Nezāles neiznīkst ([info]jan09) rakstīja,
@ 2014-07-27 09:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
interesants fenomens
runājot par LV vs LPSR, vairums oponentu uzsver, ka šobrīd ir iespēja brīvi aizbraukt, bet tai pat laikā daļa nosoda tos, kas tā ir izdarījuši - vai tiešām man vienam liekas, ka te ir kkāda pretruna?
dzirdu, ka mediķi un skolotāji brīvajā Latvijā pelnot vairāk, nekā LPRS laikā, vai tiešām, dārgie?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2014-07-27 11:58 (saite)
Nevar jau salīdzināt LPSR algu ar šodienas algu. Pirmkārt, valsts ekonomikas jau ir augušas visā pasaulē. Būtu jārēķina nezin kādos 1980. gada dolāros vai? ;)

Man vislabāk patīk arguments, ka PSRS laikā nebija mobilo telefonu, tāpēc tagad ir labāk!!! Tas nekas, ka tagad pat Indijā katram bomzim ir pa mobilajam un tas nekādi neliecina par valsts vai indivīda pārticības līmeni.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;)
[info]jan09
2014-07-27 12:01 (saite)
vai ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]extranjero
2014-07-27 12:18 (saite)
Nu jā. Pats jautājums man šķiet ir nepareizs pašā saknē. Nebūtu jājautā, kad bija labāk – tad vai tagad, jo neviens jau nevar atgriezties pagātnē. Lai gan ir skaidrs, ka pagātne ietekmē visus – gan tos, kas to ienīst, gan tos, kas to idealizē.

Drīzāk būtu jājautā, vai tā politika, ko Latvija īsteno šobrīd, ir optimāla, balstoties uz to, ko mēs zinām no vēstures un PSRS un rietumu pieredzes?

Mans viedoklis ir, ka Latvijas politika ir ļoti traģiska, ignorējot rietumu sociālās vienlīdzīgas sistēmu. Tā vietā Latvija īsteno pēcpadomju Krievijas veida mežonīgo kapitālismu. Te arī visa ironija, ka latvieši ienīst krievus, bet sociālo sistēmu veido, noskatoties to no krieviem nevis Eiropas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]heda
2014-07-27 12:39 (saite)
Jā, tas ir skumji. Aziātiski postpadomiskas tendences tā vietā, lai ne tikai uz kartes atrastos Eiropā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?