juvenal ([info]juvenal) rakstīja,
@ 2024-09-24 11:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šorīt dzirdēju par "Asistenti" un apskatījos anotāciju. Pirmajā brīdī likās, ka patīk, beidzot skatīšos latviešu kino.

Bet nē, tā ir vecā domāšana. Kur visa dzīve, morāle un notikumi griežas ap trūkumu un vecuma nāvi. Griežas ap aprobežotību.

Bet šie laiki beidzas. Sam Altman nu jau atklāti aicina sadoties rokās, lai sasniegtu pēctrūkuma pasauli https://ia.samaltman.com/ un tas arī ir jādara. Ir jāmaina aprobežotības domāšana uz izaugsmes domāšanu. Un ja ir mākslinieki un mākslas teorētiķi, kas domā par savu jēgu - tad šeit tā ir! Skandināt jauno laikmetu. Parādīt to. Analizēt ciņus un cinīšus, kas ir ceļā uz to. Turēt sapni. Turēt kursu. Stiprināt ceļā. Vienmēr atgādināt par būtisko. Tā ir jaunā laikmeta kultūras un mediju un politikas jēga.

Sam ir par melnās kastes mērogošanas pieeju. Nu nezinu. Bet noderēs tik un tā un pavilks līdzi arī īstās tehnoloģijas.

Sam savam uzņēmum vajag 6B un konsorcijam vajag 100B infrastruktūras fondam. Tik vien? Ukrainas karša jau tagad ir izmaksājus vairākus simtus B, neskaitot gaidāmo rekonstrukciju. Ja pasaule spētu sadoties rokās, iztikt bez kariem un grabuļiem un spert šo atlikušo soli!

Ko ikdienā darīt. Divas lietas. Naudu ieguldīt MI un robotos. Akcijas, fondi, zinātnes atbalsta fondi. Katrs to var darīt, pat ar dažiem eur mēnesī (piem. SEB MI fonds ir bez atklātām komisijām). Un otrs ir politikas veidošanās - sadošanās rokās.

Nekad agrāk nav bijusi tik liela skaidrība par ceļu un iespējām beidzot tikt pie pēctrūkuma un pēcnāves sabiedrības!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kochka
2024-09-24 14:33 (saite)
Kā MI, relatīva pārticība un nemirstība atrisinās karu, cilvēktirdznuecības un narkotiku biznesa problēmu? Ja nav ieinteresētības uzlabot cilvēku dzīves, diez vai būs iespēja ko radikāli mainīt... Varbūt atsevišķās valstīs uz citu rēķina, bet ne globāli.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-09-24 16:53 (saite)
Tās ir sekundāras problēmas, ja mums būs nemirstība un resursu kontrole, mums būs iespēja apturēt karus un noziedzību. Narkotiku problēmu varētu risināt modificējot cilvēku organismus tā lai narkotikas tajos nedarbotos, tā ir pretnarkotiku vakcīnu pieeja, vēl protams var likties mierā un ļaut tiem narkomāniem narkoties un izmirt, tas ir atlasīties nost.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kochka
2024-09-26 21:46 (saite)
Nu ir narkotikas, no kurām nemirst, bet izraisa smagu atkarību un apātiju bez tām. Var, protams, censties attīstīt zinātni, kas mazina ļaunumu, tas apsveicami, bet nu ne visiem cilvēkiem ir labi nodomi, peļņa un vara bieži noteicošais. Tas tā, ja pavēro varas spēles, jo jau sen būtu iespējams daudz ko uzlabot, ja jau tagad pieejamie instrumenti būtu tikai labās rokās, kas domā par labumu visai sabiedrībai. Daudz utopiju bijis, bet nu ir labi uz kaut ko tiekties, lai būtu jēga no rītiem celties...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-09-26 22:57 (saite)
Instrumenti ir primāri, rokas ir sekundāras.

Paskaidrošu kāpēc:

Ja intrumenti ir, tos var pielietot labi un tos var pielietot slikti.

Ja instrumentu nav, tad tos nevar pielietot - ne labi, ne slikti => nebūs tā labā ko dotu pielietojums, būs tas sliktais ko dod instrumentu trūkums.

Secinājums: Nekad nedrīkst bremzēt zinātni nekādu ārpus - zinātnisku apsvērumu dēļ.

Galvenais ir zināt un varēt.

Tad ja ir zināšana un varēšana, nākamais solis protams ir kā to pareizi pielietot.

Te ir bāzes kritērijs - laba pielietošana ir tāda pielietošana, kas dod vairāk zināšanas un varēšanas, tas arī izslēdz visas destruktīvās jeb graujošās pielietošanas, jo tādas zināšanu un varēšanu samazina.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kochka
2024-09-26 21:49 (saite)
Īsumā: grūti noticēt, ka visi cilvēki būs altruisti, līdz ar to būs gan plusi, gan mīnusi jaunām tehnoloģijām, tās neatrisinās visu, bet nu 18.gs apgaismības idejas un augļi izplatījās, par spīti tam, ka daudzi no tā laika elites negribēja izglītotus cilvēkus...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-09-26 22:58 (saite)
Nu jā, pareizi - labais pārsver slikto => vienīgais risinājums ir iet uz priekšu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?