Pussprāguša galda hokejista piezīmes - Par jauno traci ap Gazu [entries|archive|friends|userinfo]
kaszczejs

[ website | Pamatblogs krieviski ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| GH skola = Politikas dumbrājos = ЖЖ - Ciba krieviski = Erudītu Līga ]

Par jauno traci ap Gazu [Nov. 16th, 2012|07:05 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

   Objektīvi ņemot, nekā jauna. No Gazas sektora atkal ik dienas šāva ar raķetēm pa Izraēlu, žīdiem viņus pierunāt beigt ālēties ar labu neizdevās. Nācās sadot pa purnu.
   Papildus apstākļi:
   1. Izraēlā tuvojas vēlēšanas. Partija, kas ļaus apšaudīt savas pilsētas, tajās labi nebeigs. Piemēra pēc - ja mums nojūgušies baltkrievi ik dienas laistu raķetes uz Krāslavu un ik pārdienas uz Daugavpili un Rēzekni, mēs diez vai ilgi ciestos. Īpaši ja būtu krietni stiprāki.
   2. Žīdu izlūkdienests pamanīja sektorā ievestas jaunas - tālākas darbības irāņu raķetes, ar kurām iespējams apšaudīt arī galvaspilsētu. Pāris mēnešus skatījās. kur ir slēptuves (tie idioti Gazā kā konspiratori nekur neder) un, kad nu sektorāļi paši uzprasījās uz kautiņu, sāka tās spert gaisā.
   3. Gazas sektors pavisam pārstājis maksāt Izraēlai par apkalpošanu (žīdi piegādā sektoram elektrību, ūdeni un citus nieciņus, toties aizliedz ievest betonu, caurules un citas, viņuprāt, teroristu spēļmantiņas), bet Palestīnas valdība par viņiem maksāt arī nav noskaņota, starp viņiem un Gazu ir smags kašķis.
   4. Gazas vadība no Hamas partijas neoficiāli solījās pieskatīt savus radikāļus, bet nekas liels viņiem nesanāca. Rezultātā pirmais, ko žīdi nošāva (kā parasti, ar raķeti viņa mašīnai), bija tieši lielais solītājs.
   5. Pirmajās operācijas dienās IAA (Izraēlas aizsardzības armijai) izdevās sagraut daudzas raķešu slēptuves un arsenālus, arī novākt pa ceļam dažus cilvēcei liekus pīplus, taču raķetes uz Izraēlu joprojām tiek šautas lielā daudzumā - 250 šajās divās dienās. Kas ir diezgan mulsinoši, ievērojot labo sektora pārskatāmību. Viens no iemesliem ir sektora pārapdzīvotība - teroristi šauj raķetes tieši no dzīvojamajiem pagalmiem un žīdi negrib liekus upurus, kuri neizbēgami pie tūlītējas atbildes pa kvadrātu.
   6. Arābu raķetes tiek šautas ja ne gluži uz labu laimi, tad ar nožēlojamu precizitāti gan, turklāt labi strādā jaunā žīdu pretraķešu sistēma "Dzelzs kupols". Vairums iedzīvotāju pie apšaudēm, par kurām brīdina sirēna, slēpjas bumbu patvertnēs vai kur sanāk. Tāpēc uz 250 raķetēm ir tikai daži trāpījumi dzīvojamās mājās un 3 līķi. Līķu skaits arābu pusē nav noskaidrojams, jo par žīdu upuriem parasti tiek uzdoti vai visi, kas pēdējās nedēļās miruši tai vai citā veidā. Un arī ne mazums dzīvo.
   7. "Arābu pavasaris", kura gaitā vairākās reģiona valstīs pie stūres tikuši fanātiķi, palielinājis starptautisko atbalstu Gazas sektoram un attiecīgi pastiprinājis pretizraēlisko propagandu. Nerēķinot musulmaņu režīmus, Izraēlu jaunajā saspīlējumā vaino Krievija un mazākā mērā Rietumeiropa. Negaidīti stingri par Izraēlu iestājās ASV - aizrādot, ka jebkurai valstij ir tiesības aizstāvēties pret uzbrukumu. Latvija, kā parasti, cenšas turēties no tās putras tālāk. Man šķiet, tas nav pareizi - Izraēlā mums ir ekonomiskās intereses, valstī labi tirgojas mūsu preces. Kur vēl pasaulē braukā pa ielām furgoni ar "Laimas"simboliku uz bortiem, kā tas ir Izraēlā?..

   Nospēru un brīvi pārtulkoju rakstu no krievvalodīgās cibas. Ar īsinājumiem un maniem precizējumiem.

   Operācija "Mākoņstabs". Otrā diena
Arābu sašauta māja dienvidu Izraēlā.
Облачный столп
   IAA turpina pretteroristisko operāciju "Mākoņstabs" Gazas sektorā. Operācija sākās 14.novembra vakarā ar "Izaddīna al-Kasama brigāžu" vadoņa Ahmada Džabari likvidāciju. GKS apšaudīja 320 mērķus sektorā, sasita ap simtu irāņu raķešu "Fadžar", daudzas raķešu pazemes palaišanas iekārtas un citus "teroristiskās infrastruktūras" objektus.
   Ahmads Džabari agrāk bija pazīstams kā daudzu teraktu organizators. Uzskata, ka viņš bija iedvesmotājs uzbrukumam Izraēlas armijniekiem 2006. gada jūnijā, kad tika nolaupīts savainots kareivis Gilads Šalits. 2011. gada oktobrī Džabari veda pārrunas ar Izraēlu par Šalita apmaiņu pret tūkstoti pieķertu palestīniešu teroristu un piedalījās apmaiņas procedūrā.
   Atbildei 242 raķetes no Gazas sektora tika izšautas pa Izraēlas dienvidu apdzīvotajām vietām. Trīs cilvēki gāja bojā, kad raķete trāpīja viņu mājā Kirjat-Malahi pilsētā (lv - "Eņģeļpils"). Pirmoreiz vēsturē teroristu raķetes tika izšautas pa Tel-Avivu.
Облачный столп

   Kopā šogad pa Izraēlu vainīgie izšāva virs 760 raķetēm. Pavisam pēdējos 12 gados Izraēlas teritorijā sprādzis ap 12 000 raķešu. Parasti teroristi šauj raķetes no biezi apdzīvotiem rajoniem, par ko viņus vaino dzīvā aizsega izmantošanā. Raķetes starts:
Облачный столп

   Cilvēks, kas izdzirdējis gaisa trauksmes sirēnu atklātā vietā, pa atlikušo pusminūti neriskē mēģināt atrast drošāku patvērumu:
Облачный столп

   Improvizēta patvertne:
Облачный столп

   Žīdu pretraķete metas pārtvert teroristu šāviņu
Облачный столп

   Pārtveršana šoreiz veiksmīga
Облачный столп

   Apšaudes bieži notiek naktīs. Izraēliešu patvertne pagrabstāvā.
Облачный столп

   Raķetes atlieku savācējus pārsteigusi jauna gaisa trauksme
Облачный столп

   Vienlaikus Izraēlā notiek demonstrācijas pret operāciju Gazā, kuru dalībnieki ieskata, ka Izraēlai nav tiesību bojāt teroristu privātīpašumā esošās raķetes un, vēl jo vairāk, mēģināt tos nomušīt. Protesti notika Jeruzalemē, Haifā un Telavivā. Pastāvīgi apšaudītajās dienvidu pilsētās šādu demonstrāciju nebija.
Облачный столп

   Izraēlas GKS izmētā skrejlapas virs Gazas, brīdinot netuvoties teroristu bāzēm un objektiem, lai nejauši netrāpītos pa sitienam.
Облачный столп

   Gaza. Trāpīts kaut kam sprāgstošam, visdrīzāk - noslēptai raķetei.
Облачный столп

   Šādus pašus dūmus man nācās redzēt virs apšaudītajām Izraēlas pilsētām.
Облачный столп

   IAA gatavojas uzbrukumam pa zemi - ne visus mērķus var iznīcināt no gaisa bez lieliem civiliedzīvotāju upuriem, nākas iet pašiem.
Облачный столп

   Foto:  Reuters |  Getty Images  | AP

   Komentāros parādīts, kā strādā angļu propaganda pret Izraēlu. Kadrā redzams "Izraēlas apšaudes upuris", taču pēc pusminūtes nelaiķis atkal redzams kadrā sveiks un vesels... Un tas nav atsevišķs gadījums, bet parastā prakse.

linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:November 16th, 2012 - 09:04 am
(Link)
a žīdi ir no citas tautības kā palestīnieši, jeb vispār nav tautība, bet ticība?
[User Picture]
From:[info]kaszczejs
Date:November 16th, 2012 - 04:57 pm
(Link)
Par to, cik lielā mērā tā ir tautība, cik ticība, viņi paši lamājas - neticīgs ebrejs paliek ebrejs, bet stipri ticīgie ebreji vairs neatzīst par ebrejiem tos, kas kristījušies. Neticīgie un mazticīgie nav pārliecināti. Visvairāk starp viniem ir mazticīgo.
Palestīnieši ir arābi, kas no citiem arābiem atšķiras apmēram tikpat cik kurzemnieki no latviešiem. Par atsevišķu tautu viņus pasludināja pirms gadiem 50 aiz politiskiem motīviem, izskats, paradumi un dialekts viņiem ir tas pats kas kaimiņvalstīs sīriešiem vai jordāņiem.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:November 17th, 2012 - 09:39 am
(Link)
bet vikipēdija saka, ka gan žīdi, gan palestīnieši ir semīti, bet semīti tāpat kā arābi ir afroaziāti. un te vairs neko nevar saprast, jo kaukādi atsevišķi nēģeri no etiopijas arī ir žīdi. tāpat arī jebkurš latvietis varot kļūt par žīdu, ja tic vecajai derībai.
un piedevām ir kaukāda izredzēto arābu daļa, kuriem ir pases, balstiesības un pārvietošanās brīvība izraēlā. kas tad tie ir?
baigā putra.
[User Picture]
From:[info]kaszczejs
Date:November 17th, 2012 - 03:22 pm
(Link)
Latviešu vikipēdijā par Izraēlu ir daudz ķēves murgu :)
Jūdu ticības cilvēku var atzīt par ebreju saskaņā ar Izraēlas likumiem, ja viņš to vēlas (tas saskan ar jūdaismu), tālab jebkurš latvietis tiešām var tikt par ebreju, pēc tam paziņot, ka kļuvis par ateistu un vienalga palikt ebrejos :) Taču tā ir tikai viena pozīcijām, kurā tautības vispār neeksistē - tikai ticības. Šo pozīciju ortodoksi (ap ceturtdaļa no visiem Izraēlas ebrejiem) spējuši uzspiest valdībai, kā sasodīti vajadzīga mazākumpartija. (Viņiem vispār izdevies uzspiest blāķi lietu, kas pārējos žīdus dzen nervu sabrukumā.) Rezultātā vairums mazticīgo un ortodoksu ieskata, ka sabraukušie pēdējās desmitgadēs no ex-PSRS ebreji patiesībā nemaz tādi nav.
Arābi Izraēlā ir apmēram kā krievi Latvijā, tikai sadrumstalotāki. Tie, kas pilsoņu kara laikā (ap 1948. gadu) neaizmuka un palika Izraēlā, dabūja pilsoņu tiesības, tie, kurus iekaroja vēlāk, ne - jo viņi skaitās piederīgi Palestīnas autonomijai, par kuras statusu un robežām iet mūžīga lamāšanās.
Daļa arābu grupu, kā drūzi (religiska sekta) vai beduīni (tuksneša arābi) skaitās lojālāki un tiek labprāt ņemti armijā sist pārējos arābus.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:November 17th, 2012 - 06:21 pm
(Link)
man tur slinkums pētīt, bet vai nav pašā pamatā stāsts par kainu un ābelu, un lēcu zupu, no kā izriet, ka viens ir izredzētais, bet otrs nav?
[User Picture]
From:[info]kaszczejs
Date:November 17th, 2012 - 06:49 pm
(Link)
Ne Kains, ne Ābels vēl nebija ebreji, derība ar dievu tika noslēgta vēlāk :) Un ebreju-arābu lamām vispār maz sakara ar reliģiju (daļa īstenticīgo Izraēlas ebreju vispār neatzīst Izraēlas valsti, jo tā dibināta bez mesijas atnākšanas). Tas ir konflikts par naudu un teritoriju. Arābu radikāļi, piemēram, pūlas iegalvot, ka ebreji Palestīnā nekad nav dzīvojuši - kas grūti savienojams ar islamā atzīto bībeli.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:November 18th, 2012 - 12:46 am
(Link)
tā arī neatbildēts paliek jautājums - vai ebreji ir arābi? ja viņi ir semīti, tad sanāk, ka ir.

bet pētot tautu vēsturi arī čehi (kas paši sevi ieskata par īstajiem slāviem, jo pārējie esot ar mongoļiem (kas vispār ir nedefinēta nācija) sajaukušies) ir tuvāki ģermāņiem un baltkrievi - baltiem (jātvingiem bijušajā lietuvas dižkungaitijā, ja kas.

un tad jau tas karš ir pilnīgs sviests. kautkur dzirdēju, ka konflikta pamatā esot "krievi", t.i. no krievijas izceļojušie žīdi, kas klasiski nemācoties vietējo valodu, ēd rīgas šproti un ar amerikāņu iznīcinātāju palīdzību rada sev jaunu identitāti - nu tipa bandītu un teroristu grupa.
[User Picture]
From:[info]kaszczejs
Date:November 18th, 2012 - 05:26 am
(Link)
Semīti ir radniecisku tautu grupa. Tikpat var teikt, ka latvieši ir lietuvieši, jo tie arī balti.
Diezi vai Krievijas žīdi piespieda arābus šaut ik dienas uz žīdiem raķetes?kamēr tiem pieriebās. Konflikta pamatā ir tas, ka radikālie arābi - tai skaitā Gazas sektora vadība - neatzīst Izraēlas tiesības pastāvēt un pieprasa visu žīdu izdzīšanu no reģiona (īpaši radikālie pieprasa pabeigt Holokostu, bet tos neskaitīsim). Un netaisās pārtraukt karu līdz pretinieka iznīcināšanai. Vairumā arābu valstu jau sen izdarīta "etniskā tīrīšana" pēc nacistiskās Vācijas parauga... Izraēla pati par sevi ir diezgan sviestaina zeme, bet objektīvi tā ir viena no divām vienīgajām miermīlīgajām reģiona valstīm (otra ir Jordānija).
Kas attiecas uz Krievijas žīdiem - un tur dzīvojošajiem latviešiem, kurus sadzīvē ieskaita tai pašā grupā - tad tā visumā ir labēji noskaņota publika, kas aicina šaut pretī tad, ja šauj uz tevi. Arābi šādu pozīciju uzskata par bandītismu un terorismu. Taču vēl neviens "krievs" nav iekāpis arābu pilsētas autobusā ar bumbu, lai to uzspridzinātu ar visiem pasažieriem - toties arabi gan to mīl darīt. Pats paradīzē par varoņdarbu un žīdus nokāvis (autobusā patrāpījušos musulmaņus un kristiešus arī, bet tas arābiem netraucē).
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:November 18th, 2012 - 07:50 am
(Link)
man atkal visu laiku likās, ka konflikta pamatā ir palestīnas okupācija. bet ja tu saki ka izraēla ir miermīlīgākā valsts, tad jau toč pareizi vien ir, ka tos arābus mērdē konclāģeros nost (:
[User Picture]
From:[info]kaszczejs
Date:November 18th, 2012 - 09:17 am
(Link)
Kādos konclēģeros? Man nav nekādas cieņas pret Izraēlu, bet nekādu konclēģeru tajā nav. Īpaši jau nu priekš arābiem. Viens otru savās zemēs viņi gan mušī un mērdē no sirds, bet tās nu ir viņu problēmas. Tai pašā Sīrijā ik dienas piebeidz vairāk kā žīdu un arābu ķildā pa gadu.
Jēdziens "Palestīnas okupācija" ir diezgan jocīgs, ja nesaka, ko domā ar Palestīnu - tas ir visai miglains apzīmējums :) "Okupētajā" Gazā nav neviena žīdu zaldāta (viņi tur ierodās tikai salauzt arābu raķetes un tudaļ laizas lapās) un galvenā problēma - iedzīvotāju skaita pieaugums. Pa "okupācijas" laiku viņu tapis vairākas reizes vairāk, tīrais genocīds.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:November 18th, 2012 - 08:20 pm
(Link)
ar konclāģeriem bija domāts, ka tie ir cilvēki bez dokumentiem, sadzīti noteitās teritorijās, kuras legāli nevar atstāt (padomā pats - kāda ir dzīve bez pases), teritorijas ar kontrolposteņiem, kur ikviens okupantu zaldāts var apčamdīt meičas, vecenes, kā raksta "rīgas laiks"neviens neapčamda. pazemojuma un terora gaisotne - kamonn - tas tev skaitās miermīlīgi?
par okupāciju - vai tad ANO nenoteica palestīnas un izraēlas robežas?

man ta viņu faitings ir pohuj, tibetiešus un krimas tatārus močīja vēl trakāk, gribās izzināt iemeslu tādam barbarismam.
[User Picture]
From:[info]kaszczejs
Date:November 18th, 2012 - 09:13 pm
(Link)
Konkrēti. Kur ir kādi cilvēki bez pases, kas sadzīti noteiktās teritorijās, kuras nevar atstāt - un kur ir tādas teritorijas? Palestīniešiem savas pases ir. (http://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_Authority_passport) Pases pie viņiem esošajiem palestīniešiem atsakās izsniegt daudzas arābu valstis, bet tā nu nav Izraēlas problēma... Vienīgos tādus es zinu Rietumu žurnālistus, kurus sagūstījuši šobrīd Gazas teroristi (atgādināšu, ka Gazā pašlaik pie stūres ir organizācija, kas pasaulē bija atzīta par teroristisku). Palestīniešu teritorijas ir legāli atstājamas - krietni vieglāk kā PSRS teritorija savulaik.
Okupantu zaldāti - sieviešu apčamdītāji uz robežas paši nereti ir meičas. Un viņas zina, ka vecenes parasti nemetas viņām virsū ar nažiem, bet no jaunajām un dullajām var visu sagaidīt. Starp citu, palestīnieši ne tik sen apvainoja izraēļu zaldātus rasismā par to, ka viņi... neizvaro palestīniešu sievietes. Tātad neuzskata par cilvēkiem. Tāds lūk pazemojums.
Pazemojuma un terora gaisotne ir visnotaļ dabiska rajonā, kuru pārvalda teroristi un bandīti, bet kāds tam sakars ar Izraēlu? Palestīniešiem neviens netraucē dzīvot kā cilvēkiem viņu kontrolētajās zonās - bet viņiem ļoti gribas tikt ebreju zonā. Un ne jau nu dzīvot kā miermīlīgiem cilvēkiem. Kā atgādināja šogad viņu muftijs, t.i. augstākā reliģiskā autoritāte, mītiņā vienas teroristu grupas dibināšanas gadadienā, - "katra musulmaņa uzdevums joprojām ir attīrīt zemi no ebrejiem, jo tā ir lielā musulmaņu misija. Jo Korānā teikts, ka mirušie necelsies augšām, kamēr būs dzīvs kaut viens ebrejs - tāpēc ejiet un nogaliniet tos." Pie arābiem tāda izrunāšanās ir norma, gan mītiņos, gan televīzijā - šitais jau vēl pat nav radikālis. Nu un kā žīdiem darīties, kad viņa uzkurinātie plānprātiņi dodas uz Izraēlu - laist cauri visus bez robežkontroles?
ANO nenoteica Palestīnas un Izraēlas robežas. ANO noteica Izraēlas un arābu valsts robežas, turklāt arābu valsts teritoriju drīz vien okupēja Jordānija un Ēģipte. Vairākos karos Izraēla pamazām izsvieda okupantus ārā un tikai tad zem Izraēlas protektorāta parādījās palestīnieši kā jauna tauta :) Ķilda par robežām ir, jo ANO arī pati vēlāk atzina pašas noteiktas robežas par nejēdzīgām un tas ir viens no galvenajiem jautājumiem. Nelaime tikai, ka palestīnieši neatzist nekādas robežas, izņemot pagaidu - viņi oficiāli pieprasa Izraēlas likvidāciju un ebreju izdzīšanu uz Eiropu.
Neredzu barbarisma. Incidenti ir, jā - un ir arī birokrātiski idiotismi, kad rodas juceklis dēļ kādreiz nepareizi uzbūvētās robežsienas (viņu ekonomijas pēc stutēja pa daudzmaz taisnu līniju, kas kalnainā apvidū nav pareizi). Taču pati šī siena parāda, ka žīdi ar lielāko prieku atstātu palestīniešus savā vaļā un neko par viņiem un viņu teroriju ne redzētu, ne dzirdētu. Palestīnieši tā nav uz mieru,- kas tad viņus baros? Ne jau pašiem pie sevis normālu valsti būvēt...
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:November 18th, 2012 - 10:37 pm
(Link)
nu kaukāds misunderstandings, viņi taču tur kladzina par 67. gada robežām, kuras atzinusi ANO, islande, un citas valstis.
btw - tās reliģijas tiešām ir asiņainas, bībele aicina uz slepkavībām vienā laidā. bet ar palestīnas pasi var saņem loida bankā kredītu īžī pīzī.
----
labi - tas humoram. bet fakti paliek fakti:
- ANO noteica palestīnas robežas,
- izraēla okupēja palestīnu un uztaisīja holokaustu,
- palestīnieši ir bez pārvietošanās brīvībām ieslodzīti sektoros,
- humānā krīze ir aptvērusi 90% iedzīvotājus,


- citi mēģina parādīt absurdu, kur vienas tautas pārstāvji sadisto paši savas saimes locekļus vecas reliģijas vārdā - vest pie skaidrā, viņuprāt, saprāta.
[User Picture]
From:[info]kaszczejs
Date:November 19th, 2012 - 12:07 am
(Link)
Minētie fakti nav precīzi.
ANO savā laikā ir atzinusi dažādas robežas - Palestīnu atbalstošajā PSRS padomju kartēs parasti norādīja 1947. un 1949. gada. Pašlaik ANO nav vienota viedokļa par robežām (1967. gada robežas, starp citu, arī ir dažādas), bet visumā valda ieskats, ka 1967. gada sākuma robežām jābūt par izejas punktu pārrunām (kam principā piekrīr arī Izraēla, bet prasa sev drošības garantijas - pie 1967. gada robežām palestīniešiem viegli pārgriezt valsti divās daļās, tur ir tikai 15 km plata pāržmauga,- tas ir apmēram kā Ādažos stāvoši krievu tanki). Bez tam, šīs robežas neatzīst arī paši tās prasošie palestīnieši, jo tad Austrumjeruzaleme bija nevis Jordānijas, bet ANO pārvaldē, bet viņi grib to sev.
Nekādu genocīdu 1967. gada karā un vēlāk Izraēla vairs netaisīja, uz to laiku tā jau bija pietiekami civilizēta valsts. Vot 1948-49. gadu karā abas puses veica etniskās tīrīšanas - arābi pilnīgi, žīdi daļēji. Bet tad vēl nekādu palestīniešu nebija (pēc angļu sākotnējā plāna vispār bija paredzēts atdot žīdiem vēl arī Jordāniju).
"Sektoros ieslodzītie palestīnieši" sazin kāpēc sastāda lielu daļu kriminālnoziedznieku, kas pieķerti Izraēlas ebreju teritorijā. Okupētajās teritorijās drīzāk sektoros ieslodzīti ir žīdu kolonisti, kurus armija regulāri sviež no turienes ārā, bet šie lien atpakaļ.
Nezinu tādā gadījumā, kas ir humānā krīze. Palestīniešu dzīves standarts ir augstāks kā Uzbekistānai un Hondurasai, Indonēzijai un Vjetnamai (ANO dati - http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index ), kur par humāno krīzi neviens nerunā.
Vest islamistus pie saprāta ir bezcerīgi, nav tie ļaudis. Tas ir tikai paraugs, kā viņi rīkosies ar mums, ja tiks mums pie rīkles.
[User Picture]
From:[info]kaszczejs
Date:November 19th, 2012 - 12:51 am
(Link)
Starp citu, kas attiecas uz brāļu tautām - tās pašas reliģijas vārdā arābi slaktē viens otru regulāri simtiem, uz sunnītiem un šiītiem dalīdamies (nu kā katoļi ar protestantiem pirms četriem gadsimtiem). Tikai šogad vien Sīrija un Irāka, Bahreina un Jemena,- un visiem pofig uz radniecību. Citur musulmaņu dzīvesvietās tās pašas izpriecas, Pakistāna un Sumatra, Somālija un Sudāna - tur, kur ir stiprs islāms, tur arī iet vaļā slepkavošana. Reizēm Rietumi iejaucas kādam palīdzēt un dabū tikai papildu galvassāpes. Praktiski visā pasaulē ir tikai viena vieta, kur lielam procentam musulmaņu izdodas daudzmaz normāli sadzīvot ar citticībniekiem - un tā ir Izraēla... jo tā šādos jautājumos vadās nevis no reliģijas, bet no Rietumu demokrātijas principiem. Diemžēl, arābu pasaulē tas numurs neiet cauri.