šis rudens mani ļoti nelutina

Posted on 2012.09.29 at 01:11
Tags: , ,
saņemšanās uz vispārēju veselības pārbaudi, lai mēģinātu saprast no kā mans pēdējo mēnešu nogurums, negribēšana celties un nīgrums, ir rezultējusies ar pozitīvu C hepatīta rādītāju asinīs. t.i. manī ir tas vīruss, pagaidām tik nav zināms kādā formā - aktīvā, hroniskā vai pasīvā. sirdī tika saklausīta kaukāda neriktīga vārstuļa skaņa, bet uz ehokardiogrāfiju es vēl neesmu saņēmusies aiziet. toties Kārlis kopš šī rīta ir infektoloģijas slimnīcā, ar joprojām nezināmu diagnozi.
esmu iegrābusies overdraftā apmēram divu savu mēnešalgu apmērā. man riebjas mans darbs un ir līdz nāvei apnicis dzīvot kopā ar vecākiem. un Golfs ir pasācis pārāk bieži prasīties uz servisu.

man ir zirgs, bet sāk izskatīties, ka tūlīt es nevarēšu atļauties viņu uzturēt. vismaz gadījumā, ja nāksies ārstēt c hepatītu tradicionālās medicīnas izpildījumā.

Comments:


iokaste
[info]iokaste at 2012-09-29 06:57 (Saite)
tas C izklausās skarbi, ceru ka izveseļosies, golfs un vecāki būtu štrunts.
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 11:41 (Saite)
es arī ceru, jā
helvetica
[info]helvetica at 2012-09-29 08:17 (Saite)
oi! Lai spēks un izturība un viss beigās ir labi!
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 11:35 (Saite)
paldies
باب
[info]dooora at 2012-09-29 08:56 (Saite)
sasodīts, šis izskatās papelēki. lai spēks ir ar jums!
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 11:35 (Saite)
paldies
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2012-09-29 10:01 (Saite)
Turu īkšķus! Uz ehokardiogrāfiju gan aizej un pavaicā, lai arī Kārlim uztaisa to C-hepatīta testu. Izklausās diezgan traki, bet gan jau vecākus piecietīsi.
Ir dzirdēts, ka cilvēki meklē kādu, ar ko kopā dalīt izdevumus par zirgu (lūdzu nemet ar tomātiem, es no zirgiem neko nesaprotu) un tad kopīgi nostrādina to zirdziņu.
Es, piemēram, būtu ieinteresēta, bet man nav naudiņu šādam nolūkam :(
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 11:41 (Saite)
paldies
kad dabūju analīzes Kārlim jau noziņoja un viņu tur arī pārbaudīs.
par zirgu - jā ir tāds variants, bet ir šausmīgi grūti atrast cilvēku, kurš par draudzēšanos ar zirgu būtu tādās pašās domās kā es. nu tā teikt, būtu ar mani uz viena viļņa. vispār tas izklausās diezgan briesmīgi - nu līdzīgi kā dalīt savu vīrieti ar kādu citu. vai bērnu :(
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2012-09-29 12:38 (Saite)
Par to zirgu varbūt nav tik traki - man, piemēram, ļoti gribētos savu zirgu, bet nav nekādas pieredzes un būtu bail nodarīt pāri vai sabojāt, tādēļ es atkal labprāt ar kādu uz pusēm (protams, ja saskan viedokļi). Bet es esmu no tiem cilvēkiem, kam pietiktu ar sukāšanu, tīrīšanu un apbrīnošanu pa gabalu, jo ļoti bail nokrist un sasisties. Bet tev taisnība - tas ir intīmi

nākošajā ierakstā man patika pēdējā rindkopa - no normāla veča nekas piemesties nevar, turēsim īkšķus arī par tavu dzīvesbiedru
zimbabve
[info]zimbabve at 2012-09-29 19:09 (Saite)
Ui, turieties abi. Pēdējā laikā par vairākiem cilvēkiem dzirdēts, ka šitā kaite ir:/

Par to zirgu - varbūt tu vari interesentus pati mēģināt piesaistīt un apmācīt, nodot to savu zināšanu tālāk?
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 19:18 (Saite)
paldies.

ar zirgu sarežģīti. viņam ne visai patīk komunicēt ar svešiem. viņš ļoti ieraujas sevī. kādu brītiņu pavizināt vēl tā, bet uz kaukādu nopietnāku darīšanu galīgi čābīgi.
man vispār bija doma, vēl pirms visām veselības problēmām, ka varētu mēģināt kaukā papildus naudiņas nopelnīt un dalīties ar zināšanām, bet kad pamēģināju savai labākajai draudzenei mācīt jāt, tad sapratu ka diez kas nav. varbū ka labai draudzenei tieši grūtāk kko mācīt, bet gāja šausmīgi. mocījos es, viņa un zirgs :(
Dabas zirgi vispār plāno rīkot seminārus un it kā varētu mēģināt tajos kā instruktore piedalīties, bet pagaidām šķiet ka to zināšanu par maz. nu lai ar svešiem un nepazīstamiem zirgiem strādātu.
zimbabve
[info]zimbabve at 2012-09-29 19:22 (Saite)
Mjā, baigais piņķeris. Pārdošana liekas kaut kas neiedomājams, jābūt noteikti kādam citam veidam, kā visu šito atrisināt.
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 20:45 (Saite)
jā es arī ceru uz kādu citu veidu. gan jau ir.
gan nomierināšos, sapurināšos un sākšu domāt rāmāku prātu un kaukāds risinājums atnāks.

paldies par atbalstu un labām domām :)
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2012-09-30 10:38 (Saite)
un vēl es domāju - varbūt nemet uzreiz to darbu pie malas, jo priecīgāk jau būs, bet nabadzīgāk arī (es zinu, kā ir iet uz darbu galīgi nespēcīgam un slimiņam, bet es zinu arī to, kā ir būt milzīgos parādos un bez jebkāda darba), varbūt izdosies atrast kādu papildus piepelnīšanās veidu - kaut ko patulkot, kādam bērnam palīdzēt mājasdarbos vai pamācīt kādu pieaugušo svešvalodā, vai par jāšanas izntruktoru vai es pat nezinu par ko.

redz, ko es atradu internetā:):
http://www.ss.lv/msg/lv/work/are-required/knitter/lifhi.html

tas tikai iedvesmai, gan gadīsies kas labāks
*
[info]inese_tk at 2012-09-30 12:09 (Saite)
nujā, man tik ir tāda problēma, ka es neko neprotu :D
man ir bakalaurs mākslās (LKA kultūras teorija) un visnotaļ savāda iepriekšējā darba pieredze, piemēram, datorklases labortante kult.akad. un komendante Baltajā kazā :D
rokdarbi man riebjas, bērni nepatīk, svešvalodas nezinu. ok, angļu zinu, bet jūtu kā viņa lēnām mirst.

par pelnīšanu zirgu jomā es domāju nepātraukti, bet man liekas, ka man joprojām trūkst zināšanu un pieredzes. es jau te zimbavei komentārā rakstīju, ka mēģināju mācīt jāt labākajai draudzenei, bet tas izvērtās par dizāsteru. mocījāmies visi trīs - es, zirgs un draudzene :D
mani vispār interesētu hipoterapija, kaut kas tāds kā šeit http://eponaquest.com/ bet LV tam nav vispār nekādu iestrādņu, līdz ar to, nav kur un no kā to mācīties, bet lai brauktu uz ārzemēm man vienkārši nav naudas. uz savu galvu mācīties un eksperimentēt man liekas bezatbildīgi, jo runa ir par psiholoģiski un emocionāli traumētiem cilvēkiem un zirgiem.
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2012-09-30 12:30 (Saite)
man šķiet, ka draugiem kaut ko mācīt ir ļoti grūti. īpaši jau uz zirga, ar kuru ir tuvas attiecības.
vabrūt to balakauru var izmantot publicistikā (ja nu tomēr izdodas atrast kādu iespēju) gudri runāt par mākslu, kultūru un visu to, ko apspriest un analizēt akadēmijā esi iemācījusies.

bet varbūt tieši otrādāk - vari neiespringt par papildus finansēm, saņemties savam pašreizējam darbiņam un brīvajaā laikā lasīt visu, kas attiecas uz tevi interesējošām tēmām (nav jau labi lietot torrentus, bet varbūt tur var atrast daudz grāmatu par zirgiem). kaut vai tai pašā coursera org. paņemt kādu kursu:
https://www.coursera.org/course/equinenutrition
https://www.coursera.org/course/animalbehav
http://www.niid.lv/niid_search/program/2474?qy=&level_1=6&subject_2=621&location=Jelgava šie ir divreiz gadā, diezgan padārgi, toties dod sertifikātu. es jau nezinu, kāda tev pieredze, un nostāja attiecībā uz to visu (kas varētu būt atšķirīga pieeja no Dabas zirgiem)
*
[info]inese_tk at 2012-09-30 12:37 (Saite)
oi, tie Jelgavas kursi ir pilnīgi bezjēdzīgi. ir pazīstamas meitenes gājušas, tieši sertifikātu dēļ un gānījušas un špļaudījušās par visu ko tur pasniedz.
torentus lietoju, grāmatas par zirgiem man pilns kompis, šo to sūtu arī taustāmā formātā, bet ar lasīšanu nepietiek. tas, kas ir vajadzīgs visvairāk ir praktiskās nodarbības ar reāliem cilvēkiem, reāliem zirgiem un kāda reāla zinātaja vadībā. teorētiskā ziņā es esmu jau diezgan nopietni visu ko salasījusies un saizglītojusies :)
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2012-09-30 12:41 (Saite)
nu tad tev jāsāk radis dresēt :)
*
[info]inese_tk at 2012-09-30 12:44 (Saite)
es jau viņu "dresēju" bet tās ir manas un viņa personīgās attiecības.

esmu domājusi arī moš mācīties psiholoģiju, kas it kā neliels solītis mani interesējošajā virzienā, bet cik esmu runājusi ar cilvēkiem, kas ir mācījušies psiholoģiju LV, visi ir teikuši ka tās programmas ir visnotaļ švakas un der tikai papīram.
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2012-09-30 13:04 (Saite)
tā ir gan dzirdēts. bet varbūt var iečekot, vai kur kaimiņzemēs nenotiek apmācība tādā jomā, kas tiešām noderētu, jo dārgi tas būs jebkurā gadījumā, bet tev vismaz būs gana daudz laika, lai saprastu vai ir jēga.

no otras puses varbūt var mēģināt caur ES fondu naudu mēģināt piesaistīt lektorus, kas vismaz uz dažām dienām atbrauc uz semināru un pastāsta tiem, kam tiešām interesē
Ūūlę
[info]chimera at 2012-09-29 14:38 (Saite)
bāc!

veseļojies, veseļojaties!
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 17:17 (Saite)
paldies
[info]chaika at 2012-09-29 15:53 (Saite)
Besīgi. To C hepatītu atklāj parastajās asinsanalīzēs vai speciāli jāuzprasās uz plašāku ainas izpēti?
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 17:17 (Saite)
nū sākās viss ar to, ka man apnika mūžīgais enerģijas trūkums, nodomāju moš man kā veģetārietei un pusvegānei dzelzs vai b12 trūkst un paprasīju ģim.ā. nosūtījumu uz analīzēm. viņa uzrakstīja paplašinātās, nu kur vēl par sirdi un aknām papildus rādītāji klāt u.c. rezultātā dzelzs un b12 ideāli - normai pa vidu, bet aknu rādītāji (asat un alat) krietni paaugstināti. nu tā krietni, krietni. iedeva nosūtījumu uz hepatīta analīzēm, vakar vakarā uz epastu atnāca rezultāti un uz C ir pozitīvs.
[info]chaika at 2012-09-29 18:24 (Saite)
:( nja, pašsajūtām baigi jāseko līdzi, bet ei un saņemies tiem ārstiem..
lai ātra un viegla atveseļošanās!
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 19:14 (Saite)
paldies!
Previous Entry  Next Entry