Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2020-07-15 07:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
inē
Izglītības "nāves ēnā"

Kopā ar smieklīgo ziņu no IZM, ka tiek gatavots likums, kas vecākiem uzliks par pienākumu katram bērnam skolas vecumā nodrošināt ierīci un interneta pieslēgumu, un ziņu no VID, ka uzņēmējiem būs jāpierāda zemo algu pamatotība, ienācās arī mazāk patīkama ziņa - ar 31/08 tiek slēgta dzimtā miesta skola, reiz vidusskola ar paralēlklasēm un vakarskolu, tad pamatskola, tad 7gadīgā skola.
Skolniekiem tas nozīmē papildus 15-20km, lai tiktu uz vēl atlikušajām skolām.

Nekad nebiju domājis, ka tāds brīdis varētu pienākt. Tā paiet pasaules godība.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]termostats
2020-07-15 10:35 (saite)
Es arī dzīvoju tādā ciemā un mēs te nevarējām sagaidīt, kad to skolas izstrādājumu beidzot slēgs. Nupat laikam būs ciet, bet nu pēdējos gadus strādāja kā "filiāle" attiecīgi ne šis, ne tas. To pašu 15km attālumā mums ir lieliska skola, atbilstoši aprīkota, blakus tai ir visa veida interešu izglītība - mūzika, māksla, sports, tehnika. Pilnīgi citi apgriezieni un negodīga situācija attiecībā pret miesta skolai nolemtajiem.

Un to visu NEKAD nebūtu iespējams savākt mazajā skoliņā, lai cik naudas arī nebūtu, vienkārši nav kvoruma, kas to varētu izmantot. Vijoli vēl var viens kaut cik uzčīgāt, bet futbolu nepaspēlēsi.

Tā kā tā. 15-20Km, protams, skan šausmīgi, reālajā dzīvē tām būtu jābūt aptuveni tikpat minūtēm, kas skan jau ne tik šausmīgi (Rīgā daudzi tērē vairāk laika, lai nokļūtu arī "rajona" skolā). Galvenais, par ko jācīnās - nodrošināts transports. Tas mums te puslīdz ir.

(Atbildēt uz šo)


[info]covid_19
2020-07-15 10:43 (saite)
ko jūs čīkstat, rīgā uz centru katru dienu tiek transportēti kinderi - vidēji 10km arī sanāk no rīgas nomales līdz centram

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zivs
2020-07-15 14:08 (saite)
Neesi pamanījis, ka šī ciba ir "Kolchoza ziņas"?
Kolhoza laikos cilvēks droši vien rakstītu par zemajiem izslaukuma rādītājiem, ar uzsaukumu biedriem par piecgades plānu un Maskavas darbaļaužu pašaizliedzīgo piemēru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kramers
2020-07-15 12:04 (saite)
15-20 km nebūtu problēma, ja:
1)Latvijā būtu normāli ceļi;
2)skolnieku autobusi visos maršrutos
(ņemot vērā pēcstundu nodarbības)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

vienmēr var atrast iemeslu, ka #vissirslikti, ja labi pameklē
[info]indulgence
2020-07-15 13:16 (saite)
Slēdzot mazās ciemu skolas, ciema bērnus uz miestu ved autobuss. Daudziem tas ir daudzkārt izdevīgāk: tev nevis jākājo 5 km pa puteni uz vietējo mazskoliņu, bet tā vietā ik rītu piebrauc buss, kurš aizved uz lielo miesta skolu, bet pēc tam atved atpakaļ.
Par ceļu stāvokli nezinu. Taču, cik esmu vazājies pa Talsu un Ventspils apriņķi - tur ceļi ir ļoti labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: vienmēr var atrast iemeslu, ka #vissirslikti, ja labi pameklē
[info]kramers
2020-07-15 15:41 (saite)
Taču, turpinot reformu, jāgādā arī par ceļu stāvokli. Piemēram, Mežgaļu pamatskolas, kur plānots atstāt tikai sākumskolas klases, direktore Solvita Putele stāsta, ka jau tagad daļa skolēnu skolas autobusā iekāpj plkst. 7.15, kaut stundas sākas tikai 8.35. Līdz skolai jābrauc ilgi pa grants ceļiem, kas pavasaros, rudeņos, ziemā ir grūti izbraucami. Cikos bērni celsies, ja būs jātiek līdz Bauskai? Tāpēc S. Putele spriež, ka pirms pamatskolas klašu noņemšanas jāasfaltē ceļi.
https://www.la.lv/nevaram-but-maza-keizariste

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kihelkonna
2020-07-15 14:07 (saite)
nesen viesojos nupat slēgtajā Ķoņu skolā. izrādās, viens no skolas slēgšanas iemesliem bija tas, ka vecāki Ķoņos tik un tā bērnus veda uz 7 km attālo Rūjienas skolu, kur ir visas vajadzīgās lietas, un attiecīgi Ķoņos bērnu paliek vēl mazāk.

esmu no laukiem, un parasti maz ir tādu izredzēto, kas dzīvo blakus skolai. lielākā daļa dzīvo viensētās vairāku kilometru attālumā, viņiem tik un tā ir jābrauc.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?