обои - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
Scandalo Calmo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| fffff pajautā komenti jauns labot secondhand vissvienā ]

no vandālisma veterāna atmiņu apcirkņiem 15. Jan 2009|07:30

kinskis
"Mīts, ka latvieši savu dziedātāju tautas raksturu demonstrē arī miermīlīgās protesta demonstrācijās, otrdienas vakarā sašķīda līdz ar Saeimas nama logu rūtīm." G. Sloga

Starp citu, cik G.Slogai gadu? Šāds mīts eksistē tikai M.Zālītes rakstudarbos, ar kuriem ltf diezgan sekmīgi hipnotizēja tautu visu 80./90 miju. Taču es pats tīri labi atceros (šķiet) 88.gada pavasari, vai vienu gadu ātrāk, kad mākslas dienās doma laukumā panku rokām tika apgāzts milicijas bobiks (par to plaši nerakstīja, jo milicijas prestižu tas nebūtu cēlis), izdemolēto ogres vilcienu, mūsu pēdējo gājienu pionieru pulciņa statusā, kad būdami centra skolas priekšzīmīgākie pionieri gar ļeņina pieminekli nosoļojām ar gājiena laikā salauztu skolas pahazuhas pionieru komplektu, atliektu tauri un uz leju pavērstu karogu, gluži kā 45.gada uzvaras demonstrācijā sarkanajā laukumā. Tam vēl sekoja pionieru kabineta izdemolēšana ar simbolisku kabineta sarkano grāmatu samešanu čupā kabineta centrā. Un tad vēl, lai izklausītos pēc riktīga Z.Mežavilka, varu palielīties, ka pirmās barikādes, ko esmu redzējis, tapšanā esmu piedalījies pats. Miesnieku ielā iepretim soraksanam, šķiet joprojām vajadzētu būt vienai tā arī neatjaunotai ēkai ar iespaidīgām stutēm pie fasādes. Lūk, tur, vispirms teju pietaisījuši bikses no viena buldozera tuvošanās pa liepām noaugušo, krastmalai paralēlo ielu - tur, kur mūsdienās savus auto novieto "pld.dv.pktdn.r.klt" klienti, virzienā no Triangula bastiona puses kāpurķēdēm pa bruģi žvadzot un divām blāvām zemām lampiņām pamazām tuvojoties - sak, bļa TANKS!!!, nospriedām, ka no mūsu stāvēšanas un patrulēšanas te jēgas nebūs, ka jārīkojas mērķtiecīgāk. Tad mēs, 4 jaunieļaudis no pufaikciema visus kaut cik paceļamos poļu restauratoru materiālus (kas bija paredzēti minētajam arhitektūras piemineklim) kādas pusotras stundas smagā un intensīvā darbā sametām glītā barikādē, labi apjēdzot, ka mūs var paņemt pie dziesmas par vandālismu. tikai uz rīta pusi ar atvieglojumu konstatējām, ka barikādes top arī citās vietās un tā ir kļuvusi par tādu kā vispārēju kustību.
un toreiz nekāda klape neizvērsās tikai tādēļ, ka omōns savus musīšus demonstrēja no pieklājīga attāluma. ja būtu līduši iekšā, no vezumiem tiktu izvilktas teju visas latvju bises, kas vecrīgā bija cieši pieklājīgā koncentrācijā. lauku veči bija noskaņojušies diezgan nepiekāpīgi.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.