kihelkonna - raw - 3. diena [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

raw - 3. diena [28. Mar 2012|08:52]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

svaigēdība ir mūžīgās jaunības, veselības un gara gaismas apsolījums. cilvēces vēsturē visos laikos ir bijuši tādi apsolījumi. svētais grāls, filozofu akmens, alķīmija, pozitīvā domāšana, fitlains un tagad populārā svaigēšana. dari to un šito un kļūsi vesela un daiļa un tev būs enerģija kā bērnībā. lido mēs tev sekosim laivās ziediem rotātās.

svaigēdāji riskē kļūt pilnīgi neciešami apkārtējiem. viņi pašizstumjas no sabiedrības, jo cilvēki parasti pulcējas kopā, lai ēstu. viņi atsakās no tuvinieku ar mīlestību gādātajām maltītēm un pie izdevības pasaka sliktu vārdu par savu māti, kas ēdinājusi bērnu ar speķa pīrādziņiem. viņi visiem uzmācas ar veselīga dzīvesveida ieteikumiem. dzīvajā esmu satikusi tikai vienu karojošo svaigēdāju un viņš oda pēc sīpoliem.



vakar barojos līdzīgi kā aizvakar. avokādo (svaigēdāju speķītis) bija beidzies. ap pusdienlaiku uzmācās sajūta, ka baigi gribas ierīt kaut ko rafinētu. nu i noriju trīs vakardienas pankūkas, kas stāvēja uz virtuves galda. pēc tam bija tāda iekšēja nelīdzsvara sajūta, kā jau kad ierij kaut ko pa taisno. atradu skapītī burku ar riekstiem, tos graužot atjaunojās normāla sajūta. vakariņās sanāca ļoti garšīgs zaļais kokteilis, sīkie izstrēba visu un ciemos atnākušais omiņš arī slavēja. to var ieteikt arī nesvaigēdājiem. labs līdzeklis kā sīčiem iedabūt zaļbarību. interesenti lai skatās jūtūbē raw smoothie.

šorīt riktīgi sāpēja mugura. ne tikai locoties, bet pat guļot un ejot. un rīta kafija (...) garšoja pēc atraugas. kaut kas nelādzīgs pie mēlas pamatnes. laulenis teica, ka ar viņa kafiju viss kārtībā. pēc teorijas tā pie detoksifikācijas piedienas. sākot ar trešo dienu viss, kas sāp, sāp vairāk. lieglaime iestājas vēlāk.

mugura saka, ka vajag turpināt.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:28. Marts 2012 - 10:44
(Link)
Kas manī uzdzen nīgrumu par zvērinātiem svaigēdājiem (un arī striktiem vegāniem) - lai uzturētu savu kruto dzīvesveidu, viņi lieto n-tās eksotiskās ēdienu sastāvdaļas no puspasaules (vakar pētīju receptes pure2raw.com, tādēļ). Ja gribētu pieturēties pie ilgtspējīga, "100 mile diet" tipa patēriņa, tad agri vai vēlu nāktos iegrābties termiski apstrādātos vai dzīvnieku izcelsmes produktos. Respektīvi, svaigēšana ir OK, ja to dara tikai un vienīgi fiziskās labsajūtas dēļ, bet būt svaigēdājam un vēl mētāt pirkstus par to, cik "alternatīva" un "ekoloģiska" izvēle tā ir - nu, nu.
Joprojām turu īkšķi, lai Tev izdodas un eksperimenta tīrību pārāk nesabojā iegrābšanās pankūkās :)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:28. Marts 2012 - 10:51
(Link)
ir jau arī gadījumi mūsu klimatā, kad cilvēki ēd to, ko paši audzē. manai diētai ir cits liels trūkums - lielveikala produkti ir pē. man vajadzētu ēst tikai pilnīgu bio eko.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:28. Marts 2012 - 10:57
(Link)
Tas arī būtu visjēdzīgākais - ēst to, ko pats audzē. Bet stipri šaubos, vai tādējādi var uzturēt pilnīgi raw vai vegānu diētu, tb, mums pieejamo dārzeņu/graudaugu/augļu klāsts nav tik liels un ir ierobežoti uzglabājams no rudens līdz pavasarim. Savukārt, tiklīdz sāk izmantot pirktus bio-eko-šmeko produktus, izmaksas par pārtiku jāreizina vismaz ar 2.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:28. Marts 2012 - 11:06
(Link)
ir iespējams. linsēklu utt eļļa, lazdu rieksti, savi diedzējumi, sava siltumnīca un glabātava, un sava kaltētava. ja ne augļi, tad saknes mums ir, un daudz ko no ražas var sakaltēt.
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:29. Marts 2012 - 15:32
(Link)
diezgan jocīgi priekšstati.

ar vīru esam 95% vegāni (tie 5% nevegānās lietas ir tas ko aiz izklaidības un izlaidības apēdam ciemos, nu tur kaukas kam ir kāds piena produkts klāt), bet sava krutā dzīvesveida uzturēšanai nelietojam n-tās eksotiskās ēdienu sastāvdaļas no puspasaules. neredzu pēc tā nekādu vajadzību.
mums mājās ir atsevišķa saldētava, kura vasaras un rudens laikā tiek piebāzta ar vietējām ogām, augļiem un dārzeņiem un no tā pa lielam arī pārtiekam, pievienojot graudaugus - pārsvarā rīsus, kurus lieto visu, bet kuri ja tā loģiski padomā arī ir eksotiska sastāvdaļa no diezgan liela tāluma vesti.

ja grib ēst tikai raw arī tas ir iespējams no vietējiem labumiem, pat neizmantojot saldētavu ko daudzi svaigēdāji nemaz neatzīst. ir tāda lieta kā monosvaigēšana, kad vienā maltītē ēd tikai vienu produktu ne ar ko nejaucot. piemēram, brokastīs burkānus, pusdienās kāpostu un vakariņās dzērvenes. zinu, ka Latvijā ir pulciņš visnotaļ sekmīgu šāda dzīvesveida piekopēju, var pameklēties draugos domubiedru grupās, kuri tā arī pārtiek - tik no vietējiem labumiem, turklāt tos nesaldējot. ja tā padomā svaigu saglabāt vai daudzko vairāk nekā ierastos ābolus, burkānus un kāpostus.
dzērvenes un brūklenes glabājas aizvalcētā stikla burkā, rabarberi glabājas sagriezti un aplieti ar parastu ūdeni no krāna, kolrābji, kāļi, rāceņi, rutki glabājas. ir linsēklas, linsēklu eļļa,
ai man jau apnika ij domāt, ij rakstīt, bet katrā ziņā Tavs izteikums ir diezgan stereotipisks :)
From:[info]unpy
Date:28. Marts 2012 - 10:46
(Link)
Skaties, nenobeidz sevi ar visu šo eksperimentēšanu.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:28. Marts 2012 - 10:52
(Link)
:) ir ļaudis, kas veseļošanās nolūkā labprātīgi badojas līdz 40 dienām. uz tā fona mana zaļbarība ir sīkums.
From:[info]unpy
Date:28. Marts 2012 - 10:56
(Link)
Ir ļaudis, kuri, lai tiktu paradīzē ar četrdesmit un cik tur grūpijām, apkarās ar sprāgstvielām un uzspridzinās vietās, kur daudz citu cilvēku, taču tas nenozīmē, ka mums šie būtu jāuzskata par atdarināšanas vērtu paraugu:))
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:28. Marts 2012 - 10:57
(Link)
jā, tas ir vēl viens mūžīgās laimības apsolījums, paldies par ierosinājumu :)
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:28. Marts 2012 - 11:05
(Link)
saprotu, ka mugura kalendārā neskatās, kad sākt sāpēt, bet visu šo svaigēšanas pasākumu nebūtu bijis vieglāk uzsākt ap jāņiem, jo tad Latvijā ir jau pietiekami daudz vietējās zaļbarības
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:28. Marts 2012 - 11:12
(Link)
ap jāņiem es jau vairs neatcerēšos, kādas man martā bija idejas :)
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:28. Marts 2012 - 11:19
(Link)
mani veiksmes stāsti attiecībā uz tievošanos parasti sākas zemeņu laikā - apēdu kilogramu zemeņu un bulciņai vairs nepaliek vietas :) tāpēc tādas pārdomas
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:28. Marts 2012 - 12:11
(Link)
plusdaudz!
[User Picture]
From:[info]str
Date:28. Marts 2012 - 13:22
(Link)
turu īkšķus joprojām:)
[User Picture]
From:[info]zin
Date:29. Marts 2012 - 14:24
(Link)
es negribu piesieties piesiešanās pēc, bet kafiju taču grauzdē, attiecīgi tā tehniski neiederas svaigēšanā
jeb tur doma ir tikai par ēdamajiem produktiem?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:29. Marts 2012 - 14:34
(Link)
piesienies vien. kafija galīgi nepiederas pie šādas diētas. bet tā kā pēdējos 20 gadus man diena neskaitījās notikusi, ja nesākās ar stipras kafijas krūzi, tad nolēmu nesagādāt sev pārāk lielu diskomfortu un mazliet kafiju tomēr lietot. diēta atļauj iesācējiem pakāpeniski atteikties no stimulatoriem :)