обои - no vandālisma veterāna atmiņu apcirkņiem [entries|archive|friends|userinfo]
Scandalo Calmo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| fffff pajautā komenti jauns labot secondhand vissvienā ]

no vandālisma veterāna atmiņu apcirkņiem [15. Jan 2009|07:30]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"Mīts, ka latvieši savu dziedātāju tautas raksturu demonstrē arī miermīlīgās protesta demonstrācijās, otrdienas vakarā sašķīda līdz ar Saeimas nama logu rūtīm." G. Sloga

Starp citu, cik G.Slogai gadu? Šāds mīts eksistē tikai M.Zālītes rakstudarbos, ar kuriem ltf diezgan sekmīgi hipnotizēja tautu visu 80./90 miju. Taču es pats tīri labi atceros (šķiet) 88.gada pavasari, vai vienu gadu ātrāk, kad mākslas dienās doma laukumā panku rokām tika apgāzts milicijas bobiks (par to plaši nerakstīja, jo milicijas prestižu tas nebūtu cēlis), izdemolēto ogres vilcienu, mūsu pēdējo gājienu pionieru pulciņa statusā, kad būdami centra skolas priekšzīmīgākie pionieri gar ļeņina pieminekli nosoļojām ar gājiena laikā salauztu skolas pahazuhas pionieru komplektu, atliektu tauri un uz leju pavērstu karogu, gluži kā 45.gada uzvaras demonstrācijā sarkanajā laukumā. Tam vēl sekoja pionieru kabineta izdemolēšana ar simbolisku kabineta sarkano grāmatu samešanu čupā kabineta centrā. Un tad vēl, lai izklausītos pēc riktīga Z.Mežavilka, varu palielīties, ka pirmās barikādes, ko esmu redzējis, tapšanā esmu piedalījies pats. Miesnieku ielā iepretim soraksanam, šķiet joprojām vajadzētu būt vienai tā arī neatjaunotai ēkai ar iespaidīgām stutēm pie fasādes. Lūk, tur, vispirms teju pietaisījuši bikses no viena buldozera tuvošanās pa liepām noaugušo, krastmalai paralēlo ielu - tur, kur mūsdienās savus auto novieto "pld.dv.pktdn.r.klt" klienti, virzienā no Triangula bastiona puses kāpurķēdēm pa bruģi žvadzot un divām blāvām zemām lampiņām pamazām tuvojoties - sak, bļa TANKS!!!, nospriedām, ka no mūsu stāvēšanas un patrulēšanas te jēgas nebūs, ka jārīkojas mērķtiecīgāk. Tad mēs, 4 jaunieļaudis no pufaikciema visus kaut cik paceļamos poļu restauratoru materiālus (kas bija paredzēti minētajam arhitektūras piemineklim) kādas pusotras stundas smagā un intensīvā darbā sametām glītā barikādē, labi apjēdzot, ka mūs var paņemt pie dziesmas par vandālismu. tikai uz rīta pusi ar atvieglojumu konstatējām, ka barikādes top arī citās vietās un tā ir kļuvusi par tādu kā vispārēju kustību.
un toreiz nekāda klape neizvērsās tikai tādēļ, ka omōns savus musīšus demonstrēja no pieklājīga attāluma. ja būtu līduši iekšā, no vezumiem tiktu izvilktas teju visas latvju bises, kas vecrīgā bija cieši pieklājīgā koncentrācijā. lauku veči bija noskaņojušies diezgan nepiekāpīgi.
Linksamēramies

Comments:
[User Picture]
From:[info]ttp
Date:15. Janvāris 2009 - 09:14
(Link)
burvīgi!
From:[info]
Date:15. Janvāris 2009 - 09:22
(Link)
žēl, ka tā apņēmība un nepiekāpība kaut kur pazudusi.
un es jau pat ne par to, ka vajadzētu lauku večiem postīt arh.piem., bet gan par savas idejas aizstāvību. ne nu vairs idejas, ne arī kauli pietiekami cieti noturēt.
[User Picture]
From:[info]kuminjsh
Date:15. Janvāris 2009 - 09:30
(Link)
Nu bet! Kaugurieši, 1905./06. gada muižu dedzināšanas - arī lieliski,hronikās reģistrēti letiņu vandālisma akti.;)
Un kad palasa, kas darījās II kara beigās (Mirdzas Kļavas grāmatās, teiksim), kad tika demolēti un izlaupīti veikali - būtībā pastiprināta stresa apstākļos nekas jauns;)
[User Picture]
From:[info]kants
Date:15. Janvāris 2009 - 10:01
(Link)
g. sloga, lai kas tas par pamuļķīti nebūtu, nav izmantojis lielisko iespēju paklusēt :)
From:[info]fedrs
Date:15. Janvāris 2009 - 10:12
(Link)
Vai tā nav tā pati Dienas žurnāliste, kas pijrmajā dienā dikti kritizēja Zatlerdu, bet pēcāk viņa preses sekrestāres amatā un par labu algu tik pat uzcītīgi slavēja?
[User Picture]
From:[info]alefs
Date:15. Janvāris 2009 - 10:57
(Link)
sekretāre bija Lase.
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:15. Janvāris 2009 - 12:58
(Link)
Jā, un mūsu skolas vestibilā karājās metāla statņos cūku kautķermeņi; tos lejā ēdnīcas virtuvē pārstrādāja pusdienu maltītēs barikādniekiem. Visur varēja iet paēst, naktis pārlaidām Doma baznīcā uz beņķiem bučojoties, pa dienām piestrādājām skolas virtuvē traukmazgāšanā un tā. Vakaros ap ugunskuriem gaidās - kas nu būs.
From:[info]dzeina
Date:18. Janvāris 2009 - 13:25
(Link)
Sloga ir dažus gadus par mani vecāka. Kas nozīmē 30+.
From:(Anonymous)
Date:15. Janvāris 2011 - 17:09
(Link)
"..toreiz nekāda klape neizvērsās tikai tādēļ, ka...."


imho, toreiz tanki neiznaaca ielaas taapeec, ka tauta paspeeja to izdariit pirmaa


ap pusnakti notika slaktinjsh Viljnjaa, bet ap seshiem naakoshajaa riitaa Doma laukumaa jau bija sanaakushi cilveeki

ja Vilnjas notikumi nebuutu tikushi filmeeti un nonaakushi pasaules zinju topaa, Riigaa buutu "tanki un ledus" , kaa kremlini ieprieksh soliija


kad otraas dienas riitaa ap to pashu laiku aizstaigaaju liidz Ministru Padomei un ieraudziiju lauku vechus, kas ap to sadzinushi vissmagaako savu tehniku, bija sajuuta, ka viss buus kaartiibaa

[User Picture]
From:[info]kramers
Date:15. Janvāris 2011 - 20:27
(Link)
imho Nez kāpēc Baku tanki nekautrējās braukt pa ielām un šķaidīt cilvēkus...