septiņas piezīmes par Blomi

Posted on 2009.02.08 at 12:28
man:: labiņš
skan: Johnny Cash - Sam Hall
Tags: , , ,
1) Frīzfests bija krāšņa parāde, kuras galvenā rota bija nedaudzgadīgas cilvēkveidīgas būtnes, kas demonstrēja jau iepriekš neglābjamai neveiksmei nolemtu, bet spītīgu cīņu ar gravitāciju.
vispār man grūti saprast, kā viņi šai episkajai kaujai bija sagatavojušies, jo atejas smakas pārpludinātajā bārā pārdeva tikai čurūdeņus - alu un sidru.

2) atejas smaka. tas bija, kas iepriekš nepieredzēts un visaptverošs. likās, ka atejas smaka no norises vietas velvētajiem pagrabiem lēni, bet neatlaidīgi kāpj uz augšu, gādīgi ieskaujot itin visu, kas tur atrodas.
mazliet žēl, ka tomēr netikām pāri savai vīzdegunīgajai nepatikai pret ļoti koncentrētu šīs smakas izpausmi un neiegājām vīriešu tualetā, kā mums to vērtīgas pieredzes gūšanas nolūkos rekomendēja Olivers.

3) es saprotu, ka ir forši spēlēt uz saviem aparātiem un, ka nevar laist garām iespēju publiski samērīties ar pimpjiem, bet it īpaši šāda profila (skaļas mūzikas fests provinces kultūrsnamā) pasākumos vidējais statistiskais klausītājs nav ar diezko izkoptu muzikālo dzirdi un nebeidzama tehnikas pārkrāmēšana pirms un pēc katras grupas tikai veicina to, ka mūzika netiek baudīta vispār, jo vidējais statistiskais klausītājs kavē sev laiku papildus lietojot alkohōliskos dzērienus.

4) somu grupas Callisto uzstāšanās izskatījās tā, ka uz skatuves salīdis pulks par sevi ļoti sajūsminātu (un godīgi sakot, neglītu) ļaužu, bet kuru sajūsmas iemesls nav īsti izprotams. nu jo skanēja kā skan, kad govs noliek pļeku. un uz vokālistu bija vispār kauns skatīties. viņš brīžam izskatījās pēc vilkaša, brīžam pēc tāda, kam iedurts nazis mugurā un vēl ik pa laiciņam viņš it kā apvainojās un pazuda no skatuves.

5) es nesaprotu tos cilvēkus (un viņu gaumi), kuriem patīk grupa Enhet. Lomikam bija ideāls salīdzinājums - izklausās pēc kartupeļu maisa izbēršanas. nu nav tur it nekā muzikāla.

6) Tesa vakar spēlēja vecās dziesmas un es sapratu to, ka visi 3 albūmi kopā veido monolītu, majestātisku un masīvu kalnu. lielu, lepnu ar dažādām šķautnēm, nogruvumiem, čalojošiem strautiņiem un ledāju šļūdoņiem. bet jaunā programma (to, ko spēlēja Soundarcade prezentācijā un pirms Nadjas) tam visam galīgi nevelk līdzi. liekas tāda plakana un caurspīdīga.

7) lai kā arī nebūtu, bija jēga to visu pārciest, lai redzētu absolūti lielisko mirkli, kad Sīkajam (Gintam) lēnā, pašapmierināta zombija gaitā, pielavās ar alkoholu intoksicējies, par mani 2x īsāks sievieškārtas bērns un mēģina viņu noskūpstīt (laikam).

Comments:


Ervīns
[info]freakart at 2009-02-08 14:22 (Saite)
jes, šis bija labs ieraksts.

ka nevar laist garām iespēju publiski samērīties ar pimpjiem (so true)

pielavās ar alkoholu intoksicējies, par mani 2x īsāks sievieškārtas bērns

aabols
[info]aabols at 2009-02-08 14:56 (Saite)
mjaa shitas bij viens aroma fest.
tas sievieshbeerns beigaas dabuuja izjust siigala apceriigumu tas ar bij labs
Gatis
[info]gg at 2009-02-09 07:39 (Saite)
tu liec man šorīt uzsmaidīt hehe ;)
laba kritiķe no tevis sanākusi, sarkasms ir ar + 1
(Anonīms) at 2009-02-09 11:27 (Saite)

joman

interesanti epiteti par pasākumu...bet tradiconālā godmaņa, ''bet'' stilā varētu arī ko iebilst. 1) skaņa bija laba un tur organizatoriem vislielākās uzslavas...man personīgi riebjas aiziet uz pasākumu, kur skaņa , kas skan ir kā suņa pirdieni. bez tam autores viedoklis par grupām ir subjektīvs. Jā tualete ir tualete un tā, kas tajā kultūras namā ir ļoti briesmīga.
Un tie pārmetumi par tām ''nedaudzgadīgām cilvēkveidīgām būtnēm'' ir nevietā, jo grūt organizatoriem pārmest, ka viņi grib kādai grupai arī samaksāt.
Tā, ka gudri dirst par to cik viss bija slikti ir diezgan vienkārši...un par to callisto apdiršanu vispār ir kaut kāds sviests- redz neglīti esot, kuri ir par sevi sajūsmā....pēc vilkača izskatoties.Kā vokāls viņš ir ļoti labs, bet te jau laikam dažiem glītums ir svarīgs, lai patiktu mūzika.
Es pērkot Callisto krekliņu aprunājos ar Callisto dalīniekiem un viņi sajūsmā bija ne tikai par evi bet arī par citām grupām.
Bez tam atrast telpas, kur ziemas periodā uzstutēt divas skatuves, DJ zāli un bāru nav nmaz tik viegli, tā ka visu cieņu organizatoriem.
*
[info]inese_tk at 2009-02-09 12:21 (Saite)

Re: joman

1)es nevienu brīdi neesmu teikusi, ka skaņa bija sūdīga, vai arī, ka man patiktu sūdīga skaņa. skaņa bija ļoti laba, labi, piemēram, skanēja pat Enhet, kas man nepatīk. es šajā gadījumā runāju par to, ka bezmaz katrai grupai vajag krāmēties ar saviem krutajiem aparātiem uz skatuves un vilkt laiku. normāli būtu, ja būtu labs tehniskais nodrošinājums no organizātora un grupas netielētos, bet ar to arī spēlētu. vismaz šādos festivālos.
2)kas attiecas uz Callisto - es grupas nevērtēju pēc izskata, bet Callisto uzstāšanās likās ļoti ārišķīga, samākslota un neīsta. nu tas, kas un kā skanēja, negāja kopā ar to māžošanos uz skatuves.
3)un vispār mans ieraksts nepretendē uz kkādu objektīvu pasākuma kritiku. atbraucu es uz Tesu un pirms Callisto beigām aizbraucu. pasākuma organizatoriem ko pārmest man nav vispār. ir labi, ka notiek kkādi pasākumi, it īpaši ārpus Rīgas. drīzāk es šausminos, par apmeklētāju kultūru.
(Anonīms) at 2009-02-09 17:27 (Saite)
šausmīgi subjektīvis un nekompetents raksts!! ja tev (autor) īsti nav ko pateikt, tad varbūt nepublisko savu domu savārstījumu, bet paturi to pie sevis. tad sanāk, ka, piemēram, Enhet skanēja pēc labas kartupeļu maisa izbēršanas? Un par Callisto spēlēšanu ar ne vārda, bet tikai - "man nepatīk kā viņi izskatās un liekas, ka īsti nesaprot ko dara". izklausās pēc maza, depresīva, ar pasauli neapmierināta tīņa problēmraksta. lomika ūbersubjektīvais viedoklis ar ir plaši zināms un tas īsti pa pilnu netiek ņemts nekur, haha. tas kā viņš parubījies pie pults noskaņoja 9horizon bija rēcīgi, bet žēl, ka galā viss skanēja pakaļā galīgā.
kādēļ gan tev šķiet, ka grupām ir sava aparatūra? varbūt, lai būtu savs unikāls skanējums, ko nekādīgi nevar panākt spēlējot uz vienas(!!!), organizatoru piedāvātās, aparatūras. esi bijis kādā normālā koncertā, festivālā ārpus sava pagraba? šī lieta ir pilnīgi ierasta prakse visur.
nēesmu ne no vienas grupas un nēvēlos aizstāvēt nevienu, jo katram taču šai nožēlojamajā valstī esot tiesības izteikties, bet nu dažreiz, kad sanāk lasīt īpaši lielu huiņu, tad uzsit dusmas diletantisms un nekompetence, kas strāvo no šadiem raksteļiem.
var vienīgi piekrist par smakojošo un grūti panesamo tualešu smārdu.
*
[info]inese_tk at 2009-02-09 17:47 (Saite)
šo te es publicēju, tieši tāpēc, ka man bija ko teikt. ja nepatīk nelasi. galu galā šis nav galvenais Latvijas ziņu portāls, bet individuāls blogs, ko lasa draugi, paziņas un tie, kam interesē, un tas tiek rakstīts vispār pašai sev.
par labu kartupeļu maisa izbēršanu - tam, ka skaņa (forma) ir laba nav jānozīmē, ka pats muzons (saturs) ir labs.
nezinu, kur Tu, cienījamais komentētāj, saskati kko ar pasauli neapmierināti tīnisku. mans ieraksts ir ironisks skatījums no malas, jo kā jau teicu iepriekšējam komentētājam, es pasākumā uzturējos diezgan neilgu brīdi un aprakstīju to, kas man visvairāk iespiedās atmiņā.
kas attiecas uz grupām un aparatūru, man piekrīt arī vairāki zināmās grupās spēlējošie, bez tam, mana koncertu iešanas pieredze (un arī organizēšanas) ir gana ilga, lai es ļoti labi sapratu ko, par ko un kāpēc es runāju.
es gribētu zināt, ko nozīmē šis teikums lomika ūbersubjektīvais viedoklis ar ir plaši zināms un tas īsti pa pilnu netiek ņemts nekur, haha. - kas ir tie, kam tas ir zināms un, kas to neņem par pilnu?
*
[info]inese_tk at 2009-02-09 17:53 (Saite)
p.s. es gribētu zināt cik daudz cilvēku Blomē bija tādā stāvoklī, lai spētu novērtēt grupu unikālo skanējumu.
mani novērojumi liecina, ka šis cipars procentuāli ir ārkārtīgi niecīgs.
(Anonīms) at 2009-02-09 19:22 (Saite)
Jāpiekrīt - drīzāk ''septiņas pazīmes par, es pat atļautos teikt - apbrīnojamu, nekompetenci'' :)

Ņemot vērā, ka arī autori zem vārda ''skaists'' neietilpināt, Callisto par neglītiem ir nosaukts pāragri.
4. punktā paustais neobjektīvais stulbums ir tik liels sviests, ka kaut ko konstruktīvi rakstīt nebūtu vērts. Viedoklis par autora prāta spējām/inteliģences koeficientu ir mainījies pats no sevis.

Kristaps
krund@inbox.lv
K
[info]rkktzd at 2009-02-09 22:31 (Saite)
par juusu pashu, daargo, anoniimo komenteetaaju praata speejaam var stipri shaubiities, ja neredzat to, ka autors vairaakas reizes atgaadinaajis, ka shis ir privaats blogs kursh nepretendee ne uz kaadu objektivitaati. tas, ka sandis baumanis ir ielicis linku uz sho aprakstu arii nenoziimee, ka sheit ir mekleejama kaada dzilja patiesiiba. luudzu liekaties mieraa daargie hc.lv lasiitaaji, friizfesta un callisto cieniitaaji.
Previous Entry  Next Entry