Nu, vismaz ar tādu nosaukumu :)