ēšanas kaitīgums 2 |
[7. Jan 2016|14:44] |
ja ir jautājums, ko tad var ēst - ēdiet sīpolus. lūk, ļaudis ir izpētījuši, ka daži dārzeņi veikalos allaž mēdz būt ar kaitīgām vielām bagāti, kamēr citi dārzeņi veikalos mēdz būt diezgan nabadzīgi ar parasti mērītajie pesticīdiem un ko tur vēl. (nepiebildīšu, ka pākšaugi nokar gremošanu, kukurūza vēl kaut ko, un tamlīdzīgi. un ābolus var nomizot.)
|
|
|
Comments: |
| From: | zin |
Date: | 7. Janvāris 2016 - 14:58 |
---|
| | | (Link) |
|
sweet corn 2. vietā gan šķiet jocīgi.. man vienmēr bija šķitis, ka kukurūza kāreiz ir viena no pesticidētākajām (vai kā to lai nosauc) un ģmo-ātakajām kultūrām
varētu būt, ka šāda, neapstrādātai ēšanai paredzēta ir kaut kā citādāk audzēta un sagatavota nekā tā, no kuras taisa sausos graudus.
nav tā, ka jo vairāk ģmo-tākā, jo mazāk jāsmidzina pesticīdus da herbicīdus..? nu tie ir ģenētiski rezistenti pret sēnītēm, puvēm, vilkplaukām un sērgām?
| From: | daria |
Date: | 7. Janvāris 2016 - 19:05 |
---|
| | | (Link) |
|
Ir gan. Vismaz ASV lielaakaa dalja kukuruuzas ir GMO.
| From: | mufs |
Date: | 7. Janvāris 2016 - 15:23 |
---|
| | | (Link) |
|
intersanti gan. kā viņi tā nepesticīdiski izaudzē zaļos zirnīšus un kāpostus. jonu, kamõn, tas kā izskatās mani nudien organiskie un tie,kas veikalā,ir kā diena pret nakti. un sīpoli..es nez, sīpolmušu neticu,ka viņi ar vircu apstrādā...
ar zirnīšiem ir tā, ka visa jifte paliek uz pākstīm. par kāpostiem nezinu, varbūt tie pesticīdi rēķināti attiecībā uz dārzeņa svaru, un kāpostam lielākā daļa masas ir dziļi zem virsmas.
te ir runa par pesticīdiem, nevis par sūdiem.
| From: | mufs |
Date: | 7. Janvāris 2016 - 15:39 |
---|
| | | (Link) |
|
ā, par tām pākstīm ta varētu būt, es automātiski padomāju par zirnīšiem,kurs ēd AR visām pākstīm,jo vakar tādus gatavoju
mēs sapratāmies vārdā sūdi? es vircu pieminēju kā dabīgo līdzekli pret sīpolu mušu - kas var nodarīt diezgan pamatīgus postījumus un tur varētu būt jāmiglo dafiga
bet Tu neņem mani pierē, man da vienkārši neeenormali sagribējās dārzā, tik ļoti,ka esmu pat gatava kontemplēt par kaitēkļiem
hei, padalies, kurā brīdī un cik kreptīgi jāvirco sīpoli? mūs šitā muša nu ir visu samušojusi.
Cik zinu no augļkopības - jo siltāks un mitrāks klimats, jo biežāk dārzi jāmiglo, lai dabūtu "tirgus kvalitātes" augļus. Tāpēc labāk izvēlēties ziemeļos audzētus ābolus. Kaut arī tas neko negarantē.
visticamāk, ka jebkuri āboli kļūst stipri tīri, ja tos nomizo. un, ko pilnīgi droši zinu - tādos uzsmidzinātu un uzputinātu vielu pētījumos rezultāts ļoti atkarīgs no nomazgāšanas. par ko šeit nekas nav zināms. | |