piezīmes

Posted on 2011.02.02 at 18:22
Tags: , , ,
s) iemēģinājām svaigēdāju restorānu Raw Garden - baigi labs - ļoti, ļoti ņam ņam pieēdām pilnu vēderu, forša apkalpošana un mājīgi arī. tik tas, ka bijām tur vienīgie apmeklētāji - ejat jūs ar, lai viņš nebankrotē;
t) šausmīgi sapriecājos, kad ieraudzīju savu tantiņu. nu ir tāda tantīte ar zaļu lakatiņu, kas pa retam stāv uz Dzirnavu/Barona un pārdod papīra kabatslakatus vai pildspalvas. nezinu kāpēc, bet man viņa ļoti patīk, ne reizes neesmu pagājusi garām neieberot sauju naudiņas un pieklājības pēc paņemot arī kabatslakatu paciņu. veselu mūžību nebija redzēta, vismaz tais diennakts laikos, kad kursēju gar turieni - sāku jau uztraukties, ka šī pavisam švaka palikusi vai, nedodies, aizgājusi viņāsaulē. viņas satikšana man vienmēr liekas kā laba zīme un rada tādu siltu sajūtu iekšā;
m) pabeidzu pa ārstiem iešanas epopeju - biju pie jukušas neiroloģes, uz parastu rentgenu un pie jaukas fizioterapeites. neiroloģe neko jēdzīgu nepateica, par visu vari izrakstīja pretsāpju zāles (es viņai saku - man TĀ nesāp, tikai ir jūtīga pie noteiktām kustībām, viņa tik - nē, ja jūs esat atnākusi, tad sāp un grūž man to recepti rokās), kuras protams nepirkšu. rentgens uzrādīja, ka kritienā mugurkauls nav bojāts, toties kopš bērnības ir izveidojies nepareizs mugurkaula izliekums (lordoze) - starp krustiem un jostasvietu krietni par daudz uz priekšu. neiroloģe teica, ka neesot ieteicams jāt vispār, fizioterapeite tomēr vēlīgi atļāva, tomēr piezīmēja, lai labāk nelecot (varot jāt soļos un sīkā riksītī - jā, kā tad!). ar jōgu ar jāuzmanoties un dažas āsanas esot ļoti neieteicamas - piemēram, visas tās riebīgās, kas jātaisa guļot uz vēdera.
diezgan šokējoši liekas, ka ja man nebūtu darba apmaksātas apdrošināšanas, tad viss šitas man tai ARSā būtu izmaksājis 50 Ls. un es kopumā pie tiem ārstiem un rentgeniem pavadīju ne vairāk kā stundiņu, turklāt tā neirolģe patiešām nelikās laba speciāliste;
b) braukšanas nodarbībā gan šodien negāja. viss juka un es kko nejēgā nervozēju. karoč neesmu rīta cilvēks - dienas pirmajā pusē ir problēmas ar koncentrēšanos. pēcpusdienās man iet 10x labāk;
l) vannasistabā atkal līst;
k) nerakstās man šite pēdējā laikā, bet tādi periodi jau ik pa laikam uznāk. šausmīgi gribas pavasari.

Comments:


Ūūlę
[info]chimera at 2011-02-02 19:08 (Saite)
o, paldies par a) info!
Ūūlę
[info]chimera at 2011-02-02 19:08 (Saite)
tas ir, par s) :)
*
[info]inese_tk at 2011-02-02 19:20 (Saite)
tiešām rekomendēju. ir dienas piedāvājums pa 3.50 Ls - tur ir zupiņa, otrais un mazs kārumiņš + ūdens - porcijas nav ļoooti milzīgas, bet nav arī mazas. vēders bija pilns līdz malām un tik tagad sāk atkal gribēties ēst (izgājām no turienes 15os). droši vien, lai piesaistītu plašāku apmeklētāju loku, var dabūt arī dažas ne-raw lietas, piemēram, tam dienas piedāvājumam varēja izvēlēties raw vegan zupīti vai vnk vegan silto zupīti.
Ūūlę
[info]chimera at 2011-02-02 19:45 (Saite)
forši! jāiet, jāiet...
Princese Zeltīte
[info]elina at 2011-02-02 19:44 (Saite)
es varētu iet uz rawgarden tad,ja tu arī smuku jēlu gaļas tartaru dotu :)
vilkate
[info]vilkate at 2011-02-02 21:47 (Saite)
RG, ja nemaldos, bij man galēji neizdevīgs darba laiks - ja ne tā, aizietu ļoooti labprāt un iedvesmotos mājās gatavojamām raw lietām. Taisos vismaz daļu savas ēdienkartes padarīt par raw, bet maz ideju, kā to darīt.
*
[info]inese_tk at 2011-02-02 21:56 (Saite)

nu nau jau tik traki manliekas :)

Darba laiks sākot no 31.01.2011.

P-T 11-19
C-P 11-21
S 13-21
vilkate
[info]vilkate at 2011-02-02 21:59 (Saite)

Re: nu nau jau tik traki manliekas :)

Õ, tad jau izmaiņas, un ļoti patīkamas! Paldies par infu. :)
Vēl nesen bija no kādiem 10/11 līdz 17 tikai no pirmdienas līdz piektdienai, tāpēc tikt uz turieni bija bezcerīgi.
*
[info]inese_tk at 2011-02-02 22:24 (Saite)

p.s.

es ar pēdējā laikā cenšos šo to savā ēdienkartē nomainīt uz raw - galvenais tik ķerties klāt un ta, kā jau ar visām lietām, sāk pats pamazām ritināties uz priekšu.
vilkate
[info]vilkate at 2011-02-02 22:32 (Saite)

Re: p.s.

Mhm, pamazām jau kaut kāda apjausma rodas. Piemēram - raw zupītē nelikt tik daudz avokado, cik es pieliku, sanāk pārāk trekni un ķēpīgi, lai man smeķētu. :D
Nez, piens skaitās raw?.. Tāds, kas ir nepasterizēts utt. Jebšu īsteni raw turas arī īstenos vegānisma grožos.
*
[info]inese_tk at 2011-02-02 23:29 (Saite)

Re: p.s.

manliekas, ka piens īsti neskaitās gan pie trū raw, bet ir lasīts par rawistiem, kas lieto.
es starp citu esmu mazliet par to pārsteigta, bet piefiksēju, ka automātiski virzos vegan virzienā - principā vienīgais ne-vegan produkts, ko regulāri un apzināti pērku ir siers, bet arī nesalīdzināmi mazāk un retāk nekā agrāk. pārējais mani nevelk, vienīgi nesen bij uznācis trakums pēc jogurta, bet šai gadījumā manliekas vēders prasīja pēc kaukādām trūkstošām baktērijām.
vilkate
[info]vilkate at 2011-02-03 02:28 (Saite)

Re: p.s.

Nu vo, man tagad tāpat prasās pienu, lai arī parasti šo lietu neēdu nemaz. Toties šīs ziemas laikā gandrīz katru otro - trešo dienu gan tīrā veidā, gan augļu kokteiļos, gan putrās. Domāju, ka uz vasaru tas pāries. Uz pavasari - vasaru arī būs visreālākā iespēja nopietnāk pievērsties raw, jo ziemas laikā tomēr esmu stipri pieradusi pie karstiem (un termiski apstrādātiem) produktiem. Šobrīd mans vis-raw ir pusdienas darbā, kurās vienkārši nograužu kaudzi svaigu dārzeņu. To gan nevarētu raksturot kā kulināru sasniegumu. :D

(Hum-hums, hvz, arī droši vien nav diez ko raw... )
*
[info]inese_tk at 2011-02-03 09:33 (Saite)

Re: p.s.

vot par šito prasīšanos es nesen izlasīju vienu teoriju - ka organisms atceras, kurā produktā ir kas un, ja viņam to vajag ta prasās pēc konkrētā produkta. galvenā fiška ir tāda - ka viņš jau prasīs tikai pēc tāda produkta, ko labi pazīst un ir lietojis - ja izteiktam gaļēdājām trūks olbaltumvielas, ta viņam prasīsies iekosties kārtīgā karbonādē. ja trūks vegānam - ta prasīsies rieksti utt. galvenais informēt organismu par iespējām, lai viņam būtu iespēja pieprasīt visatbilsotšāko, viņš jau gudrs un prot ātri pielāgoties un pārorientēties.
vilkate
[info]vilkate at 2011-02-03 10:21 (Saite)

Re: p.s.

Rieksti aizstātu laikam arī pienu. :] Bet nu, sevi nelauzīšu, tagad galīgi negribētos ēst tik daudz riekstu, cik gribu pienu. Par to atbilstošā pieprasīšanu - piekrītu. Kad gaļu vēl ēdu, tad gaļu arī prasījās pie visādām vajadzībām, it sevišķi, ja dzelzs kritās, bet tagad tā vietā gribas lielākoties tos pašus riekstus, rupjmaizi un spinātus. Ja vien organisms nav galēji piesārņots, ir vērts tajā ieklausīties, bet reizēm mazliet hvz, kad gribas, jo vajag un kad gribas, jo ķermenis prasa indīti.
*
[info]inese_tk at 2011-02-03 09:36 (Saite)

Re: p.s.

ā un vēl par tām Taviem nekulinārajiem sasniegumiem - cik nu es saprotu, liela daļa rawisti ēdienu gatavo tikai pirmajā periodā un pēc tam pamazām pāriet uz monoēšanu un ēd vnk augļus un dārzeņus neko īpaši no viņiem negatavojot. tas, ka obligāti jāgatavo, lai tas skaitītos īsts ēdiens, ir vnk prāta konstrukcija un pamatīgi iesēdies ieradums.
nujā, bet man patīk gatavot. priekš manis tā ir lieliska iespēja radoši izpausties, jo nekādas citas radošas nodarbes man īsti neinteresē vai nepadodas :)
vilkate
[info]vilkate at 2011-02-03 10:22 (Saite)

Re: p.s.

Mjā, man atkalīt topā tie ēdieni, kurus varu vienkārši pagrābt un ēst. :) Reizēm uznāk tieksme kaut ko īpašu pagatavot, bet tā ir reta un ekskluzīva lieta manā gadījumā - radošos resursus ieguldu pārsvarā citās jomās.
Ervīns
[info]freakart at 2011-02-02 22:26 (Saite)
pastāsti vairāk par to RAW GARDEN
*
[info]inese_tk at 2011-02-02 22:48 (Saite)
nu re ku augstāk komentos jau pa lielam viss izteikts - ij par kompleksajām pusdienām, ij darba laikiem :)

sīkāk ar neko nezinu, bijām šodien testa gājienā aizgājuši. karoč tas ir nesen atvēries svaigēdāju restorāns, kur var nedaudz dabūt arī ne-raw, bet vegan barību. jeb Teu kkas cits intrasēja?
Ervīns
[info]freakart at 2011-02-02 22:54 (Saite)
man interesē ko tieši piedāvā, ko jūs ēdāt?
*
[info]inese_tk at 2011-02-02 23:35 (Saite)
mēs ēdām dienas piedāvājums pa 3.50 ls-
paprikas zupa;
raw vegan pica - ļoooti garšīga, "maizīte" no dehidrētām sēkliņām, virsū tomāti un vēl viskas + vēl salāti ar ļoti garšīgām mērcītēm;
saldajā neliela mandeļu bumbiņa;
+ glāze ūdens (Kārlis paņēma ar citronu, es ar gurķi un baziliku).

mēs vēl ziņkārības pēc paņēmām vienu ķirbju kūkas gabaliņu uz abiem - tā bija buuurvīga (pamatne no riekstiem un vēl tur kkā, slapjā daļa no ķirbja, aprikozes un avokado.

bet par dienišķajiem piedāvājumiem bišķi lasāms arī tai viņu tviterī, kas ielinkots manā postā.
*
[info]inese_tk at 2011-02-02 23:37 (Saite)
p.s. ar dehidrētām sēkliņām es domāju visādas kaukādas sēkliņas, riekstus un vēlnezko, kas izžāvēti tai pārtikas dehidrizatorā.
to maizīti, ko deva pie zupiņas klāt mēs vēl nopirkām līdzņemšanai un uzēdām vakariņās. tai sastāvs bij savādāks (saulespuķu sēklas, cukini, linsēklas, sīpoli) nekā tai picas pamatnei.
Previous Entry  Next Entry